15 x een dressing op maat om van te dromen!

dressing op maat camber

Droom je van een mooie dressing op maat waarin je alles kwijt kan? Haal inspiratie uit deze 15 verschillende, maar o zo handige droomdressings! Voor elke smaak en iedere opbergwens ontwerpt Camber de geschikte dressingkasten. Ontdek in deze blog ook verschillende tips en accessoires die je leven nog eenvoudiger maken!

grote dressingkasten centraal kookeiland op maat

1. Open dressingkasten: alles zichtbaar, net als in de winkel!

Een prachtige kamer met open dressingkasten. Het is de droom van velen. Jouw garderobe neemt de volledige ruimte in. Dankzij het totaaloverzicht in 270° is alles mogelijk qua inrichting: een ruimte voor schoenen, korte en lange hangroedes, laden voor hemden en ondergoed, … En natuurlijk mag een spiegel op een schuifdeur of langs de binnenzijde van een klapdeur niet ontbreken, net als eentje met achtergrondverlichting aan de muur.

Bewonder in een oogopslag jouw volledige garderobe! Meteen het eerste grote voordeel van een mooie open dressing. Maar let op. In zo een dressing op maat moet alles er steeds netjes bijliggen, anders gaat het esthetisch geheel verloren in de chaos.

Een kleine tip: Als de ruimte groot genoeg is, adviseren onze interieurarchitecten een centraal eiland met verschillende lades.  Zo kan je ook jouw kleren gemakkelijk opplooien of de juiste sokken bij elkaar zoeken. Praktisch toch?

2. Fan van een strak interieur? Ga voor een moderne dressing

Strak, minimalistisch, stijlvol. Zijn dat de drie woorden die jouw interieur omschrijven? Dan is een gesloten dressing met moderne draaideuren de ideale optie.

De keuze in moderne dressings is enorm! Kies tussen glanzende of matte deuren, een lichte of donkere kleur, strakke handgrepen of greeploos, en nog zoveel meer!

camber gesloten dressing op maat

3. Symmetrisch, discreet en strak? Ga voor gesloten dressingkasten!

Voor zij die chaos liever vermijden is een gesloten dressing op maat misschien een betere optie. Gesloten dressingkasten laten automatisch een nette en georganiseerde indruk na. Heb je het graag strak? Kies dan eerder voor witte deuren. Zie je liever een landelijke stijl? Ga dan voor MDF!

Wens je nog een ander kleurtje of een specifiek materiaal? Dankzij maatwerk kan je een dressing volledig personaliseren waardoor je met plezier opstaat en jouw “outfit of the day” uitkiest!

Voorzie een gesloten dressing van led verlichting die automatisch oplichten bij het openen van de deuren zodat je al jouw outfits goed ziet! Stijlvol en handig!

Dressing op maat opbergruimte Camber

4. Sfeervolle landelijke dressing op maat

Straalt jouw interieur één en al rust en gezelligheid uit met een knipoog naar de natuur? Kies dan voor een extra sfeervolle landelijke dressing. Onze ervaren schrijnwerkers gaan aan de slag met MDF en toveren de kasten om in rustieke en stijlvolle dressingkasten. Ga voor deuren in een witte of beige tint.

Onze interieurarchitecten gaan zelfs nog een stapje verder om de perfecte landelijke dressing te ontwerpen. Denk maar aan een combinatie van wit en hout, rustieke handgreepjes en ze kunnen je zelfs advies geven bij jouw keuze van decoratie en verfkleur.

dressingkasten op maat camber

  5. Dressing met rechte inrichting

  Droom je van een slaapkamer met dressing op maat? De dressing met rechte inrichting kan hier een flexibele oplossing bieden. Eén wand volstaat voor de dressing van jouw dromen!

  Je kunt jouw kasten laten opgaan in de ruimte door de kleur van de muren door te trekken. Of kies net voor dat tikkeltje meer en geef jouw dressingkasten een persoonlijke touch met leuke decoratieve handgrepen. Laat je adviseren door onze interieurarchitecten om een indeling te voorzien volgens jouw wensen én opbergbehoeften. Aan jou de keuze.

  dressing op maat camber scandinave

  6. Scandinavische dressing op maat

  Licht en helder. Dat is een Scandinavisch interieur samengevat. Droom je ook van dit soort interieur? Laat dan een dressing in Scandinavische stijl ontwerpen door Camber!

  Onze interieurarchitecten creëren een dressing op maat waar ze in het hoge Noorden alleen maar van kunnen dromen. Denk maar aan een grote kastenwand vol met strakke gesloten dressingkasten in mat wit en enkele houtaccenten in vorm van open nissen.

  witte en lichte dressing op maat camber

  7. Dressing in U-vorm

  Wie denkt aan een inloopdressing, denkt meestal aan een dressing in U-vorm. De drie muren van de kamer worden volledig ingericht met kasten op maat en je creëert dus een maximaal aan opbergruimte voor je ganse kledingcollectie.

