Boekenkast: de voordelen van maatwerk!

U bent de gelukkige eigenaar van een fraaie en omvangrijke collectie boeken? Maar u moet die collectie over heel uw woning spreiden omdat u helaas nog geen geschikte boekenkast hebt gevonden? Dan stellen we u nu de voordelen van een op maat gemaakt meubel voor!

Waar komt uw boekenkast te staan?

Tegenwoordig kunt u uw boekenkast overal in uw woning zetten. Dat is mooi meegenomen als u veel boeken bezit!

  • In de woonkamer

Wat staat er stijlvoller dan een boekenkast in uw woonkamer? Een boekenkast kan op zich al een volledige ruimte aankleden. Het is immers een volwaardig decoratief element geworden. Omdat ze op maat kan worden gemaakt, kan er bijvoorbeeld ook een televisietoestel of bureau in worden geïntegreerd, maar ook nissen om uw mooiste boeken of decoratieve voorwerpen uit te stallen. Inderdaad: een boekenkast op maat is een multifunctioneel meubel dat indruk maakt!

  • In de slaapkamer

Of uw slaapkamer nu groot of klein is, er past zeker een boekenkast in! Dankzij maatwerk zijn er immers verschillende oplossingen mogelijk. Zo creëert een boekenkast tegenover het bed een serene en rustige sfeer. Voor kleinere kamers bestaan er andere alternatieven. Zo kan in het hoofdeinde van het bed opbergruimtevoor boeken worden voorzien, die eenvoudig toegankelijk is langs de zij- of bovenkant! En waarom zou u geen legvlakken plaatsen in uw kleerkast of aan de zijkant ervan?

  • In het bureau

Het bureau is waarschijnlijk de ruimte in uw woning waar de kans het grootst is dat u een boekenkast plaatst. Om er een ideale werksfeer te creëren, kunt u een slim ingedeeld meubel overwegen dat inspeelt op uw behoeften qua opbergruimte, beheer en organisatie.

  • Onder de trap of op andere onverwachte plaatsen

Dankzij maatwerk kunt u uw mooiste boeken voortaan overal een plaatsje geven! Aarzel niet om optimaal gebruik te maken van ruimtes die doorgaans onvoldoende benut worden, zoals de lege ruimte onder de trap. U kunt ook een boekenkast plaatsen op de overloop, rond een deur of tegen de volledige muur van de gang. Resultaat gegarandeerd!

Een boekenkast die zich aanpast aan de inhoud, en niet omgekeerd!

  • Afmetingen aangepast aan de inhoud, en niet omgekeerd!

Geef uw favoriete boeken en voorwerpen de plaats die ze verdienen! Door een boekenkast op maat te laten ontwerpen, verkrijgt u een uniek en praktisch meubelstuk dat past bij uw stijl. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwerp de boekenkast van uw dromen! Wilt u graag hogere legvlakken om uw lp’s, grotere boeken en favoriete strips op te bergen? Of een smallere ruimte voor een lamp of beeldje?

Met maatwerk wordt het mogelijk om te spelen met de afmetingen, maar ook met de afwerking. Een paar tips voor de afwerking: voeghellende legvlakkentoe om de aandacht te vestigen op de kaft van uw mooiste boeken of plaats uw waardevolste boeken en kunstwerken achter  glazen deurtjes die op slot kunnen.

Bent u creatief aangelegd, dan kunt u ook spelen met verschillende dieptes en kleuren ofverlichtingtoevoegen aan het meubel op maat.

Kortom: aan u de keuze!

  • Een praktische boekenkast met een persoonlijke look, perfect aangepast aan uw interieur

Het grootste voordeel van een boekenkast op maat is dat u ze perfect kunt aanpassen aan uw wensen én aan uw interieur. Maatwerk biedt genoeg mogelijkheden om uw boekenkast te personaliseren en gebruik te maken van de volledige ruimtes. Durf te spelen met een dubbele hoogte meteen boekenkast die doorloopt over de tussenverdieping,behoud de balken die uw woning karakter geven, enz.

  • Boekenkast in nis en leeshoek

De gemiddelde oppervlakte van een woning wordt elk jaar kleiner. Tegelijkertijd duiken de laatste tijd steeds vaker leeshoeken op, maar ook en vooral boekenkasten in nisvorm! Ze kunnen op krappere plekjes worden geplaatst en zijn dan ook het perfecte voorbeeld van het nut van maatwerk!

Welke materialen?

  • Een traditionele boekenkast of toch liever design?

Een boekenkast kan de sfeer van de ruimte bepalen. Afhankelijk van uw smaak en stijl kan uw voorkeur gaan naar een klassieke of eerder design look. Een zogenaamd traditionele boekenkast zorgt voor een warme en verheven sfeer. Ze is doorgaans vervaardigd van mdf, gegroefd of met kader, afhankelijk van uw smaak. Er worden vaak massiefhouten elementen en britannium handgrepen aan toegevoegd om de natuurlijke uitstraling te benadrukken, die ook vaak terugkomt in charmewoningen.

Voor een modernere look kiest u voor een boekenkast van melaminepanelen met een afwerking naar keuze die een elegante en eenvoudige uitstraling garanderen. Melamine met hoge densiteit is overigens een bijzonder populair materiaal dat vaak wordt aanbevolen omwille van de vele praktische en esthetische kwaliteiten. Het materiaal is bijzonder goed te onderhouden en vervormt niet. Het biedt tevens meer flexibiliteit op het vlak van kleurcombinaties en kan worden gecombineerd met tal van andere materialen, waaronder glas.