Maak van je zolder een gezellige slaapkamer

zolder slaapkamer opbergruimte kasten op maat Camber master bedroom

Heb je nood aan een extra slaapkamer voor de kinderen? Of droom je van een ouderlijke suite met alle comfort en privacy? Maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt onder een schuin dak: om je op weg te helpen bundelden Camber en VELUX hun expertise en advies in een gratis renovatiegids. Dankzij onze tips creëer je de slaapkamer van je dromen, lekker knus op zolder!

zolder slaapkamer opbergruimte kasten op maat Camber master bedroom

Je zolder, een plek om van te genieten

Komt er gezinsuitbreiding of wil je een grotere masterbedroom, en beschik je over een zolderruimte? Is het antwoord ‘ja’, dan kan je meteen beginnen plannen om die extra ruimte volledig naar jouw smaak en wensen in te richten. Wacht dus niet langer en transformeer je zolder tot een slaapkamer waar je helemaal zen van wordt.

zolder slaapkamer opbergruimte kasten op maat Camber master bedroom

Een comfortabele slaapkamer

Eenslaapkameris in de eerste plaats een plek waar rust en stilte centraal moeten staan. Omdat je er het grootste deel van je tijd doorbrengt om simpelweg te ontspannen, heb je er dus niet veel ruimte voor nodig. Het is dan ook een goed idee om jeslaapkamer op zolder in te richten.

Een goede tip: laat je creativiteit de vrije loop! Met een beetje fantasie en de nodige kennis van onze interieurarchitecten kan je alle ruimte slim benutten en je zolder helemaal tot leven brengen. Met hun hulp creëer je meer opbergruimte en wordt je toekomstige slaapkamer praktischer dan ooit.

Breng ook natuurlijk licht binnen in je slaapkamer metdakramen van VELUX. Licht is immers een belangrijk element om rekening mee te houden als je je zolder gaat renoveren of anders wil inrichten. Een lichte kamer doet de ruimte groter lijken en geeft je een aangenaam gevoel. Denk hier dus zeker over na!

zolder slaapkamer opbergruimte kasten op maat Camber master bedroom

Wij denken aan je nachtrust

Onze interieurarchitecten hebben heel wat tips en ideeën om van je slaapkamer een ruimte te maken waar je heerlijk kan cocoonen. Denk bijvoorbeeld aan een multifunctioneel hoofdeinde of lades onder het bed als opbergruimte. Schuine of lage muren zijn bij Camber geen probleem! Dankzij maatwerk kunnen wij inbouwkasten voorzien met draaideuren of schuifdeuren zodat jij van maximale opbergruimte kan genieten. Wij vergeten geen enkel detail, zodat jij op twee oren kan slapen.

Verder kan je spelen met de beschikbare ruimte door de kamer op te splitsen of juist opener te maken, volgens je behoefte aan opbergruimte. Wil je bijvoorbeeld eendressingin je slaapkamer, dan kan je die gebruiken om je dag- en nachtruimte van elkaar te scheiden. Overweeg ook om wat plaats te laten tussen je inloopkast en het plafond, zodat de hele kamer genoeg licht krijgt.

zolder slaapkamer opbergruimte kasten op maat Camber master bedroom

Een kinderkamer om bij weg te dromen

Eenkinderkameris vooral bedoeld voor twee dingen: slapen en spelen. Om ervoor te zorgen dat je kinderen heerlijk kunnen slapen, is het belangrijk dat je al hun speelgoed makkelijk kan opruimen. Denk daarom aan de indeling van de kasten zodat je kinderen zelf vlot en zelfstandig hun speelgoed en spullen kunnen opbergen. Daarvoor kan je elk hoekje en iedere vierkante centimeter op zolder goed gebruiken. Een goed opgeruimde kamer verzekert een goede nachtrust!

Vergeet ook niet dat kinderen snel groot worden. Daarom raden we je aan om na te denken over op maat gemaaktekasten die meegroeien met je kinderen.

Een van onze klanten wilde bijvoorbeeld zijn zolder verbouwen tot kinderkamer en daarbij alle kasten voorzien in de lagergelegen delen van de ruimte. We stelden voor om eerder te kiezen voor een op maat gemaakte wandkast, van de vloer tot aan het plafond. Later zouden de kinderen de kast nog altijd makkelijk kunnen gebruiken, maar dan als eenprachtige dressing.

Wil jij je zolder ook transformeren tot een slaapkamer? Onzeinterieurarchitectenstaan voor je klaar en helpen je graag om je droomproject te realiseren.