Een aangename bureauplek onder het dak

bureau onder het dak op maat velux Camber

Vandaag maakt thuiswerken deel van ons leven, én dus ook van ons huis. Maar om productief te zijn, is een goede inrichting en organisatie noodzakelijk. Want de grootste uitdaging bij thuiswerk is om een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Dus waarom je zolder niet omtoveren tot het bureau van je dromen? Wij staan alvast klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan. Jezolderheeft potentieel om een aangename en vooral ook rustige werkplek te worden. Lees hier alvast onze tips en tricks om een aangename bureauplek te maken onder je dak!

bureau onder het dak op maat velux Camber

Haal alles uit je zolder

Wil je je zolder een make-over geven? Droom je van een gezelligbureauwaar je aangenaam (thuis)werken kunt combineren met je kinderen naast je? Je zolder zou hier wel eens de perfecte plek voor kunnen zijn!

Dezolderis vaak ruim en strekt zich vaak uit over de volledige grondoppervlakte van je woning. Het zou dan ook jammer zijn om deze niet te benutten. Je zolder biedt namelijk tal van mogelijkheden en kan de ideale plek vormen om een bureau en speelkamer te combineren. Tover je zolder om in een multifunctionele leefruimte waar je in alle rust kunt werken en in contact staat met je gezin. Terwijl jij nog wat taken afwerkt, spelen je kinderen naast jou.

bureau onder het dak op maat velux Camber

Een georganiseerd bureau voor een hogere productiviteit

Een ruimte omtoveren in een aangename werkplek kan op verschillende manieren:

Allereerst moet jebureauzich in een ruimte vol licht bevinden! Want niets is beter dan natuurlijk licht om goedgezind en vol energie je werkdag door te komen. De dagen gaan zo snel voorbij, je wilt die zalige zonnestralen toch niet missen? Zorg wel dat het raam zich niet achter je bureau of computerscherm bevindt, zo heb je geen reflectie op je scherm of word je niet verblind.

Naast natuurlijk licht is ook voldoende opbergruimte heel belangrijk! Wanneer alles binnen handbereik is, zal je efficiënter kunnen werken. Zo hoef je dankzij onze oplossingen op maat niet langer te zoeken naar dat ene document. Voor een goed werktempo moet je bureau praktisch en georganiseerd zijn. Aan het einde van de werkdag kan je dan terugkijken met een tevreden gevoel.

bureau onder het dak op maat velux Camber

« Maak er ‘s avonds de gewoonte van je bureau op te ruimen. Leg dossiers terug op hun plaats en zorg er gewoon voor dat er geen chaos ontstaat! Om van je werkblad geen ‘hotspot’ te maken, kan je aangepaste opbergruimte voorzien. Zo heeft elk voorwerp zijn plekje. »

bureau onder het dak op maat velux Camber

Een aangename werkplek

Of je nu veel of weinig ruimte hebt, een werkplek creëren is geen simpele opdracht. Een bureau moet steeds een aangename plek zijn, ongeacht of je in een appartement, studio of huis woont. Deze plek moet ook praktisch zijn, ingericht zijn naar jouw smaak en afgestemd zijn op jouw noden.

Onzeinterieurarchitectenstaan klaar om samen met jou een thuiswerkplek te creëren die helemaal bij jou past. Hier geven ze al enkele tips prijs voor een goede werkplek:

bureau onder het dak op maat velux Camber
  • De positionnering van je werkplek

Zowel natuurlijk licht overdag als avondlicht als de nacht valt is belangrijk. Denk goed na  over  de  optimale  plaatsing  van de lichtpunten. Zorg  ervoor  dat  ze  niet  in  de  weg  staan  van je kasten en houd ook rekening met de draairichting van de deuren.

Voorzie voldoende ruimte als je een bureau onder je VELUX dakraam wilt plaatsen. De hoogte van een gemiddeld bureau is +- 75 cm. Elektrisch uitzetbare dakvensters garanderen een gemakkelijke opening en een panoramisch uitzicht.

bureau onder het dak op maat velux Camber
  • Hou je papierwerk op orde

Geen zin in papieren die overal rondslingeren? Aangepaste opbergruimte is ideaal om papierwerk in te bewaren! Voorzie 33cm ruimte tussen de legvlakken zodat je mappen een plaatsje krijgen en je kan genieten van een opgeruimd bureau.

  • Geef alles een plekje

In een perfect bureau heeft alles een plek. Hiervoor kan je lades met compartimenten gebruiken. Met deze oplossing vermijd je dat je balpennen en ander kantoormateriaal door elkaar geraken en vind je alles gemakkelijk terug!

bureau onder het dak op maat velux Camber
  • Combineer open en gesloten kasten

De combinatie van open en gesloten kasten maken een interieur speelser. Bewaar de spullen die je vaak gebruikt in open kasten om de regel van 3 bewegingen te respecteren. Dit wil zeggen dat je alles in maximaal3 bewegingenmoet kunnen nemen! Spullen die je minder gebruikt, kan je achter gesloten kastdeuren opbergen.

Je droomt ook van een rustige en georganiseerde thuiswerkplek? Laat je adviseren door deinterieurarchitecten van Camberen ontdek hoe een bureau ook een leefruimte kan zijn voor het hele gezin!