Rust en eenheid in je interieur met modern maatwerk

Camber ingebouwde kasten woonkamer
Camber ingebouwde kasten

Tom en zijn gezin gingen voor een project om bij weg te dromen. Ze werden verliefd op een oude en unieke vierkantshoeve en gaven het de renovatie die het verdient. Dankzij maatwerk konden ze de ruimtes optimaliseren en er één mooi geheel van maken. Ze creëerden er hun eigen oase van rust, zowel binnen als buiten.

Na een intense zoektocht naar de perfecte woning, was dit het derde huis waar ze op boden. Derde keer, goede keer dus! De doorslag kwam toen ze samen met de verkopers aan het grote raam in de living zaten. Ze zagen het prachtige groene uitzicht en dachten: “Ja, dit is het!”.

Tom
Getuigenis van de klant

“We waren al een tijdje op zoek naar een huis in het groen. Het grote raam was er al voor de renovatie. Toen we daar samen met de verkopers zaten en naar buiten keken, wisten we dat we dit huis niet mochten laten gaan.”

Voor de inrichting van hun nieuwe thuis kozen ze, na een eerste geslaagde samenwerking, voor de tweede keer voor kasten op maat van Camber. Ze waren erg tevreden over de kwaliteit en afwerking en twijfelde daarom niet om ons terug in te schakelen voor dit nieuwe project.

bureau inrichten maatkasten camber

“Wat voor ons doorslaggevend was, is de kwaliteit. 20 jaar later zagen de maatkasten in onze vroegere woning er nog steeds uit als nieuw.”

Een strakke, maar toch speelse leeshoek

In hun leefruimte droomden ze van een leeshoek, waar ze in alle rust kunnen genieten van een goed boek én het uitzicht op de velden door het grote raam. Ze kozen voor een strakke boekenkast op maat met open en gesloten delen. Wat voor hen belangrijk was, was vooral het creëren van een gezellige cocon om zo een optimale leeservaring te hebben.

Camber ingebouwde kasten zwarte boekenkast

“Een leeshoek is voor mij een beetje een rustpunt thuis, ook weer in combinatie met het feit dat we daar aan een open raam zitten met zicht op de natuur.”

Er werd gekozen voor enkele open nissen om wat boeken en decoratiespullen in te kijker te zetten. De combinatie van de zwarte gesloten maatkasten en de houten open nissen creëert een speels contrast.

Camber ingebouwde kasten bureau

De perfecte inrichting voor een clean desk 

Voor dit gezin is het belangrijk dat het bureau een ordelijke en opgeruimde plek is, zeker omdat het in het verlengde van hun leefruimte ligt. Niets zo onaangenaam ook als thuiswerken tussen stapels papieren. Een clean desk zorgt niet alleen voor een opgeruimde woning, maar ook voor mentale rust. Daarom hebben ze een ingebouwde kast geplaatst waar alle documenten en mappen mooi opgeborgen kunnen worden. Deze vormt bovendien de ideale achtergrond voor videocalls.

Aangezien de werkplek mee deel uitmaakt van de living, vonden ze het ook belangrijk dat de ruimte kon dienen als multifunctionele ruimte om met het hele gezin of met vrienden te tafelen. Ze kozen ervoor om dezelfde tinten te gebruiken als de boekenkast, namelijk zwart en hout. Zo werd van de leefruimte en de werkplek één geheel gecreëerd en lijkt de living veel groter.

Camber ingebouwde kasten bureau

“In onze vorige woning hadden we geen afzonderlijke bureauruimte, nu is het wel zo dat ik redelijk veel online meetings heb, maar daarbij wou ik wel altijd contact hebben met de rest. Vandaar opnieuw de grote open ramen, die toelaten dat je toch niet volledig geïsoleerd zit, maar voldoende afgezonderd om je werk te doen.”

Vestiaire halkast kasten op maat camber

Met een goed gevoel binnenkomen in de vestiaire

Doordat de vestiaire zich niet onmiddellijk aan de ingang bevindt, kunnen gasten rustig binnenkomen, een babbeltje doen en pas later hun jas weghangen. Gasten een warm welkom geven staat centraal bij dit gezin, vandaar dat er bewust een positieve sfeer en flow gecreëerd werd in de inkomhal.

Omdat de gang nogal een smalle en kleine ruimte is werd er gekozen voor witte ingebouwde kasten. Deze kleur zorgt ervoor dat het licht weerkaatst waardoor de ruimte nu groter lijkt.

Camber ingebouwde kasten vestiaire

“De vestiaire hebben we bewust niet aan de ingang van ons huis geplaatst, als je dat zou doen is het altijd een beetje wringen en sta je zo aan de ingang geblokkeerd eigenlijk. op die manier vonden we het veel leuker dat de mensen vlotjes binnen kunnen, dat je al wat kan praten, dat ze de omgeving al wat zien, en dan op het gemak hun jas kunnen weghangen.”

Camber ingebouwde kasten op maat berging

Een praktische én ergonomisch ingerichte wasplaats

De berging werd ingericht als een wasplaats, met ingebouwde kasten voor de wasmachine en de droogkast. Samen met onze interieurarchitect hebben ze de ruimte zo ergonomisch mogelijk gemaakt. De wasmachine en droogkast werden bijvoorbeeld hoger geplaatst, om zo gemakkelijk was in- en uit te kunnen laden. Onder de toestellen werden ook uittrekbare legplanken toegevoegd om de wasmand op te zetten.

Naast de wasmachine en droogkast werd een breed werkblad geplaatst, waar ze achteraf meteen de was kunnen opvouwen. Ook in deze ruimte werd dus rekening gehouden met de dagelijkse routine van het gezin en zo hun leven eenvoudiger gemaakt.

Camber ingebouwde kasten vestiaire

De ideale maatkast voor een sportief gezin

De hoeve heeft een extra ingang, waar het gezin graag ook een aparte vestiaire wou creëren. Ze zijn allemaal heel sportief en hebben een grote verzameling aan sneakers. Deze moeten ze natuurlijk allemaal kunnen opbergen en daarom ontwierpen we een ingebouwde kast op maat. De vestiaire bestaat ook uit een zitbank, waar ze hun schoenen gemakkelijk kunnen aan- en uitdoen. Onder de zitbank werden handige lades voorzien waar bijvoorbeeld sjaals en handschoenen kunnen worden opgeborgen. Weer een optimale benutting van een ruimte!

“Wij hebben gekozen voor Camber omwille van de professionaliteit, oplossend denken samen met de interieurarchitect, en de voorspelbaarheid van de uitvoering.”

Ben jij geïnspireerd door deze prachtige projecten en wil je ook graag je woning inrichten met maatwerk van Camber? Maak dan zeker een afspraak met één van onze interieurarchitecten voor een vrijblijvende offerte!