Zee van ruimte in het kustappartement van Ilse en Dominique
Een harmonieus ontwerp, zorgvuldig opgemeten door Karen

Dominique en Ilse wonen en werken in Brussel. Hoewel ze daar graag wonen, zochten ze naar een tweede verblijf om te ontsnappen aan de drukte van de hoofdstad. Toen ze dit appartement aan de kust tegenkwamen, was het liefde op het eerste gezicht. Het nieuwbouwappartement ligt recht aan het strand en biedt een prachtig zicht op de zee. Om volop te kunnen genieten van hun tweede thuis waren ze op zoek naar manieren om de ruimte optimaal te benutten. Dankzij slimme opbergoplossingen op maat vonden ze de rust waar ze naar op zoek waren.

Omdat ze sterk geloven in complementaire energieën wilden ze dit graag terugzien in de inrichting van hun appartement. De kleuren die gebruikt werden moesten in harmonie zijn met de zee, het zand en het helmgras dat zo typerend is voor de Noordzeekust. Ook symmetrie en ruimtegevoel waren heel belangrijk. Iets wat onze experten goed begrepen hebben en uitgewerkt hebben tot een geslaagd resultaat.

Ilse
Ilse
Camber-klant

“Het weidse zicht van de zee en het strand, daar word je meteen verliefd op. Een tweede verblijf aan de kust was een droom die we al lang koesterden en nu werkelijkheid is geworden. Dit is voor ons de perfecte plaats om te ontsnappen aan de drukte van de stad.”

Instant vakantiegevoel

De drukte van de stad ontvluchten en aankomen in een woning die rust en ruimte uitstraalt dat begint van zodra je de deur opent. Het was dus heel belangrijk om in de volledige woning de ruimte optimaal te benutten. Op die manier heeft het koppel voldoende plek om huishoudgerief, gezelschapsspelletjes en tal van andere spullen netjes op te bergen.

Dominique
Dominique
Camber-klant

“De vele realisaties op maat van andere klanten en de ervaring van Camber hebben ons overtuigd van onze keuze.”

In de inkomhal werd gekozen voor een ruime kast op maat met spiegels omdat die het ruimtegevoel versterken. De Kasjmier grijze kleur haalt de kustsfeer meteen naar binnen en zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt. Het open element zorgt voor een leuk effect en is een handig plekje voor bijvoorbeeld sleutels.

Van een ontwerp op maat tot een minutieuze opmeting voor een geslaagd resultaat

Toen Dominique en Ilse langsgingen bij interieurarchitect Antoni was hun appartement nog in opbouw. Het hele ontwerp werd dus gebaseerd op de bouwplannen van het nieuwbouwappartement en de afmetingen die daarin stonden. Gelukkig konden ze rekenen op Karen, een van onze opmeters. Zij en haar collega’s gaan altijd langs voor een definitieve maatopname bij de klant om de reële ruimte op te meten voordat de kasten in productie gaan zodat alles perfect past. Bouwplannen wijken inderdaad wel eens af en dat bleek ook hier het geval. Bovendien is zo’n opmeting ook een goede gelegenheid om bepaalde zaken, zoals de aansluiting voor ledverlichting, nog eens met de klanten te bespreken.

Ilse
Ilse
Camber-klant

“Met Antoni klikte het meteen. Het leek alsof hij ons al jaren kende en hij heeft al onze wensen meegenomen in het ontwerp. Ook met Karen liep het contact heel vlot, een aangenaam team om mee samen te werken.”

“Voor ons was het een hele geruststelling dat Camber van begin tot einde zorgde voor ons project” vertelt Ilse. Ook Karen zelf vindt dat een van de sterktes van ons bedrijf, “zo kan je makkelijk terugschakelen naar de collega’s indien nodig”, voegt ze nog toe.

Karen werkt al sinds 2018 bij Camber. Eerst als interieurarchitect, nadien nam ze de functie van opmeter op zich. Haar job is om het ontwerp van de interieurarchitect te vergelijken met de reële ruimte en bij haar opmetingen rekening te houden met zaken zoals elektriciteit, gordijnen, enzovoort. Dat lijken misschien details, maar ze zijn heel belangrijk voor een correcte plaatsing en ook om ervoor te zorgen dat de kast correct open en dicht kan. Wat ze zelf het fijnste vindt aan haar job? Dat zijn zonder twijfels de collega’s en het contact met de klanten.

Karen opmeter
Karen
Opmeter bij Camber

“De klanten zien mij ook graag komen. Als mijn werk erop zit, dan kan het aftellen naar hun kasten op maat echt beginnen.”

Maatkasten in het hart van de woning

De woonkamer is in dit appartement echt het hart van de woning. Ze ligt in het verlengde van de open keuken en biedt een ongelooflijk zicht op de duinen en de zee. Hier werd een tv-kast op maat voorzien met heel wat kastruimte zodat het koppel hun persoonlijke spullen eenvoudig een plekje kan geven. Dankzij de open elementen kunnen Dominique en Ilse hun interieur voorzien van een persoonlijke touch zodat deze woning echt aanvoelt als thuis.

Dominique
Dominique
Camber-klant

“In ons leven is gezondheid en natuur heel belangrijk. We wilden dat dus ook binnentrekken in ons appartement. Van kleur, over materiaal tot gevoel, de verbinding tussen buiten en binnen was voor ons essentieel.”

Het bibliotheekgedeelte naast het raam is ideaal zodat het koppel ook hier een kleine verzameling boeken een plekje kan geven. Is het eens slecht weer? Dan hebben ze zo genoeg leesvoer tot de zon weer verschijnt. Daarnaast werd er een maatkast voorzien om een mooie verbinding te creëren tussen de open keuken en de leefruimte. Dit koffiehoekje is perfect om even op te warmen na een verfrissende strandwandeling. Het geheel straalt rust uit. De strakke greeploze kasten op maat in het wit met hier en daar een taupe element vormen een mooie harmonie met de typische elementen van de kust.

Master bedroom with a view

Ook in de slaapkamer valt meteen het prachtige zicht naar buiten op. Dit verklaart de keuze voor een strakke en neutrale inrichting waar wit de toon zet. De spiegels langs weerszijden van de kamer zorgen ook hier weer voor een aangenaam ruimtegevoel, net zoals wanneer je op het uitgestrekte strand staat. Antoni heeft de maatkasten ontworpen in functie van het bed. Zo past het bed precies tussen de kasten op maat en ontstaat er een mooie symmetrie.

Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
  • 8.760 € (exclusief BTW)
  • Antoni, interieurarchitect
  • Gunter & Dylan, meubelplaatsers

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie

Slaap- en werkplek in één

Omdat beide zonen van het koppel en hun wederhelften graag op bezoek gaan bij hun (schoon)ouders, werd ook de tweede kamer slim ingericht. Het koppel wou er niet alleen een logeerkamer maar ook een comfortabele werkplek van maken. Interieurarchitect Antoni stelde daarom een uitklapbed voor. Uitgeklapt kunnen je gasten hier genieten van een goede nachtrust en ingeklapt wordt de muur omgetoverd tot een handig bureau. Bovendien draagt zo’n bed ook bij aan het ruimtegevoel dat zo belangrijk is voor Dominique en Ilse. Eens ingeklapt lijkt de ruimte namelijk veel groter en heb je een onbelemmerd zicht naar buiten.

WIST JE DAT?

Bij Camber gaan we altijd op zoek naar het ideale evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek. Elke klant mag rekenen op 10 jaar garantie voor elke maatkast. We kiezen resoluut voor duurzaam zodat jij een leven lang kan genieten van je interieur op maat.

Wil je graag je eigen stempel drukken op je woning en hier echt tot rust komen? Sla dan, net als Dominique en Ilse, de handen in elkaar met onze experts en vertaal jouw interieurdroom naar de realiteit. Download alvast onze brochure en laat je inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen.