Hoe een zolder inrichten? Denk aan maatwerk!

inrichting zolder op maat camber uitklapbed

Renoveer je jouw woning en wens je de plek onder het dak mee te verbouwen? Of wil je de zolder inrichten en zo een nieuwe functie geven? Met maatwerk wordt elke vierkante centimeter bruikbaar en komen de mogelijkheden van jouw leefruimtes onder een schuin dak eindelijk tot uiting.

Kan ik mijn zolder inrichten? Houd rekening met deze zaken

Stel jezelf eerst de vraag of jouw project haalbaar is vóór je begint na te denken over je zolderinrichting. Is deze ruimte simpelweg wel bewoonbaar?

De hoogte

In het algemeen is er een hoogte van minstens 1,80 meter nodig en moet het dak minstens 30 graden hellen. Je kan een test doen om een beter beeld te krijgen: vraag aan het grootste gezinslid thuis om recht te staan op de plaats waar het dak het hoogst is en om de armen te strekken. Raakt hij de balken niet? Oef! Dat is al een goed begin.

zolder inrichten kasten op maat camber

De lichtinval

Er moet ook rekening gehouden worden met de natuurlijke lichtinval. Dit is immers cruciaal in elke type ruimte of woning. Besteed er dus zeker aandacht aan bij de renovatie en/of inrichting van een ruimte op zolder. In kamers onder het dak hebben ramen en andere lichtschachten een grote invloed op het ruimtegevoel.

De vloer, isolatie en verwarming

Iets technischer, maar daarom niet minder belangrijk zijn de stevigheid van de vloer, de staat van de dakisolatie en de verschillende mogelijkheden om de verwarming te installeren. Het zijn allemaal aspecten die moeten worden bekeken om na te gaan of de zolderkamer wel degelijk kan worden ingericht.

inrichting zolder op maat slaapkamer dressing camber

Welke inrichtingen zijn mogelijk?

Dit is de interessantste en leukste vraag! Wat wil je met die nieuwe ruimte doen? Laat jouw verbeelding spreken want met maatwerk is (bijna) alles mogelijk!

Hoe richt je de zolder in als slaapkamer?

Deze ruimte kan perfect worden ingericht als slaapkamer op maat! Richt de ruimte in als een karaktervolle masterbedroom die de rest van het huis domineert of een logeerkamer met één of twee opklapbedden. Dankzij maatwerk kan de ruimte onder een schuin dak wel degelijk een knus nestje worden.

zolderkamer inrichten slaapkamer op maat camber

Een kinderkamer

Als de hoogte van het dak het toelaat, kan je de zolder inrichten als een toffe en gezellige kinderkamer. Voorzie bijvoorbeeld inbouwkasten met een opklapbed om zoveel mogelijk speelruimte te bewaren. Nog een ander leuk idee, zijn ladekasten met een uitschuifbaar bed onder het schuine dak. Super handig wanneer er vriendjes of vriendinnetjes komen logeren!

Zijn er prachtige houten balken? Deze zijn ideaal om een leuke schommel of gymringen aan te hangen. Blije kids en speelplezier gegarandeerd!

zolder inrichten kinderkamer op maat camber

Een bureau

En waarom geen kantoor inrichten met een bureau op maat, dat afgezonderd is van de andere activiteiten in huis, in een ruimte waar je je beter kan concentreren? De kleine ruimtes onder het dak kunnen slimme opbergruimtes worden zodat jouw home office geen puinhoop wordt!

inrichting zolder op maat camber bureau

Een dressing

Om ruimte te winnen in de slaapkamer of een ander deel van het huis kan je de zolder inrichten als dressing op maat! Volg onze tips en tricks om deze ruimte onder een schuin dak te optimaliseren als dressing en bespaar niet alleen plaats, maar geef deze vaak slecht benutte plek een prachtige nieuwe look.

inrichting zolder dressing op maat camber

Een ontspanningsruimte: tv-hoek, speelkamer, bibliotheek

Misschien heb je wel zin om de zolder in te richten als een nieuwe ontspanningsruimte voor wat me-time of voor de kids! Een originele speelkamer voor de kinderen, een intieme en gezellige tv-hoek of een leuke bibliotheek helemaal in het topje van jouw woning.

Met maatwerk kan je de ruimte op eender welke manier inrichten!

zolder inrichten maatkasten camber

Keuzestress? Ga voor een multifunctionele ruimte!

Ben jij één van de gelukkigen met een ruime zolder? Maak van de ruimte dan optimaal gebruik en richt hem in als multifunctionele kamer, waar je het liefst hele dagen zou doorbrengen. Ga zoals Julie bijvoorbeeld voor een slaapkamer met dressing, bureau én zithoek. Dankzij kasten op maat, benut Camber de ruimte onder het dak volledig tot in het kleinste hoekje, zodat je de kamer de gewenste en zelfs meerdere invullingen kan geven!

zolder inrichten op maat camber

Maak er een sfeervolle en comfortabele plek van

Je zolder inrichten kan op verschillende manieren. Welke invulling je de ruimte ook geeft, deze kamer heeft het voordeel dat er een bijzondere sfeer heerst die vooral anders is dan in de rest van het huis. Benut die troeven en creëer er een leuke en comfortabele plek!

De authentieke balken

In veel oude woningen zijn de balken echte kunstwerken. Geschilderd of gewoon onbewerkt, de zichtbare balken blijken dikwijls een decoratief element dat al aanwezig is en dat jouw nieuwe ruimte meer uitstraling geeft. Laat ze dus goed tot hun recht komen!

Bovendien lenen ruimtes onder het dak zich in combinatie met het zichtbare hout uitstekend voor de inrichting van een plek om te cocoonen. Maak er dus een gezellige zolderkamer van door de balken perfect te integreren in jouw opbergmeubels op maat!

inrichting zolder op maat camber

De kleurkeuze

Bij de zolder inrichten hoort natuurlijk ook de juiste verfkleur. Tip: kies voor wit of een andere lichte tint. Dit is niets nieuws. Ze vergroten immers het gevoel van ruimte. Maar ook al blijven lichte kleuren een enorme aanrader, niets houd je tegen om te spelen met andere kleuren om in een deel van de ruimte meer diepte te creëren.

Slimme opbergruimte

Je kan alleen tot rust komen in een ordelijke ruimte. En omdat we geneigd zijn om alles op zolder te verstoppen, moet daar geschikte opbergruimte worden voorzien. Gelukkig biedt Camber opbergoplossingen op maat.

inrichting zolder kasten onder schuinte op maat

Eén oplossing: maatwerk!

Maatwerk is dé oplossing voor een goede zolderinrichting! De ruimtes onder het dak van jouw woning hebben immers bijna altijd speciale afmetingen en balken waarmee rekening moet worden gehouden. Dankzij maatkasten zijn de mogelijkheden voor inrichten en opbergen eindeloos. Of het nu gaat om een boekenkast rond de balken, of om een dressing onder de schuine wanden, …

De zolder inrichten draagt niet enkel bij aan het ruimtelijke comfort van de woning, maar biedt vastgoed ook een meerwaarde. Aarzel dus niet langer en neem contact op met onze interieurarchitecten om je project te bepreken en ontvang een vrijblijvende offerte!