Een gang inrichten en de ruimtes optimaal benutten

zwarte halfkast op maat camber

Laat de decoratie en de inrichting van jouw gang niet langer achterwege! Deze plek in huis wordt het vaakst gebruikt, maar wordt tevens het slechtst benut. Maak optimaal gebruik van de ruimte die er is. Dit kan immers een echte impact hebben op de beschikbare plaats in jouw leefruimtes. Op maat ontworpen meubels bieden extra opberguimte, iets wat altijd mooi is meegenomen.

halmeubel Camber dressing op maat Virginie

1. De mogelijkheden van een vaak onvoldoende geoptimaliseerde ruimte in onze woning

Gangen zijn voor veel mensen slechts neutrale doorgangen die enkel dienen om van de ene ruimte naar de andere te gaan. De gang vormt vaak een verwaarloosd onderdeel van de woning, zowel wat betreft de decoratie als het nut van de ruimte.

Sommige gangen bieden nochtans veel praktische mogelijkheden en het is wel degelijk nuttig om ze te optimaliseren zoals elke andere ruimte in huis. Waarom zou je de ruimte in een gang tussen een kamer en badkamer bijvoorbeeld niet benutten door er een kleerkast op maat te zetten? Of waarom zou je geen dressing of boekenkast op de overloop installeren om plaats te winnen in jouw slaapkamer of woonkamer?

inrichting gang dressing op maat halkast camber

2. Maak er een praktische en mooie plek van met een halkast op maat

Een optimaal ingerichte gang…

Je gang nieuw leven inblazen, dat is de voornaamste reden om hem te optimaliseren! Niets is daarvoor beter geschikt dan praktische opbergmeubelen die alle gezinsleden elke dag kunnen gebruiken. Met goed uitgedachte en ingedeelde kasten in een gang win je elders plaats en krijg je automatisch meer ademruimte in de leefruimtes.

Op een overloop die onvoldoende diep is voor een klassieke kast met hangroedes, zijn korte uittrekbare hangroedes en slim geplaatste haken een concrete mogelijkheid om deze aanvankelijk nutteloze ruimte te optimaliseren.

inrichting gang dressing halmeubel op maat camber

… met karakter!

Bovendien kunnen zo’n opbergmeubels eenesthetische functiehebben. De simpele aanwezigheid van meubilair kleedt een gang natuurlijk aan, maar er kunnen ookdecoratieve nissenworden voorzien voor fotokaders of andere voorwerpen die je in de kijker wil zetten!

Daarbij komt nog dat het een slimme en vooral leuke keuze blijkt te zijn om op smalle en krappe plaatsen te spelen met optische illusies. Daar zijn geen toverkunsten voor nodig, maar wel een speels gebruik vanafmetingen, kleuren en spiegelsom te goochelen met het gevoel van diepte en ruimte in jouw gangen!

inrichting gang dressing halkast op maat camber

3. Geen verloren ruimtes meer met een halkast op maat!

De afmetingen van de gang zijn in elke woning anders, maar zijn doorgaans lastig. Een gang inrichten is dus geen eenvoudige taak. Hij is immers vaak te lang, te breed of niet hoog genoeg waardoor slechts weinig meubels uit de winkels geschikt zijn voor de grillige vormen ervan! In zo’n bijzondere ruimte is het van essentieel belang dat elke vierkante centimeter wordt benut. Daarom blijkt maatwerk met zijn waaier aan oplossingen de beste optie!

inrichting gang dressing halmeubel op maat camber

Overweeg alle mogelijke halkasten

Met een halkast op maat wordt alles mogelijk in de gang. Ontdek hieronder al enkele leuke ideeën en realisaties door Camber.

Boekenkast als blikvanger in de gang

De gang is vaak een saaie, eentonige ruimte zonder meerwaarde. Waarom maak je van deze ruimte geen leuke eyecatcher met een boekenkast op maat?

Ga bijvoorbeeld voor een boekenkast die de hele wand in de gang bedekt. Je maakt zo optimaal gebruik van de bewoonbare oppervlakte van je woning en het geeft je interieur een zekere uitstraling!

boekenkast halkast op maat gemaakt Camber

Halkast op maat in de inkomhal

In de inkomhal is voldoende opbergruimte noodzakelijk. Al je jassen, mutsen, sjaals en schoenen moeten een eigen plekje krijgen. Je plaats daarom best een vestiairekast op maat. Zo kan je zelfs in een kleine of smalle inkomhal opbergkasten plaatsen. Ga voor strakke maatkasten die helemaal op gaan in je interieur of halfopen kasten waar je decoratie kan tentoonstellen.

En als de gang bij jouw thuis breed genoeg is, kan een gezellig zitbankje met grote lades onder het zitvlak uiteraard ook een optie zijn!

Vestiaire halkast inrichten op maat camber

Halkast onder de trap

Staat jouw trap zoals in veel woningen in de inkomhal? Dan hebben we goed nieuws! De open ruimte onder de trap biedt namelijk veel potentiële opbergruimte. Door een halkast op maat te plaatsen kan je je jassen, accessoires, en zelfs je wasmachine of de fiets van de kinderen opbergen onder de trap. Je wint zo extra plaats en beweegruimte in de gang en hebt toch voldoende opbergruimte!

vestiairekasten meubels op maat onder schuinte Camber

Dressing op maat voor heel het gezin

Nog een handige manier om de gang optimaal te benutten en extra plaats te besparen in de slaapkamers is door een dressing op maat voor het hele gezin in de hal te plaatsen. Doordat een halkast op maat wordt gemaakt, is ze ook aangepast aan de smalle doorgang. Dat betekent niet dat de maatkasten onvoldoende opbergruimte bieden, in tegendeel! Je kan kleding misschien niet zoals gewoonlijk dwars in de kast hangen, maar we kunnen uittrekbare hangroedes voorzien zodat je toch nog al je kledingstukken kan ophangen!

zwarte dressing op maat camber

Halkast als home office in de gang

Wil je graag een plek in huis creëren waar je ongestoord kan werken? Maar is er geen aparte ruimte of een plekje in de woonkamer vrij om een bureau te plaatsen? Dan biedt Camber een oplossing! Je kan perfect een hoekje in je gang inrichten als home office door er een halkast op maat met inklapbaar bureau te plaatsen!

Wanneer je gedaan hebt met werken, klap je de bureau gewoon weer in en is alles netjes opgeborgen. Bovendien kan je in de kast al je documenten en zelfs de post en speelgoed van de kinderen netjes opbergen.

halmeubel op maat uitrekbaar intrekbaar kantoor

Een halkast op maat biedt dus oneindig veel opties om de gang in te richten. Staar je niet blind op afmetingen van meubels, bij maatwerk passen je kasten zich aan de ruimte aan en niet omgekeerd. Maak nu een afspraak in één van onze showrooms en ontvang een gratis offerte.