  In het midden van je dressingroom kan je bovendien ook nog een eiland plaatsen. Daar kan je niet alleen nog extra kleding en accessoires in opbergen, maar ook gemakkelijk je kleding op opvouwen en het vervolgens netjes op te bergen in de kasten rondom het eiland.

  Droom dressingkasten op maat

  8. Een dressing op zolder, het kan!

  Is je slaapkamer te klein voor een dressing? Misschien is je zolderruimte de perfecte oplossing! Dankzij maatkasten kan je de zolderverdieping volledig benutten!

  Gebruik de ruimte optimaal door een dressing onder schuin dak te plaatsen en installeer bijvoorbeeld kasten met dubbele diepte. Zo kan je de kledingstukken die je minder vaak draagt achteraan in je kast opbergen. Leg jouw seizoenskleding vooraan in de kast zodat je meteen vindt wat je nodig hebt!

  dressingkasten slaapkamer op maat camber

  9. Dressing op maat in L-vorm

  Dit is de perfecte optie voor smallere of kleinere ruimtes. Je behoudt een maximum aan beweegruimte en je kan toch nog voldoende opbergkasten plaatsen. Meestal wordt dit type dressing geplaatst in een ruimte met aan linker- of rechterzijde een raam. Twee muren worden dan volledig ingericht met dressingkasten. Je kan ook hier een centraal eiland toevoegen of een ander leuk idee is om een op maat gemaakt zitbankje te plaatsen onder het raam voor extra opbergruimte. Super handig en praktisch!

  dressing op maat grote spiegels camber

  10. Schuifdeuren voor kleine ruimtes

  Droom je al lang van een gesloten dressing, maar hebt niet veel ruimte in huis? Waarom kies je dan niet voor schuifdeuren? Schuifdeuren zorgen immers voor een goede doorgang en plaatswinst omdat je geen extra ruimte nodig hebt om de deuren te kunnen openzwaaien. Ze kunnen ook worden afgestemd op de hellingsgraad van het dak. Ideaal dus voor kleine ruimtes. Bovendien zorgen ze voor een strakke look!

  dressingkasten schuifdeuren op maat

  11. Eigen winkelparadijs dankzij deze accessoires

  Surf en scrol jij je te pletter op het internet op zoek naar inspiratie voor je droomdressing? Dat hoeft niet langer! Hier vind je de perfecte Pinterest-waardige dressing en met Camber kan je je eigen unieke dressing op maat ontwerpen!

  Je kan als het ware je eigen winkel bij je thuis creëren. Kies voor gesloten kasten met ingebouwde compartimenten op maat van je kledij, een centraal eiland met lades voor je juwelen en accessoires en open nissen om je mooiste handtassen en schoenen in de kijker te zetten.

  Neem zeker ook een kijkje op de rest van onze website én ons Pinterest account voor nog meer inspiratie!

  dressingkasten compartimenten op maat

  12. Smaakvolle donkere dressing op maat

  Wil je een dressing op maat die luxe en klasse uitstraalt? Ga dan voor dressingkasten in een donkere kleur. Mogelijkheden zijn donkere houttinten, zwart of donkergrijs, maar ook donkergroen is perfect mogelijk. Aan jou de keuze. Denk zeker ook aan warme verlichting, om die luxueuze sfeer te versterken!

  inrichten dressing kast op maat camber

  13. De kinderdressing

  Denk niet alleen voor jou en je partner aan een dressing op maat, maar ook voor je kroost! Door inbouwkasten in de kinderkamers te plaatsen creëer je niet alleen veel opbergruimte voor al hun kleding en speelgoed, maar behoud je eveneens een maximaal aan speeloppervlakte. Je kan zelfs voor dressingkasten met een ingebouwd bureau kiezen. Als dat niet optimaal inrichten is?! Bovendien wordt opruimen zelfs een plezier dankzij maatkasten van Camber!

  Dressing op maat kinderkamer camber

  14. Dressingkasten in de gang

  Geen kamer op overschot die je kan inrichten als dressingruimte? Geen probleem! Je kan ook perfect de gang inrichten met dressingkasten!

  Door een dressing op maat voor het hele gezin te creëren in de gang, hoef je geen kledingkasten in de slaapkamers te plaatsen. Zo kan je in de masterbedroom plaats besparen voor dat extra groot king size bed en in de kinderkamers voor extra speelgoed!

  Camber meubels en dressingkasten op maat in gang

  15. De kleine, maar fijne dressing

  Als je bij het lezen van al onze vorige ideeën dacht dat je ze onmogelijk bij je thuis kan realiseren omwille van plaatsgebrek, dan dacht je mis! Zelfs kleine vertrekken kunnen optimaal worden ingericht dankzij maatwerk van Camber. Ook een kleine dressing op maat is dus perfect mogelijk!

  Berg je droom dus nog niet op en neem contact met ons op!

  zolder inrichten op maat camber

  Nog vragen over jouw toekomstige dressing? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze interieurarchitecten in één van onze showrooms voor een gratis offerte!