Strakke tienerkamers en een gezellig bureau onder het dak

Camber tienerkamer op maat
slaapkamer tienerkamer op maat

In dit klantenverhaal ontdek je een geslaagde inrichting van 2 tienerkamers en 1 grote open ruimte met bureau voor heel het gezin. De woning in Puurs was vroeger een boerderij, vandaag is de moderne en stijlvolle woning de thuis van Peggy en haar twee zonen. Dit gezin zag enkele jaren geleden heel wat potentieel in de oude boerderij en begonnen aan een flinke renovatie.

De woning telde oorspronkelijk maar één verdiep en door het lage plafond bevonden de kamers zich meteen onder het dak. Om een meer open en ruim gevoel te hebben besloten ze een vide te creëren. Ze maakte er een gezellig gemeenschappelijk bureau van die zorgt voor een connectie met de benedenverdieping.

Om het ruime gevoel op de bovenverdieping nog meer te benadrukken, en dan vooral in de tienerkamers van hun zonen, deden ze beroep op de expertise van Camber. De oudste zoon van het gezin, Max, studeert architectuur. Hij was dus heel erg geïnteresseerd in het project en wilde samen met zijn mama en broer mee de inrichting van de bovenverdieping bepalen.

Camber tienerkamer op maat

De strakke tienerkamer van Max

De tienerkamer van Max is niet zo ruim omdat je net onder het dak zit. Hij droomde van een tweepersoonsbed, maar wou toch ook een ruim gevoel behouden in de kamer. Dat was de ultieme missie voor onze interieurarchitecte. Om zo veel mogelijk beweegruimte te behouden in de slaapkamer ontwierp zij één groot meubel op maat: een hoofdeinde, boekenkast én bureau ineen.

In deze jongenskamer moest natuurlijk ook nog een kleerkast komen. Max bleek relatief weinig kleding te hebben en had dus niet zo veel opbergruimte nodig. Daarom ontwierpen we een kleerkast op maat. De kast bevat vier grote lades die geschikt zijn om 4 stapels T-shirts of truien op te bergen. Je kan er dus veel in kwijt. Bovendien kan hij er bovenop nog wat deco en zijn maquettes tentoonstellen.

Camber kasten op maat bureau

Een gezellige leefruimte op maat van heel het gezin

Max en zijn broers gaven aan dat ze graag samen gamen en dus een bureauruimte wilden waar ze dit naast elkaar kunnen doen. Max kwam met het idee om in de bureauruimte één lange bureau te plaatsen waar ze naast elkaar kunnen gamen. Het is dus een echte leefruimte geworden waar ze elk individueel kunnen gamen, maar toch samen zijn.

bureau op maat

De plek moest natuurlijk niet enkel dienen als speelruimte voor de zonen, maar ook als werkplek voor Peggy. Daarom werd nog een apart bureau ontworpen met ingebouwde kasten onder het schuin dak. Voldoende opbergruimte dus voor games, kantoorspullen, mappen en allerlei documenten.

Peggy
Getuigenis van de klant

“Het was de bedoeling om een leefomgeving te creëren waar we allemaal samen kunnen zijn. Ik werk veel van thuis, dus ik heb echt een ruimte nodig waar ik rustig kan werken. Ik wil ook graag bij de kinderen zijn, zij hebben dus ook hun computer daar.”

Camber tienerkamer op maat

Een tienerkamer met dressing onder schuinte

Zoon Jasper heeft eigenlijk de kleinste kamer van het huis. Voor deze tienerkamer was het dus echt van belang dat elke centimeter van de ruimte optimaal werd benut om een open gevoel en opnieuw zo veel mogelijk beweegruimte te behouden. Daarom werd er een kast onder de schuine wand geplaatst. De kamer voelt nu veel ruimer en groter aan.

De hoge schuine wand bood de ideale mogelijkheid om een grote ingebouwde kleerkast te plaatsen in deze tienerkamer. Jasper gaf ook aan dat hij van zijn slaapkamer graag een rustige plek wou maken waar hij een goed boek kan lezen. Daarom plaatste we, net zoals in de slaapkamer van Max, ook hier het hoofdeinde op maat waar hij tegen kan leunen. Er is opbergruimte voorzien voor zijn boeken én ook een leeslampje.

 

slaapkamer tienerkamer op maat

Ook Jasper had nood aan een eigen werkplek in zijn jongenskamer, waar hij in alle rust en stilte kan studeren. In zijn kamer werd het bureau voor het raam geplaatst, waar de ruimte het hoogst is, zodat hij vrij kan opstaan en neerzitten. Om plaats te besparen werd het bureau in het verlengde geplaatst van de ingebouwde kasten. Door het houten blad vormen ze samen één geheel en de twee poten aan het einde van het bureau benadrukken het open en luchtige gevoel.

bureau op maat

Camber, dat is zonder zorgen thuiskomen

Na thuiskomst ging het gezin op ontdekking op de opnieuw ingerichte bovenverdieping. Ze waren aangenaam verrast van de kwaliteit, de afwerking én ook van de netheid van de tienerkamers. Na de plaatsing van maatkasten zorgen we er steeds voor dat de ruimtes proper en netjes worden afgeleverd aan de klant. Zo kunnen ze zonder zorgen thuiskomen en meteen genieten van hun prachtige woning.

“De meubelplaatsers van Camber kan je honderd procent vertrouwen en je weet gewoon dat ze hun werk heel goed doen, ze werken alles tot in de puntjes af. Dus het is eigenlijk zonder zorgen thuiskomen.”

Kriebelt het ook bij jou om kasten op maat te laten ontwerpen en plaatsen door Camber? Onze interieurarchitecten staan altijd klaar om u te ontvangen in een van onze showrooms! Maak nu online uw afspraak voor een vrijblijvende offerte.