La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Unieke ruimtes op maat van het hele gezin

We ontmoeten Adrien en Adeline, een koppel met twee dochters, met een mooie woning in het Antwerpse. Ze hebben al heel wat van de wereld gezien en hebben in de loop der jaren tal van bijzondere reissouvenirs verzameld.

Ze wilden heel graag twee ruime slaapkamers voor hun dochters en een gezellige kantoorruimte die plek biedt aan hun unieke herinneringen. Een uitdaging die onze interieurarchitecte, Leen, met plezier aanging. Lees verder en ontdek hoe Camber de perfecte opbergoplossingen op maat van dit gezin creëerde.

Een ode aan de grootvaders

Beide grootvaders van Adrien hadden een prachtige kantoorruimte. Een van hen had een authentieke stoel, een donkergroene chesterfield. Als kind voelde het als de stoel van een stoere kapitein op zee, altijd onderweg naar nieuwe avonturen. Eigenlijk mochten ze er niet zo vaak komen, maar toch heeft Adrien vele uren doorgebracht in het bureau van zijn grootvader. Na de verhuis naar hun nieuwe woning werd de stoel gerestaureerd. Het werd een centraal element in het bureau van Adrien en inspireerde onze interieurarchitect bij het ontwerp van de kasten.

Camber klant
Adrien
Camber-klant

“De kantoorruimtes van mijn grootvaders waren in een zekere zin een soort illegale speelplaats en voor mij de ideale plek om me even af te zonderen.”

De uitdrukkelijke vraag aan onze interieurarchitecte Leen was dan ook om de kasten te ontwerpen in functie van de stoel. De mooie combinatie tussen zwart en donkere houttinten zorgen ervoor dat de verschillende pronkstukken in hun interieur nog beter tot hun recht komen. Onderaan is er gekozen voor gesloten kastdeuren zodat de printer en mappen netjes uit het zicht blijven. Naast de open opbergvakken voor boeken en grotere verzamelobjecten zijn er ook verschillende kasten met glazen deuren. Die zorgen voor een gesofisticeerd accent en zijn de ideale plek voor delicatere stukken zoals oude boeken en andere waardevolle stukken van het gezin. Een geslaagde mix van klassiek en eigentijds.

Van één naar twee ruimtes

De kantoorruimte van Adrien werd dankzij een dubbelzijdige kast geïntegreerd in hun slaapkamer. De ideale oplossing wanneer je geen aparte kamer hebt maar toch graag een aangename werkplek wil in huis.

De slaapkamerzijde bood op zijn beurt het antwoord op de vraag om de vele bijzondere herinneringen aan hun reizen een passend plekje te geven. Dankzij open vakken op maat van elk voorwerp zijn hun reisavonturen nooit ver weg.

Camber klant
Adrien
Camber-klant

“Ik wou de vele reismaskers van onze reizen naar Venetië, India en Bali in een mooie open kast plaatsen zodat ik altijd met een glimlach kan terugblikken op die mooie momenten”

Er werd gekozen om de kasten niet tot aan het plafond op te trekken zodat de openheid van de ruimte behouden werd. Ook de blauwe kleur van de kast is een bewuste keuze. Niet alleen is dit een rustige kleur die perfect past in de slaapkamer maar diezelfde kleur komt terug in het tapijt waardoor de hele ruimte mooi met elkaar verbonden is.

 • kast op maat slaapkamer
 • nis op maat
 • blauwe kast op maat
 • kast op maat camebr
 • roomdivider slaapkamer
 • blauwe roomdivider op maat
 • blauwe nissen op maat
 • blauwe kast op maat camber

De Camber-experts: jouw partner bij het ontwerpen van je kasten op maat

Leen, onze interieurarchitecte, legt uit dat er heel wat gesprekken vooraf zijn gegaan aan het definitieve ontwerp. Het is van essentieel belang dat je luistert naar wat de klanten willen. Een standaardkast bestaat niet, iedereen heeft iets anders nodig en het is aan ons om te weten te komen wat dat juist is.

Leen
Interieurarchitect bij Camber

“Een eerste ontwerp is nooit het laatste ontwerp dat we maken”

Een kast ontwerp je bovendien niet alleen in functie van de ruimte en de wensen van de klant. Je moet als interieurarchitect ook kijken naar de spullen die een plaats moeten krijgen in de kast, vandaag en morgen. Alleen als je al die elementen samenbrengt kan je spreken van echt maatwerk. Zo werden de kamers van de dochters ingericht in functie van wat ze nu hebben en willen opbergen mét oog voor later zodat de kamers samen met de meisjes kunnen groeien.

Camber is een echte partner die je helpt bij het zoeken naar de perfecte opbergoplossing op maat van jouw leven. Waar Leen echt gelukkig van wordt in haar job als interieurarchitecte? De positiviteit die klanten uitstralen wanneer ze het resultaat voor het eerst te zien krijgen.

Leen
Interieurarchitect bij Camber

“Zelfs na 10 jaar ben ik nog altijd een beetje fier als ons werk erop zit en de klanten tevreden zijn want dat is waar we iedere keer opnieuw naar streven.”

Een kamer op maat van elk kind

Het koppel wou hun dochters elk een eigen plekje geven waar ze tot rust kunnen komen en even op zichzelf kunnen zijn. Elke kamer kreeg een mooi bureau met voldoende lades, een ingebouwde kleerkast en een grote open kast waar ze boeken, speelgoed, knutselwerkjes en andere spullen makkelijk zelf kunnen opbergen.

slaapkamer op maat

De ene dochter houdt van eenhoorns, de andere dochter is dan weer fan van stripverhalen. Elke kamer moest dan passen bij de unieke persoonlijkheid van elk kind. Iets waar Leen absoluut in geslaagd is. De meisjes zijn super blij met hun kamers, papa Adrien voegt daar nog het volgende aan toe:

Camber klant
Adrien
Camber-klant

“Ze hebben een papiertje op de deur gehangen waarop staat ‘Verboden binnen te komen: klop of je leven’. Het is dus echt hun eigen plekje geworden.”

Voor de kasten werd er gekozen voor klassieke kleuren zoals zwart, wit en een lichte houttint. De reden hiervoor is simpel, zo kunnen de meisjes nu én later genieten van hun kasten op maat. Een accentmuur achter het bed, de invulling van de kast en hier en daar wat decoratie zorgt op zijn beurt voor wat kleur en een persoonlijke touch. Meer dan een likje verf heb je dan niet nodig om een andere sfeer te creëren.

In beide kamers werd er ook een bureau voorzien naast het raam zodat je optimaal kan genieten van de lichtinval. De lades en het gesloten kastje bieden genoeg ruimte om knutselspulletjes, tekenmateriaal of schoolgerief netjes op te ruimen.

Emily, de oudste dochter, is een echte boekenwurm dus voor haar werd er nog een extra open bibliotheek geplaatst op maat van al haar boeken. Én er werd ook gedacht aan de toekomst want er is nog voldoende ruimte om haar boekencollectie verder uit te breiden.

 • mijsjeskamer camber
 • bureau op maat
 • dressing op maat kinderkamer
 • rose kasten op maat
 • kinderkamer op maat camber
 • bureau op maat voor mijsjes

Een persoonlijke aanpak op maat van jouw leven

Heb jij ook mooie herinneringen aan vroeger die een mooi plekje verdienen in huis? Kunnen de slaapkamers van je kinderen wel een update gebruiken? Of wil je een bureauruimte creëren maar weet je niet hoe? Bij Camber weten we raad. Samen kijken we naar je wensen en de ruimte die je hebt zodat we de perfecte opbergoplossing op maat vinden voor jou en je gezin.

Neem contact op met onze interieurarchitecten en bespreek samen hoe we van jouw huis een echte thuis kunnen maken. Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen.