Maatkasten met een missie voor opvanghuis Shelter

Het Camber-team is meer dan alleen expert in kasten op maat, we dragen graag ons steentje bij aan een socialere maatschappij. Zo ook toen de verschillende woonmagazines van DPG Media (Feeling Wonen, Wonen Landelijke Stijl, Stijlvol Wonen en Ariadne at Home) een actie wilden opstarten voor JEZ!. Hun doel? De vzw Shelter, die steun en onderdak biedt aan kwetsbare jongeren, renoveren. Op die manier willen ze hen helpen om later stevig op hun eigen benen te staan.

Het opvangtehuis bestaat ondertussen al vijf jaar en ruim 40 jongeren konden hier intussen terecht. Het huis was echter dringend aan een opfrisbeurt toe. Camber sloeg dus de handen in elkaar met enkele andere interieurpartners om deze renovatie te realiseren.

Onze experts steken de handen uit de mouwen

Nikki, onze interieurarchitecte, ontfermde zich over het ontwerp van een kast op maat in de woonkamer en voor een stijlvolle archiefkast in het bureau. Michaël en Anthony stonden op hun beurt in voor de vlotte levering van het materiaal. Zo konden meubelplaatsers Arnaud en Jef aan de slag voor het plaatsen en afwerken van de maatkasten.

Een modern en sfeervol moodboard

Alles begint met een moodboard. Nikki wilde er in de eerste plaats voor zorgen dat de bewoners en begeleiders zich thuis zouden voelen. In de woonkamer vormde tijdloos wit de basis. De details in de lichte Casella houtint en Oxide Rood zorgen voor een stijlvolle touch én een vleugje gezelligheid.

In het bureau mocht Oxide Rood er echt uitspringen om een warme sfeer te creëren. Ook hier werd het afgewerkt met dezelfde houttinten als in de woonkamer. En de keuze voor Kasjmiergrijs aan de binnenkant was natuurlijk ook niet toevallig. Het zorgt ervoor dat het sfeervolle totaalplaatje behouden blijft wanneer de kast opengaat.

Een woonkamer waar je tot rust komt

  • Voor
    Tv-meubel Shelter Aalst
    Na

In de multifunctionele leefruimte werd er gekozen voor strakke moderne kasten in het wit. De toevoeging van onze trendkleur Oxide Rood en de warme Casella houttint zorgen voor een vleugje gezelligheid. Des te fijner nu het volop herfst is en we meer tijd binnen doorbrengen. Het resultaat? Een frisse en stijlvolle leefruimte met heel wat praktische opbergruimte!

Sylvia
Bewoner Shelter

“Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe ik vroeger was. Voor ik bij Shelter terecht kwam, voelde ik me zo klein onzeker. Tijdens mijn verblijf kon ik tot rust komen. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen opnieuw groeide en dat ik steviger op mijn benen sta.”

De stijlvolle archiefkast 2.0

  • Voor
    Na

Waar denk jij aan bij het woord archiefkast? Zo’n saaie grijze kast die tjokvol oude papieren zit? Dat kan gelukkig anders! En maar goed ook, want het runnen van een vzw gaat gepaard met heel wat papierwerk. Alleen maakte de oude kast in het bureau de administratie er niet makkelijker op. De nieuwe archiefkast moest dus vooral praktisch zijn. Interieurarchitecte Nikki koos daarom voor verschillende legvlakken en lades die het administratieve beheer van de vzw ongetwijfeld zullen vereenvoudigen. In het ontwerp kreeg trendkleur Oxide Rood de hoofdrol. In combinatie met de sfeervolle Casella houttint kunnen we nu ook spreken van een stijlvolle archiefkast op maat.

Lieve
Vrijwilliger bij Shelter

“Het is fantastisch om iemand die breekbaar en onzeker startte in Shelter, stapsgewijs te zien uitgroeien tot een zelfstandige en stabiele jongvolwassene, klaar om de volgende stappen te zetten.”

  • Archiefkast Shelter Aalst

Een project om trots op te zijn

Het is niet de eerste keer dat het Camber-team zich inzet voor een goed doel. Ook nu zijn we bijzonder fier op het harde werk en de inzet van ons team. En dat het resultaat op zoveel enthousiasme kan rekenen bij de bewoners én de begeleiders zelf? Daar worden we oprecht blij van en bewijst dat onze missie geslaagd is.

Tinneke
Eindredacteur Wonen Landelijke Stijl

“Het eindresultaat is een nieuwe start, zowel voor de bewoners als voor de vrijwilligers. Het is voor iedereen een plezier om er binnen te wandelen en dat geeft de motivatie om verder te gaan en te blijven volhouden.”

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties of wil je ons beter leren kennen? Blader dan eens door ons magazine op onze website.