Klassieke stukken en eigentijdse maatkasten zoals bij Adrien en Adeline 
Interieurarchitecte Leen creëerde de ideale combinatie op maat

We ontmoeten Adrien en Adeline, een koppel met twee dochters, met een mooie woning in het Antwerpse. Ze hebben al heel wat van de wereld gezien en hebben in de loop der jaren tal van bijzondere reissouvenirs verzameld.

Ze wilden heel graag twee ruime slaapkamers voor hun dochters en een gezellige kantoorruimte die plek biedt aan hun unieke herinneringen. Een uitdaging die onze interieurarchitecte, Leen, met plezier aanging.

Een ode aan de grootvaders

Beide grootvaders van Adrien hadden een prachtige kantoorruimte. Een van hen had een authentieke stoel, een donkergroene chesterfield. Als kind voelde het als de stoel van een stoere kapitein op zee, altijd onderweg naar nieuwe avonturen. Eigenlijk mochten ze er niet zo vaak komen, maar toch heeft Adrien heel wat tijd doorgebracht in het bureau van zijn grootvader. Na de verhuis naar hun nieuwe woning werd de stoel gerestaureerd. Het werd een centraal element in het bureau van Adrien en inspireerde onze interieurarchitecte bij het ontwerp van de kasten op maat.

Camber klant
Adrien
Camber-klant

“De kantoorruimtes van mijn grootvaders waren in een zekere zin een soort illegale speelplaats en voor mij de ideale plek om me even af te zonderen.”

De uitdrukkelijke vraag van het koppel aan onze interieurarchitecte Leen was dan ook om de maatkasten te ontwerpen in functie van de stoel. De mooie combinatie tussen zwart en donkere houttinten zorgen ervoor dat de verschillende pronkstukken in hun interieur nog beter tot hun recht komen. Onderaan is er gekozen voor gesloten kastdeuren zodat de printer en mappen netjes uit het zicht blijven. Naast de open opbergvakken voor boeken en grotere verzamelobjecten zijn er ook verschillende kasten met glazen deuren. Die zorgen voor een gesofisticeerd accent en zijn de ideale plek voor delicatere stukken zoals oude boeken en andere waardevolle stukken van het gezin. Een geslaagde mix van klassiek en eigentijds.

Van één naar twee ruimtes

De kantoorruimte van Adrien werd dankzij een dubbelzijdige kast geïntegreerd in hun slaapkamer. Dat was de ideale oplossing voor het koppel dat nood had aan een aangename werkplek in huis, maar er geen aparte ruimte voor had.

De slaapkamerzijde bood op zijn beurt het antwoord op de vraag om de vele bijzondere herinneringen aan hun reizen een passend plekje te geven. Dankzij open vakken op maat van elk voorwerp herbeleven Adrien en Adeline telkens opnieuw hun mooie reisavonturen.

Camber klant
Adrien
Camber-klant

“Ik wou de vele reismaskers van onze reizen naar Venetië, India en Bali in een mooie open kast plaatsen zodat ik altijd met een glimlach kan terugblikken op die mooie momenten.”

Samen met Leen besloten ze om de kasten niet tot aan het plafond op te trekken zodat de openheid van de ruimte behouden werd. Ook de blauwe kleur van de kast is een bewuste keuze. Het is niet alleen een rustige kleur die perfect past in de slaapkamer maar diezelfde kleur komt terug in het tapijt waardoor de hele ruimte mooi met elkaar verbonden is.

 • kast op maat slaapkamer
 • nis op maat
 • blauwe kast op maat
 • kast op maat camebr
 • roomdivider slaapkamer
 • blauwe roomdivider op maat
 • blauwe nissen op maat
 • blauwe kast op maat camber
Ontdek deze realisatie

Renovatie op maat met het advies van Camber-experte Leen

“Er zijn heel wat gesprekken voorafgegaan aan het definitieve ontwerp”, vertel interieurarchitecte Leen. “Het is van essentieel belang dat je luistert naar wat klanten willen. Een standaardkast bestaat niet, iedereen heeft iets anders nodig en het is aan ons om te weten te komen wat dat juist is”.

Leen
Interieurarchitect bij Camber

“Een eerste ontwerp is nooit het laatste ontwerp dat we maken.”

Een maatkast ontwerp je niet alleen in functie van de ruimte en de wensen van de klant. Je moet als interieurarchitect ook kijken naar de spullen die een plaats moeten krijgen in de kast, vandaag en morgen. Alleen als je al die elementen samenbrengt, kan je spreken van echt maatwerk. Zo werden de kamers van de dochters ingericht in functie van wat ze nu hebben en willen opbergen, mét oog voor later zodat de kamers samen met de meisjes kunnen groeien.

Leen
Interieurarchitect bij Camber

“Zelfs na 10 jaar ben ik nog altijd een beetje fier als ons werk erop zit en de klanten tevreden zijn want dat is waar we iedere keer opnieuw naar streven.”

Een kamer op maat van elk kind

Het koppel wou hun dochters elk een eigen plekje geven waar ze tot rust kunnen komen en even op zichzelf kunnen zijn. Elke kamer kreeg een mooi bureau met voldoende lades, een ingebouwde kleerkast en een grote open kast waar ze boeken, speelgoed, knutselwerkjes en andere spullen makkelijk zelf kunnen opbergen.

De ene dochter houdt van eenhoorns, de andere dochter is dan weer fan van stripverhalen. Elke kamer moest dus passen bij de unieke persoonlijkheid van elk kind. Iets waar Leen absoluut in geslaagd is. De meisjes zijn super blij met hun kamers vertelt ook papa Adrien.

slaapkamer op maat
Camber klant
Adrien
Camber-klant

“Ze hebben een papiertje op de deur gehangen waarop staat ‘Verboden binnen te komen: klop of je leven’. Het is dus echt hun eigen plekje geworden.”

Kinderkamer van Isaline : voor en na

 • kinderkarmer : voor
  Voor
  kinderkarmer : na
  Na

Voor de kasten kozen de ouders voor klassieke kleuren zoals zwart, wit en een lichte houttint. De reden hiervoor is simpel, zo kunnen de meisjes nu én later genieten van hun kasten op maat. Een accentmuur achter het bed, de invulling van de kast en hier en daar wat decoratie zorgt op zijn beurt voor wat kleur en een persoonlijke touch. Meer dan een likje verf heb je dan niet nodig om een andere sfeer te creëren.

 • mijsjeskamer camber
 • bureau op maat
 • dressing op maat kinderkamer
 • rose kasten op maat
 • kinderkamer op maat camber
 • bureau op maat voor mijsjes
Ontdek deze realisatie

In beide kamers werd er ook een bureau voorzien naast het raam om optimaal te genieten van de lichtinval. De lades en het gesloten kastje bieden genoeg ruimte om knutselspulletjes, tekenmateriaal of schoolgerief netjes op te ruimen.

Emily, de oudste dochter, is een echte boekenwurm dus voor haar werd er nog een extra open bibliotheek geplaatst. Plek genoeg nu voor al haar boeken. Én er is zelfs nog voldoende ruimte om haar boekencollectie verder uit te breiden.

Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
 • 6.700 €
 • Leen, interieurachitect
 • Moran, Wouter, Nicolas & Jonas, meubelplaatsers

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie
WIST JE DAT?

Bij Camber werken we met de meest kwalitatieve materialen en geven we 10 jaar garantie op elke kast op maat. Dankzij je investering in de ideale maatkasten en opbergoplossingen zorg je bovendien voor een reële meerwaarde voor jouw woning.

Een persoonlijke aanpak op maat van jouw leven

Heb jij ook mooie herinneringen aan vroeger die een mooi plekje verdienen in huis? Kunnen de slaapkamers van je kinderen wel een update gebruiken? Of wil je een bureauruimte creëren maar weet je niet hoe?

Laat je inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen in onze brochure.