Efficiënt en rustig thuiswerken met kinderen in huis

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

De laatste maanden is thuiswerken normaal geworden waardoor je veel meer thuis bent dan vroeger. Ook kinderen zijn regelmatig en volgen soms lessen vanop afstand. Als ouder is het dus niet eenvoudig om rustig en gefocust te kunnen werken. Het is dan ook belangrijk om een pauzemoment in te lassen en te ontspannen.

Gelukkig bestaan er manieren om het leven als werknemer en ouder op elkaar af te stemmen. Ontdek hier onze tips die je het leven eenvoudiger maken!

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

Gezinsplanner

De sleutel tot succes om de dag in alle rust en orde te doorkomen, schuilt in een goede organisatie.

Aarzel dus niet om een duidelijke planning op te maken waarin jullie beide de werkuren en de momenten van ontspanning aangeeft. Zo ontstaat een zekere routine en worden gewoontes gecreëerd. Benut bijvoorbeeld het middagdutje van de jongste in huis om op een rustige en aangename manier door te werken.

Het is ook belangrijk om een werkruimte af te bakenen. Hier concentreer je je enkel op jouw professionele taken. Probeer uit deze ruimte te blijven als de werkdag erop zit. Zo blijven werk en privé gescheiden.

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

Een ideale thuiswerkplek

Veel werknemers moeten regelmatig thuiswerken maar niet iedereen is hierop voorbereid. Heb jethuis een bureau? Of heb je nog geen echte werkplek? Een bureau moet hiervoor geen aparte ruimte zijn. Ga creatief om met de ruimte en richt jouw bureau op maat in op zolder, in de woonkamer of zelfs onder een trap. Op die manier ben je toch dicht bij de kinderen wanneer je aan het werken bent.

Hoe kan iedereen zijn werk doen? Je kan bijvoorbeeld een groot bureaublad voorzien dat je kan delen met de kinderen. Zo kunnen jullie gezellig samenwerken.

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

“Tips van onze Home Organizer

Voorzie hierbij ook lades met compartimenten voor ieder gezinslid zodat elke accessoire een vast plekje krijgt.

Nog een extra tip: voorzie legvlakken op hoogte van iedereen: Gebruik de hoogste legvlakken voor jouw administratie en de laagste voor de huistaken van de kinderen.”

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

Een opgeruimde woonkamer voor een kalme avond

Iedereen is soms tegelijk thuis en dus moeten er ook voldoende momenten van ontspanning ingelast worden. Tussen 2 lessen door voor de kinderen en 2 mails voor de ouders is het tijd om samen pauze te nemen. De kinderen kunnen hun speelgoed bovenhalen en zich uitleven in dewoonkamerof tuin. Maar let erop dat na elk pauzemoment niets blijft rondslingeren! Na het opruimen is het terug tijd om aan de slag te gaan.

Vergeet ook niet om speelse activiteiten te voorzien zodat de kinderen zichzelf kunnen bezighouden in de woonkamer terwijl je aan het werk bent en toch een oogje in het zeil kunt houden.

‘s Avonds is het moment om samen in de zetel te zitten en te genieten van een gezellige familie avond. Maar om echt te kunnen genieten, moet alles er netjes bijliggen. Wist je trouwens dat je door op te ruimen niet enkel jouw hoofd kunt leegmaken, maar ook jouw levenskwaliteit en dagelijks comfort kunt verbeteren? Zo denkt onze Home Organizer Joke er alleszins over. Aarzel alvast niet om ons artikel eens te lezenover de impact van opruimen op het dagelijkse leven!

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

De vestiaire, nu gemakkelijk op te ruimen!

Tijdens deze maatregelen is een leuke wandeling maken essentieel voor ons welzijn. Het enige probleem is dat de kinderen bij thuiskomst al snel een zooitje kunnen maken van de inkomhal.

Een vestiaire op maat is echter de oplossing! Dankzij een hangroede op hoogte van de kinderen kunnen ze zelf hun jas weghangen. Voorzie ook specifieke opbergruimtes zoals een laag opbergmeubel waarop ze gemakkelijk kunnen zitten terwijl ze zelf hun schoenen aan- en uittrekken.

Zorg ervoor dat ze bij de lades en legvlakken kunnen. Zo hebben ze geen excuus en kunnen ze niet anders dan hun spullen op hun vast plekje leggen!

thuiswerken bureau vestiaire woonkamer op maat camber

Al deze inspanningen zullen lonen, zodat de orde en rust in huis bewaard blijven. Weet wel dat er wat tijd en moeite in deze inspanningen steekt, maar dat ze ook een grote impact op thuiswerk en het moraal van het volledige gezin hebben.

Aarzel dus niet om onze interieurarchitecten te contacteren of dooronline een offerte aan te vragen.