Opgeruimd staat netjes met deze ingenieuze kasten op maat

Camber meubels en dressingkasten op maat in gang

Nooit meer opruimen. Het lijkt voor jou misschien een onhaalbare droom, maar dat is het zeker niet. Om een interieur te creëren dat altijd netjes opgeruimd is en dat orde en rust uitstraalt, is het belangrijk dat je eerst de oorzaak van je opruimstress aanpakt: te veel spullen en onvoldoende opbergruimte.

Door kasten op maat te plaatsen kan je al je rondslingerende spullen, zoals speelgoed, papieren, opladers, noem maar op, een vast plekje geven. Bye stress, hello geluk en ontspanning! Je woning wordt een zorgeloze omgeving, waar je gerust kan thuiskomen en meer tijd hebt voor wat écht telt.

Rustig thuiskomen in een ordelijke inkomhal

Wanneer je ’s avonds gedaan hebt met werken kijk je maar uit naar één ding: thuiskomen en ontspannen. Belangrijk is daarom dat bij het binnenkomen van je woning dat ontspannen gevoel meteen wordt opgewekt.

Camber meubels en kasten op maat hall

Vestiairekasten op maat

Een kapstok die volhangt met jassen of een schoenenrek dat uitpuilt met schoenen geven je bij het binnenkomen enkel een benauwd gevoel. Geen goed idee dus. Wel een slim idee: een vestiairekast op maat van jouw schoenen- of jassenverslaving.

De mogelijkheden voor kasten in je inkomhal zijn eindeloos bij Camber. Een gesloten of open kast, specifieke compartimenten voor je schoenen, lades voor je winteraccessoires, alles is mogelijk! Ons doel is om tegemoet te komen en jouw specifieke opbergnoden. Maar ook jouw interieurstijl wordt steeds doorgetrokken in de kasten. Hou je van een strakke en moderne stijl? Dan raden we je een witte gesloten vestiairekast aan. Deze maken je ruimte niet kleiner, maar in tegendeel juist veel groter!

Camber witte meubels en kasten op maat

Ingebouwde kasten onder de trap

Nog een handige manier om extra opbergruimte te verwerken in je inkomhal of gang is door kasten onder de trap te plaatsen. De plek onder de trap blijft vaak onbenut en dankzij maatwerk kan je deze op een intelligente en creatieve manier inrichten. Je kan kiezen voor een vestiairekast onder de trap, maar ook voor bijvoorbeeld een boekenkast of zelfs een wasruimte! Door de kast in dezelfde kleur te nemen als de trap kan je van beide bovendien één mooi en harmonieus geheel creëren.

Camber meubels en kasten op maat onder trap

Een ontspannen woonkamerbeleving

De woonkamer is de plek waar je ’s avonds met je gezin samenkomt en ontspant, unieke momenten doorbrengt met vrienden en familie, kortom het hart van je woning. Je wilt dus liever geen rondslingerende spullen in deze ruimte.

Camber meubels en kasten op maat woonkamer

Ingebouwde tv-kast

Door een multifunctioneel tv-meubel op maat te plaatsen kan je al jouw spullen, denk maar aan plaids, kussens, een spelconsole of boeken, keurig opbergen. Ook je tv-kabels kan je netjes verstoppen achter de ingebouwde kast. Zo creëer je een relaxte omgeving om gezellig in te vertoeven.

Camber meubels en kasten op maat ingebouwde tv-kast

Kastenwand in de woonkamer

Nog een goed idee is om in de woonkamer een lange moderne kastenwand te creëren. Het kan onder meer dienen als opbergruimte voor je servies en papierwerk, maar ook als eyecatcher! Door enkele open nissen toe te voegen, kan je boeken, een mooie vaas of andere decoratie tentoonstellen. Ook je bureau kan je mee integreren in dit meubel op maat. Zo creëer je een home office voor het hele gezin.

Camber zwarte meubels en kasten op maat

Een slim ingerichte berging dankzij kasten op maat

De berging wordt vaak gebruikt als opslagruimte en/of wasruimte. Een efficiënte en slimme inrichting is dus belangrijk om het maximale uit een minimale bergruimte te halen. Door kasten op maat te plaatsen in je berging kan je elk hoekje en kantje optimaal benutten. Op basis van jouw levensstijl, noden en wensen kunnen wij jouw ideale berging ontwerpen.

Camber meubels en kasten op maat berging

Berging als voorraadruimte

Wil je enkel wat voedsel of poetsgerief kwijt in de berging? Dan ontwerpen wij een maatkast met specifieke lades voor voorraad en speciale compartimenten voor al je poetsgerief. Denk bijvoorbeeld aan een kast op maat van jouw bezems en stofzuiger.

Camber witte meubels en kasten op maat berging

Berging als wasruimte

De berging vormt ook de ideale ruimte om in te richten als wasruimte. Door kasten op maat te plaatsen kan je de ruimte optimaal inrichten als opslagruimte én wasruimte. Dankzij onze opbergoplossingen krijgt alles een plekje: van het vuilblik tot de wasmachine.

