Help je tiener met het opruimen van zijn slaapkamer

slaapkamer tiener opbergruimte op maat camber

Het is voor niemand een geheim: kinderen worden razendsnel groot en hun behoeften veranderen duidelijk mee. Daarom is het tijd om de slaapkamer aan te passen aan die nieuwe verwachtingen. In deze periode tussen hun kindertijd en zelfstandigheid willen tieners een gezellige kamer die ook multifunctioneel is. Camber geeft je allerlei tips en technieken om jouw tiener te helpen zonder moeite weer orde te brengen in zijn slaapkamer!

slaapkamer tiener opbergruimte op maat camber

Ophangen in plaats van opvouwen

Een oplossing op maat die perfect geschikt is voor de slaapkamer van een tiener, is een hangroede voor de kleding. Oké, maar waarom? Wel, heel simpel, omdat een tiener zijn kleding dan aan een kleerhanger kan hangen. Met die gemakkelijke gewoonte hoeft hij nooit te beginnen aan de moeilijke taak van het opvouwen van zijn kleding! Een ruimte met een hangroede geeft meteen een volledig overzicht van alle kleding die daarin hangt, terwijl stapels kleding op een legplank bij elkaar gepropt liggen en omvallen

ents s’entassent et s’effondrent.

slaapkamer tiener opbergruimte op maat camber

Lades met compartimenten om geen sokken meer te verliezen

Het is algemeen bekend dat tieners niet zo ordelijk zijn. Opteer voor lades met compartimenten om hen te helpen bij het opbergen van hun spullen! Ze vormen nog altijd de ideale oplossing voor het snel opbergen van ondergoed, sokken en dingen die makkelijk zoekraken, zoals een zonnebril, horloge of armband.

slaapkamer tiener opbergruimte op maat camber

Een multifunctioneel hoofdeinde

Iedereen leest graag een boek voor het slapengaan, ook tieners! Daarom is een multifunctioneel hoofdeinde aan het bed voor hen het uitgelezen meubel op maat. Ze kunnen er niet alleen hun favoriete bedlectuur in kwijt, ze kunnen er ook de accessoires leggen die ze altijd binnen handbereik willen hebben, zoals hun smartphone, bril of dat kostbare flesje water voor de nacht. Zo’n multifunctioneel hoofdeinde kan bovendien ook de ideale plek zijn voor de lades met compartimenten die hierboven al aan bod kwamen!

slaapkamer tiener opbergruimte op maat camber

Een ontspannend hoekje bij de boeken

Een zitbank met opbergruimte is een ander multifunctioneel meubel dat past bij de behoeften van tieners. Dat meubel biedt immers extra opbergruimte en vormt tegelijkertijd een zitplaats die ideaal is om uit te rusten of gezellig vrienden te ontvangen. Geef het een extra persoonlijk tintje door open en gesloten delen met elkaar te combineren.

In de open vakken kunnen de favoriete spullen van jouw tiener, zoals zijn laatste volleybaltrofee, geliefkoosd tennisracket of een foto samen met papa op vakantie, in de kijker worden gezet! Een must have!

slaapkamer tiener opbergruimte op maat camber

Kortom, het is duidelijk dat jouw hij geen excuses meer zal vinden om zijn kamer niet op te ruimen!

Neem gerust contact op met onze interieurarchitecten en stel jouw tiener voor om ons samen met jou een bezoekje te brengen om samen de kamer van zijn dromen te ontwerpen. Zo zal hij misschien vaker zin hebben om ze op te ruimen! Aan hem de keuze!