Open dressing of gesloten dressing?

Camber open of gesloten dressing op maat

Ben je de woning van je dromen aan het (ver)bouwen en wil je ook graag je droomdressing creëren? Voor je daarmee start moet je verschillende keuzes maken: welke kleur, hangruimte en/of legvlakken en een open of gesloten dressing? Om je bij die laatste keuze te helpen geeft Camber je in dit artikel alle voor- en nadelen van elke optie.

open dressing op maat camber gesloten zwart

Waarom wel of niet kiezen voor een open kasten?

De trend van dit moment zijn open kasten voor je dressing op maat. Dat is grotendeels te danken aan Amerikaanse beroemdheden, die vaak gekend zijn voor hun enorme open dressings. Ze stellen er hun duurste en mooiste collectie aan schoenen en handtassen tentoon.

Wil je graag net als hen je eigen kledingparadijs creëren? Ontdek hier eerst de voor- en nadelen!

open dressing op maat leds

Voordelen van open kasten

Bij een open dressing zijn visibiliteit en gebruiksgemak de grootste voordelen. Het zorgt voor enorm veel tijdwinst. Met één blik kan je je volledige garderobe aanschouwen. Ideaal om op een mooie dag opnieuw dat oude vintage jurkje uit de kast te halen en het met nieuwere accessoires te combineren tot een flatterende outfit, waar je anders nooit aan zou hebben gedacht.

Verder zijn open dressingkasten ook een echte blikvanger in de ruimte. Je kledingstukken kunnen de ruimte meer kleur geven en net als een celeb kan je je leukste paar schoenen in de kijker zetten.

Door geen deuren te nemen, kan je bovendien een deel van je budget besteden aan extra accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een centraal eiland met lades voorzien van compartimenten voor je juwelen en ondergoed, een kast met aangepaste hangruimte voor hemden of een praktische broekendrager.

grote open dressing op maat

Nadelen waar je rekening mee moet houden

Een open dressing vraagt aan de andere kant wel wat extra aandacht en werk. Stof vindt namelijk sneller een weg in je kasten en dus zal je sneller naar de afstoffer moeten grijpen. Bovendien kunnen open kasten al snel een chaotische en slordige indruk creëren. Het is daarom belangrijk dat je je kleding netjes opplooit en je kasten zo geordend houdt.

Een ander mogelijk nadeel is licht. Wanneer je je dressing plaatst in een ruimte met een raam kan het zonlicht dat naar binnen schijnt je kleding afbleken.

Camber zwarte open of gesloten dressing op maat

Waarom wel of niet kiezen voor een gesloten dressing

Gesloten kasten zijn ideaal als je een strakke en moderne clean look wil creëren. Bovendien bieden ze een oplossing voor de nadelen van een open dressing. Stof en licht zullen namelijk niet de kans krijgen om je kleding te bereiken.

Hieronder sommen we alle voordelen, maar toch ook enkele aandachtspunten voor je op.

Camber meubels en dressingkasten op maat in gang

Voordelen van gesloten dressingkasten

Een gesloten dressing heeft andere, maar even aanlokkelijke voordelen als een open versie. Je mag nog zo dol zijn op ruimtes met overvloedig veel daglicht, op termijn kan dat licht dus fijn weefsel, zoals kant, aantasten.

Of misschien ben je bang dat de wirwar aan kleuren, modellen en stijlen zal resulteren in een chaos die niet te rijmen valt met je zin voor orde en regelmaat? Met kastdeuren kan je alles discreet opbergen en symmetrie creëren. En nóg een extra troef van een gesloten dressing: je kan op de deuren een spiegel integreren, een praktische oplossing waardoor je elders plaats wint.

Bovendien heb je bij Camber nog het extra voordeel dat je kan kiezen uit oneindig veel kleuren, materialen en afwerkingen voor de deuren van je dressing. Je kan je kasten dus samen met onze interieurarchitecten helemaal naar wens en volgens dezelfde stijl als de rest van je woning samenstellen.

Camber open of gesloten dressing op maat

Aandachtspunten bij gesloten kasten

Nadeel van een gesloten dressing is dat je kleding en schoenen niet kunnen verluchten. Om dit op te lossen kan je wel wat geurzakjes in je kasten leggen.

Verder moet je ook goed nadenken over het type deuren dat je graag wil. Heb je een zwak voor strakke, minimalistische vormen? Dan zijn klassieke draaideuren de beste keuze. Ze nemen wel meer plaats in dan schuifdeuren. Daar moet je vooral rekening mee houden als er zo al niet veel ruimte is om comfortabel te bewegen.

Wil je graag een kleine ruimte inrichten als dressing? Dan is het belangrijk om te weten dat het niet altijd mogelijk is om deuren te plaatsen. Gezien de beperkte oppervlakte is het niet echt handig in gebruik. Je kies dan wellicht best voor open kasten die een ruimer gevoel creëren.

Bij schuifdeuren is er ook meer keuze om de ruimte een persoonlijke touch te geven: je kan kiezen uit verschillende breedtes (tot 140 cm breed) en met verschillende materialen en kleuren werken.

inrichten dressingkasten op maat camber

Kies voor een combinatie van beiden

Kan je niet beslissen? Waarom ga je dan niet voor een half open dressing? Kies bijvoorbeeld voor kasten met bovenaan hangruimte voor je kleedjes en jassen en onderaan lades voor ondergoed en kwetsbare truien.

In de open kasten kan je ook alle belangrijke kleding, die je op dat moment draagt, opbergen. In de gesloten kasten, zoals lades, kan je in de zomer dan bijvoorbeeld al je warme winterkledij opbergen.

Je kan ook voor gesloten kasten kiezen en enkele open nissen toevoegen om leuke kledingstukken en accessoires tentoon te stellen. Mogelijkheden genoeg!

Wil je graag nog wat meer inspiratie? Lees dan zeker ons artikel over open en gesloten dressings om van te dromen!

Camber open of gesloten dressing op maat met centrale eiland

Waarom voor Camber kiezen ?

Heb je wel al een keuze kunnen maken? Ga je voor open dressingkasten? Of toch voor gesloten kasten? Kom dan zeker eens langs in een Camber showroom bij jou in de buurt. Onze ervaren interieurarchitecten helpen je heel graag verder. Ze luisteren aandachtig naar je wensen en noden en ontwerpen samen met jou je droomdressing op maat van je kledij, handtassen, schoenen, accessoires en je opberggewoontes.

Bovendien ben je bij Camber verzekerd van een professionele service van A-Z, de beste kwaliteit en meer dan 25 jaar ervaring. Twijfel dus niet om een afspraak te maken voor een gratis offerte op maat!