Lenteschoonmaak: Opruimen met de kinderen, hoe aanpakken?

Lenteschoonmaak kinderen oplossing op maat camber kinderkamer

Met kinderen, is het niet altijd gemakkelijk om jouw woning netjes te houden. Ze hebben de vervelende gewoonte om hun speelgoed overal te laten rondslingeren. Dus hoe kun je hen helpen alles op zijn plek te leggen of hen de gewoonte aan te leren snel maar doeltreffend op te ruimen? Wij hebben de oplossing voor u: opbergkasten op maat van jouw kinderen!

Lenteschoonmaak kinderen oplossing op maat camber kinderkamer

Opruimen: geen pretje voor kinderen!

Ruim je kamer op!”, “Ruim je speelgoed op! ” Het moet gezegd, het woord ‘opruimen’ staat niet in het woordenboek van een kind en hun favoriete bezigheid is het al evenmin.

Integendeel, ze zetten het huis liever op stelten. Speelgoed ligt overal, en niet enkel in hun kamer. Denk maar aan de woonkamer bijvoorbeeld, waar kinderen vaak hun sporen nalaten. Dit is echter dé leefruimte bij uitstek, waar ouders graag tot rust komen na een lange werkdag zonder dat ze zich eerst nog een weg door de rommel moeten banen.

Kasten op maat van kinderen én van hun speelgoed is de ideale oplossing om een situatie als deze te vermijden. Dankzij kasten die jouw speelvogels gemakkelijk kunnen openen en sluiten, hebben ze geen excuus meer om niet op te ruimen!

Lenteschoonmaak kinderen oplossing op maat camber kinderkamer
 • Kasten op kindermaat

  In de inkomhal

  Als er één plek in huis te kiezen is waar rommel zich snel kan opstapelen, is het wel de vestiaire! De kinderen komen na een lange schooldag thuis en laten dan hun boekentas en jas vaak in de inkomhal rondslingeren.

  Hoe dit vermijden? Dankzij een vestiaire op maat waarbij alles een plaatsje krijgt! Hierbij enkele van de vele tips om de spullen van jouw kind eenvoudig op te bergen:

  • Een hangroede op hoogte van jouw kinderen zodat ze gemakkelijk hun jas kunnen ophangen.
Lenteschoonmaak kinderen oplossing op maat camber kinderkamer
 • Een laag opbergmeubel waarin ze hun schoenen en andere spullen kwijt kunnen en dat ook dient als zitbank zodat ze hun schoeisel gemakkelijk aan en uit kunnen trekken en meteen opbergen. De kasten kunnen voorzien worden van laden of je kan er ook open nissen integreren voor het opbergen van jouw sleutels. Kortom, een op en top praktisch meubel voor jou én jouw kinderen!
 • En waarom geen verschillende kleuren kiezen voor de laden van de vestiaire? Zo krijgt elk kind zijn favoriete kleur en dus zijn eigen opberglade!

Dankzij al deze kleine tips en oplossingen voor een weldoordachte vestiaire kunnen u, jouw partner en de kinderen in alle rust thuiskomen!

Lenteschoonmaak kinderen oplossing op maat camber kinderkamer

In de woonkamer

Alle ouders kunnen het beamen: kinderen spelen graag in de woonkamer, dicht bij mama en papa. En natuurlijk laten ze graag een pad vol speelgoed achter! Net dit is niet gemakkelijk om op te ruimen, aangezien speelgoed in allerlei maten en vormen bestaat.

Wat kan hier de oplossing bieden?

 • Laden en legvakken in diverse afmetingen die zijn afgestemd op de verschillende soorten speelgoed. Boeken en gezelschapsspellen kunnen immers niet op dezelfde manier opgeborgen worden als knuffels, poppen of lego.
 • Voor speelgoed van grote omvang voorziet de interieurarchitect van Camber grote, diepe laden of grote opbergbakken die kinderen gemakkelijk kunnen openen en sluiten.
home-organizing tip opbergen Camber kast op maat speelgoed kinderen

Om in schoonheid te eindigen delen we je graag een tip mee van onzeHome Organizer: ‘s Avonds mag er geen enkel speelgoed nog rondslingeren in de woonkamer! Door elke dag het speelgoed terug op de juiste plek op te bergen, zal de berg rondslingerend speelgoed ook niet groter worden.

Wens je ook een inrichting met kasten op maat van de kinderen? Aarzel niet om een bezoek te brengen aan onze interieurarchitecten in de dichtstbijzijnde showroom of hen meteen online te contacteren.