Home detox: een frisse start voor je interieur

home detox interieur kasten op maat Camber

Ongetwijfeld heb je voor jezelf een aantal goede voornemens gemaakt om het nieuwe jaar goed te beginnen. Maar misschien kan je interieur ook wel een frisse start gebruiken? Heb je bijvoorbeeld geen idee wat er zich allemaal in je kasten bevindt? Dan is een home detox na de feestdagen vast iets voor jou. Zo kan je 2021 opgeruimd en netjes inzetten, en het hele jaar in alle rust en sereniteit doorbrengen. Wij helpen je op weg!

Kies voor opbergruimte op maat van jou, je gezin en je woning. Maak van opbergen een plezier in 2021 en geniet van een rustgevend interieur!

home detox interieur kasten op maat Camber

Schep orde in je papieren

Onze raad: wacht niet tot jegrote lenteschoonmaakom je administratie op orde te brengen. Het is niet voor niets de eerste stap bij je home detox. Rondslingerende papieren stapelen zich snel op en creëren een chaotische sfeer in huis. Nu we meer thuiswerken en onze woning ook onze werkplek is, verzamelen we bovendien nóg meer papieren. Een extra reden om er wat orde in te scheppen.

Pas onderstaande tips toe in alle ruimtes in huis. Verzamel, sorteer en orden je papieren in mappen, en berg ze vervolgens op in je bureau. Gebruik mappen die passen in je kasten of nog beter: pas je kasten aan aan de grootte van je mappen.

home detox interieur kasten op maat Camber dressing

Onze tips voor je home detox

  • 1. Maak plaats voor belangrijke zaken of voorwerpen die je doen glimlachen. Voorzie bijvoorbeeld een bijzonder plekje in jebureauof een op maat gemaakte nis in je kast voor de wereldbol van je grootmoeder.
  • 2. Sorteer! Of het nu gaat om je kleding, je kantoormateriaal of andere spullen: sorteer alles op categorie. Op die manier vind je altijd meteen wat je nodig hebt. Zo kan je het speelgoed van de kinderen in verschillende thema’s onderbrengen: bewaar Playmobil-figuurtjes, gezelschapsspelletjes en puzzels bijvoorbeeld elk op hun eigen plek.
home detox interieur kasten op maat Camber
  • 3. Berg alles op. Gebruik de ruimte die je eerder kreeg door al je spullen te sorteren. Geef alles een logische plaats, die voor jou nut heeft.Maak opbergen leuken ook decoratief door bijvoorbeeld een voorwerp in de kijker te zetten dat je dierbaar is. Een voorbeeld van logische opbergruimte die z’n nut bewijst: een lade in je dressing met verschillende compartimenten voor al je juwelen.
  • 4. Hou vol! Probeer deze nieuwe, goede gewoonte te behouden. Vergeet niet om alles wat je gebruikt weer op zijn plaats te zetten zodra je het niet meer nodig hebt. Met genoeg opbergruimte in huis heb je alvast geen excuus! Voor je kantoormateriaal en schrijfwaren kan je bijvoorbeeld aparte lades of wandplankjes voorzien, zodat je kleine spullen in een mum van tijd kan opbergen. Makkelijk in gebruik en ontzettend handig: dankzij oplossingen op maat van jou krijg je zin om op te ruimen!
home detox interieur kasten op maat Camber

Geef je kleding een plaats

Een goede manier vinden om je kleding te ordenen, is het allerbelangrijkste als je droomt van de perfectedressing. Leg kledingstukken die je elke dag draagt, zoals sokken en ondergoed, op een plek waar je snel bij kan. Met eendressing op maatkan je alle ruimte en compartimenten voorzien die je nodig hebt. Zo heb je in één oogopslag zicht op al je kleding. Camber zorgt ervoor dat je meer opbergruimte krijgt, zonder dat je kasten ook meer plaats innemen.

Zoek je een dressing op maat die past in een klassieke kamer, onder een schuin dak of in een slaapkamer? Welke ruimte je ook ter beschikking hebt, onze interieurarchitecten ontwerpen voor jou eenopen of gesloten dressing, die aansluit bij jouw noden en die van je gezin.

home detox interieur kasten op maat Camber speelgoed lade

Speelgoed opbergen? Kinderspel!

Ook de spullen van je kinderen hebben vast wat opbergruimte nodig. Om nog maar te zwijgen over al die kerstcadeautjes! Bewaar alles op een georganiseerde, systematische manier. Sorteer al het speelgoed en geef alles waar ze niet meer mee spelen een tweede leven. Voorzie praktische kasten op maat waar je kinderen hun spullen zelf in kunnen opbergen en die samen met hen meegroeien. In 2021 wordt opbergen meer dan ooit kinderspel.

home detox interieur kasten op maat Camber

Kom altijd thuis in een opgeruimd huis

De eerste indruk is vaak ook de laatste. Het is een bekend gezegde dat ook van toepassing is op je interieur. Liggen er veel schoenen of jassen in het zicht in jeinkomhal? Hou een grote schoonmaak en voorzie genoeg kasten in jevestiaire, zodat alles een plaats kan krijgen.

Heb je nood aan slimme opbergruimte om al je spullen na je home detox een plaats te geven? Onzeinterieurarchitectenstaan klaar om al hun tips en advies met jou te delen. Bezoek eenshowroom van Camberin je buurt of vraag onlinevrijblijvend een offerteaan.