Design op maat van het echte leven

Camber inbouwkasten op maat tv meubel

Design op maat van het echte leven

Interieurarchitecte Naomi staat met twee voeten in de werkelijkheid. Geen onrealistische front page-woningen, maar alledaagse woningen van jou en mij die we al dan niet delen met (soms) rommelige partners, enthousiaste kinderen en nog dollere huisdieren. Naomi gidst ons langs de nieuwste waarnemingen in haar job en serveert ons zo trends die de hype overstijgen. En daarbij is één ding zeker: maatwerk 2.0 has arrived en doet meer dan ooit een woning opleven.

Camber home office op maat

Home office als stand alone of team player

Maatwerk anno 2022 omvat meer dan enkel knappe kasten. Het is een essentiële oplossing in het organiseren van ons dagelijks leven. Naomi merkt dit aan de vragen van klanten. Die zijn steeds gerichter en bevatten concrete voorbeelden van problemen die moeten getackeld worden. Een uitschieter is – om logische redenen – de home office.

Wie er de ruimte voor heeft, richt het liefst een aparte kamer in als bureauruimte. Maar veel jonge huishoudens die bestaan uit koppels of singles, al dan niet met kinderen, wonen in kleinere huizen of appartementen in de stad, met onvoldoende ruimte voor een apart kantoor. Voor hen brengt de multifunctionele kast redding.

Naomi en haar collega’s wordt dan ook steeds meer gevraagd om een volledige wand in de leefruimte te ontwerpen waar niet alleen werken een plek heeft, maar ook spelen, tv-kijken, lezen, … Een hele reeks functies die zonder gepuzzel op maat onmogelijk onder één dak – laat staan in één ruimte – zou passen.

Camber inbouwkasten op maat trend bureau
Camber inbouwkasten op maat interieurarchitecte
Naomi
Interieurarchitecte

“Gezinnen botsen op het ‘kastje-hier kastje-daar’-probleem, dit maakt de leefruimte erg rommelig en zwaar. Bovendien is het helemaal niet handig in een huis waar vaak jonge kinderen spelen.”

Maatwerk als zen master

Een tweede trend is de gehele nood aan rust, zowel visueel als mentaal – die laatste is trouwens een gevolg van het eerste: eenopgeruimde omgevingdie kalm oogt, brengt ook de geest tot rust. “Kleine dingen die ons de afgelopen jaren niet stoorden, irriteren ons nu wel omdat we er elke dag met onze neus op zitten”, vertelt Naomi. Camber zag het aantal aanvragen in het afgelopen jaar inderdaad flink de hoogte in gaan.

“En het gaat verder. We zien dat mensen nog steeds voor de ‘klassieke’ witte kast kiezen, maar daarnaast zijn knusse, natuurlijke en tactiele materialen duidelijk aan een opmars bezig. Denk aan zwarte kasten voor een moderne en tegelijk intieme sfeer, of fineer van notelaar met een veel warmere en gevlamdere look dan de traditionele eik.

warm interieur met opbergruimte op maat van Camber bibliotheek

Een en-en-verhaal dat niet meer enkel voor de happy few is weggelegd en voldoet aan de duurzame en flexibele eisen van vandaag.

Wil je graag orde scheppen in jouw woonkamer of leefruimte? Benieuwd naar wat voor een verschil maatwerk kan brengen voor jouw home office? Aarzel dan niet om een afspraak te maken in de Camber showroom in je buurt. Onze interieurarchitecten staan klaar om van jouw project een succes op maat te maken.