Indien je dat wenst, zorgen we bij Camber ook voor een ergonomische inrichting. Daarom zorgen we ervoor dat de wasmachine en droogkast op hoogte worden geplaatst om de was eenvoudig in- en uit te laden. Door onze verstevigde maatkasten vormt dat geen probleem. Onder deze kasten kunnen we ook een uittrekbare plank toevoegen, waar je eenvoudig de wasmand op kan plaatsen.

Om een wasruimte compleet te maken, moet natuurlijk ook de strijkplank nog een vaste plek krijgen in de berging. Als er niet voldoende ruimte is om een klassieke strijkplank te plaatsen, dan kunnen we een strijkplank in een op maat gemaakte kast integreren.

Camber grote meubels en kasten op maat berging

Een clean desk op maat

Wanneer je snel enkele documenten kwijt wil, dan belanden ze vaak op het bureau, waar ze dan ook enige tijd blijven liggen. Om van je bureau een echte werkruimte te maken, en geen rommelkamer, zijn kasten op maat essentieel. Wanneer je aan het werk bent, raden wij je een clean desk aan om onnodige stress te vermijden en in alle rust te kunnen werken. Door samen met Camber een bureau met ingebouwde kasten te ontwerpen kan je al je documenten, mappen en toestellen zoals de printer, een vaste plek geven achter gesloten deuren.

Wil je een bureau in de woonkamer installeren? Dan zijn ingebouwde kasten zeker belangrijk. Je wilt namelijk dat het een ordelijke en nette plek blijft voor wanneer je onverwacht gasten op bezoek krijgt.

Camber meubels en kasten op maat bureau

Zorg voor maatkasten in de kinder- of speelkamer

Wanneer je kinderen hebt dan vind je ongetwijfeld overal in huis wel wat speelgoed terug. Denk maar aan de verdwaalde legoblokjes en knuffels op de livingvloer of de kleurpotloden onder de keukentafel. Om te voorkomen dat je interieur op een kinderspeeltuin gaat lijken, moet je zorgen voor voldoende opbergplek in de kinderkamer of speelkamer.

Met kasten op maat kan je al het speelgoed en de kleding van je kinderen netjes opbergen. Maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor kleine kinderen. Grotere kinderen maken vaak nog het meeste rommel. Ook tienerkamers vragen dus om maatkasten, waar ze onder meer al hun kledij in kwijt kunnen. Gedaan met kleding die op de grond ligt en op de bureaustoel hangt. Plaats ook een bureau met inbouwkasten om boeken, kaften en ander schoolgerief mooi op te ruimen.

Tip: Lees ook ons artikel over speelgoed opruimen samen met de kinderen.

Camber meubels en kasten op maat speelkamer

Je slaapkamer ingericht als ultieme relaxruimte

In de slaapkamer brengen we heel wat tijd door, waarvan het meeste natuurlijk al slapend. We sluiten er onze dag af en beginnen er elke dag met een frisse start. Het is daarom belangrijk dat je slaapkamer rust en harmonie uitstraalt. Het moet een zalige plek zijn waar je heerlijk kan ontspannen, dromen en uiteraard opgewekt wakker wordt.

Om die sfeer te creëren moet je voorkomen dat je slaapkamer een slordige plek wordt. Dat doe je door voldoende kastruimte te voorzien. Schep orde in de chaos met een dressing op maat in de slaapkamer. Ga voor een gesloten dressing om de warboel in je kasten netjes te verbergen achter de deuren. Met gesloten kasten voorkom je ook dat stof en licht je kleding bereiken.

Heb je voldoende ruimtes in huis? Creëer dan een open dressing in een aparte kamer. Deze biedt gemakkelijk een overzicht op je kleding en accessoires en zorgt ervoor dat je in de ochtend heel wat tijd kan besparen.

Of je nu voor een open of gesloten dressing gaat, bij Camber ontwerpen we steeds de perfecte opbergplek voor heel jouw garderobe. Zo kunnen we onder meer speciale compartimenten voorzien voor je schoenen, organizers voor je juwelen, en hangroedes voor hemden of broeken. Echt alles is mogelijk!

Camber meubels en kasten op maat slaapkamer

De rustigste plek in huis praktisch ingericht

De zolder. Door sommigen enkel gebruikt als verstopplek voor kerstdecoratie, skigerief of oude fotoalbums. Zonde van zo’n fantastische ruimte. Je kan de zolderkamer vaak perfect inrichten als extra slaapkamer of als werkplek mét opbergruimte. Vooral inbouwkasten vormen de ideale mogelijkheid om de ruimte onder het schuine dak optimaal in te richten. Zo kan je de zolderruimte bijvoorbeeld gebruiken als home office én als opbergplek voor al je gerief. Een win-win dus.

witte en lichte dressing op maat camber

Wil jij graag af van je opruimstress en meer rust en harmonie creëren in je woning? Voorzie dan voldoende opbergruimte met kasten op maat.

Bij Camber luisteren we naar jouw opbergnoden en -wensen en ontwerpen op basis daarvan praktische en stijlvolle opbergoplossingen. Onze interieurarchitecten helpen je graag om jouw leven een stuk eenvoudiger te maken. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende offerte.