Wie slim is kiest voor praktische én stijlvolle maatkasten 

Maatkasten Camber

Summertime and the living is easy, maar de Belg wil natuurlijk ook graag tijdens de andere drie seizoenen comfortabel leven. Daarom kloppen we aan bij onze interieurarchitecte Naomi en polsen we naar haar belangrijkste inzichten en tips.

Ze legt uit waarom maatkasten de ideale oplossing bieden voor maatschappelijke veranderingen, zoals nieuwe gezinsstructuren, en geeft praktische info over hoe we maximaal winst – en comfort – uit opbergoplossingen kunnen halen. Ontdek hieronder de voordelen voor jouw woning.

Ingemaakte kasten

Opruimen in/is stijl

Maatwerk zit al een tijdje in de lift. Toch is de stijging de laatste jaren op z’n minst opmerkelijk te noemen. Volgens Naomi, interieurarchitecte bij Camber, ligt dit aan drie zaken. Eerst en vooral: opruimen is hip. Via sociale media zien we steeds meer plaatjes van perfecte interieurs die we dan bij ons thuis natuurlijk ook willen. En zo’n opgeruimd en net interieur begint natuurlijk bij voldoende en optimale opbergruimte en dus bij maatkasten.

Daarnaast zijn onze levens ook veranderd. Onze sociale agenda zit voller, gezinssamenstellingen wijzigen en we richten onze blik meer naar buiten, wat betekent dat binnen snel opgeruimd en netjes moet zijn.

“Maatwerk was vroeger iets wat meer bij de hogere klasse hoorde, maar nu zie je het overal verschijnen. We zien het meer bij onze klanten en dat zet aan tot actie.”

Ten derde gaan we tegenwoordig ook steeds kleiner wonen. Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat iedere ruimte optimaal wordt ingericht en benut. En dat is waar het belang van maatwerk duidelijk wordt! Dankzij maatkasten kan je in elke ruimte en in de kleinste hoekjes opbergruimte creëren.

Maatwerk

Maak een hit van je home office

Als we dan meer gaan inzoomen op onze woning zelf, willen we vooral de zichtbare ruimtes aanpakken, plekken waar we elke dag in vertoeven en veel op zitten te kijken. Om die reden staat de home office – zeker sinds 2020 – bovenaan het verlanglijstje van de Belgische Camberklant.

Afhankelijk van onze thuissituatie en de periode waar we ons in het leven bevinden, pakken we dat thuiskantoor anders aan: “Jonge gezinnen leven vaak iets kleiner en hebben geen aparte kamer op overschot om in te richten als thuiskantoor”, legt Naomi uit, “Zij kiezen dan voor een multifunctionele wand met maatkasten in de leefruimte, waar van muur tot muur elk bruikbaar plekje nuttig wordt ingevuld: er is plek voor het bureau, de tv, het speelgoed, de boeken, …”.

Naomi en haar collega’s wordt dan ook steeds meer gevraagd om een volledige wand met maatkasten in de leefruimte te ontwerpen waar niet alleen werken een plek heeft, maar ook spelen, tv-kijken en lezen. Een hele reeks functies die zonder gepuzzel op maat anders onmogelijk onder één dak – laat staan in één ruimte – zou passen. “Klanten waarvan de kinderen het nest uit zijn, hebben dan weer wel een aparte kamer die ze helemaal aan het kantoor kunnen wijden”.

Maatkasten Camber

Maatkasten als zen master

“Voor alles een plekje hebben, brengt absoluut rust en extra tijd in je leven. Kleine dingen die ons de afgelopen jaren niet stoorden, irriteren ons nu wel omdat we er elke dag met onze neus op zitten”, vertelt Naomi. We zien het aantal aanvragen voor maatkasten de afgelopen jaar inderdaad flink de hoogte ingaan.

“Wanneer mensen voor nietszeggende, brede legplanken kiezen, wordt alles snel weer een rommeltje. Het is beter om kasten en lades met compartimenten te hebben die op maat van jouw spullen zijn gemaakt. Je ruimt makkelijk op en vindt alles ook snel terug”.

Bovendien hoef je ook niets weg te gooien dat je eigenlijk wil bijhouden. Want sommige zaken kunnen dan wel wat versleten of minder waardevol zijn, het zijn wel spullen waar we aan gehecht zijn en die we niet willen weggooien. Met de juiste opbergoplossingen zorg je dus niet enkel voor een visuele rust, maar ook een mentaal en een emotioneel welzijn. Je haalt niet alleen maatwerk voor het leven in huis, maar verzekert jezelf ook van levenskwaliteit.

Ingemaakte kasten

Wil jij je welzijn en geluk ook een boost geven? Onze interieurarchitecten staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Maak daarom zeker een afspraak en ontvang een gratis offerte op maat van jouw interieur en wensen!