Speel met nieuwe kleuren en geef jouw kasten een make-over

make-over meubel op maat camber

Wil je de inrichting van jouw interieur veranderen, maar jouw Camber kasten behouden? Kies dan voor de gulden middenweg en steek jouw kasten in een nieuw jasje! Camber reikt je tips en advies op maat aan om jouw interieur op te frissen. 

make-over meubel op maat camber

1. Geef jouw oude meubels een tweede jeugd

Of het nu om een kast of andere type meubels gaat, wees niet bang en aarzel niet om ze een nieuwe look te geven! Het belangrijkste is dat je jouw verbeelding de vrije loop laat en deze kans op een persoonlijker interieur niet laat liggen! Bovendien zijn veel oude houten meubelen gemaakt met degelijke materialen, wat het vrij makkelijk maakt om ze in een nieuw kleedje te steken.

Een andere manier om een meubel te laten herleven, is er een totaal andere bestemming aan te geven. Er zijn veel mogelijkheden, bijvoorbeeld een oude tuinladder die wordt omgetoverd tot een handdoekenrek in de badkamer of tot een decoratieve kleine boekenkast in de woonkamer. Nogmaals, alleen jouw verbeelding bepaalt de grenzen!

make-over meubel op maat camber

2. Vervang jouw meubels door nieuwe kasten op maat

Kasten op maat zijn de ideale oplossing om een totaal andere sfeer te creëren en jouw interieur een persoonlijke toets te geven. Laat jouw creativiteit dus de vrije loop en doe waar je zin in hebt, net zoals wanneer je een oud meubel zou willen opfrissen! Maatwerk biedt je immers een waaier aan bijna onuitputtelijke mogelijkheden. Je kan spelen met verschillende materialen zoals mdf, waarmee je verschillende soorten groeven kan maken, of uiteraard de kleur(en) kiezen die je het mooist vindt!

Het is een misverstand dat je kasten op maat achteraf niet meer kan aanpassen: je kan ze zeker nog in een nieuw kleedje steken. Bovendien krijg je bij Camber 10 jaar garantie op al jouw meubels op maat. Alle dossiers en plannen worden bijgehouden. Indien j graag een relooking wenst en op voorwaarde dat jouw kasten effectief door Camber zelf geplaatst zijn, kan je dus makkelijk iets veranderen zonder dat alles opnieuw moet worden getekend. Waar wacht je nog op ?

make-over meubel op maat camber

3. Kleur: laat jouw kasten tot leven komen

Van antieke tot hedendaagse en van sobere tot designmeubels, een likje verf is de makkelijkste en meest efficiënte manier om ze een tweede leven te geven. Uiteraard is deze regel ook van toepassing op kasten op maat!

Wil je een andere look voor de kleerkast in jouw slaapkamer? Twijfel niet langer! Hebt je er al aan gedacht om een kleur aan te brengen op een kantlijst of ladefront? Of wil je de deuren vervangen door nieuwe met groeven? Met mdf kan je niet alleen (her)schilderen … maar ook de glans wijzigen voor een gelakte of matte afwerking. Of waarom niet kiezen voor houten tinten in plaats van klassieke verf voor een meer chique en gezellige sfeer? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en met maatwerk staat niets je in de weg. Klein maar belangrijk detail: de accessoires voor de afwerking, zoals handgrepen of deurknoppen, zijn doorslaggevend voor de uiteindelijke look van jouw kasten.

Kortom, het is mogelijk om een ruimte of Camber-kasten een make-over te geven. Wacht dus niet langer en bespreek jouw suggesties en verwachtingen met onze interieurarchitecten.