Win plaats op een stijlvolle manier dankzij een opklapbed

opklapbed op maat camber bureau

Een opklapbed, ook wel uitklapbed of bedkast genoemd, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De praktische en esthetische voordelen weten steeds meer eigenaars te overtuigen en ook de steeds kleinere gemiddelde oppervlakte van huizen speelt zeker een rol.

Ontdek hier hoe Camber één ruimte dankzij een opklapbed kan omtoveren in een multifunctionele ruimte! Richt een kamer in huis bijvoorbeeld in als bureau en logeerkamer. Door de dag kan je de ruimte gebruiken als home office en ’s avonds kunnen je familie of vrienden er verblijven. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met een bedkast.

Een slimme oplossing op maat

Wil je graag extra slaapruimte, maar hebt daar eigenlijk onvoldoende plaats voor? Zou je de ruimte van een kleine woonruimte of studio graag optimaliseren? Blijven er geregeld familieleden of vrienden slapen, maar je wil niet graag een volledige kamer opofferen aan een logeerkamer? In dat geval is een opklapbed de ideale oplossing! Omdat het op maat wordt gemaakt, kan het bijna overal worden geplaatst!

opklapbed op maat camber vriendenkamer

Een multifunctionele leefruimte dankzij een opklapbed

Hoe een ruimte inrichten als een multifunctionele ruimte in huis die ervoor zorgt dat je niet hoeft te kiezen tussen een handige home office of een logeerkamer bijvoorbeeld? Met een bedkast natuurlijk!

Extra slaapruimte neemt uiteraard veel oppervlakte in. Dat is echter niet het geval bij een opklapbed, waardoor je toch een bed kunt plaatsen in een ruimte die daar oorspronkelijk niet voor bedoeld is.

uitklapbed op maat Camber

Een bedkast in je bureauruimte

In jouw bureau bijvoorbeeld, zodat je er kunt werken én rusten of gedurende langere tijd kunt terugtrekken om in alle rust te werken.

Maar dat is niet alles! Je kunt een opklapbed niet alleen plaatsen waar je wil en waar het nodig is: dankzij maatwerk kan het een echt multifunctionele kast worden waarin verschillende elementen worden geïntegreerd. Zo kunnen onze interieurarchitecten ervoor zorgen dat het dichtgeklapte bed zelfs wordt omgevormd tot een extra bureau!

opklapbed bureauruimte op maar camber

Eén in de logeerkamer

In een logeerkamer hoort natuurlijk een logeerbed. Maar dit neemt heel wat plaats in beslag, zeker als je een dubbelbed plaatst. Om plaats te besparen en om de ruimte optimaal te benutten, plaats je best een opklapbed. Van zodra je de kast openklapt, kunnen je familie of vrienden er verblijven.

Daardoor wordt de ruimte niet alleen gebruikt wanneer je familie en vrienden komen overnachten, maar bijvoorbeeld ook om je garderobe op te bergen, om yoga te doen of om te werken. Dankzij een opklapbed met ingebouwde bureau, dressingkasten of een boekenkast, tover je de ruimte meteen om in een echte handige, multifunctionele ruimte.

dubbele opklapbedden op maat vriendenkamer

Of in de woonkamer   

Nog andere mogelijkheden om een bedkast te plaatsen? In de zithoek van jouw studio om de leefruimte te optimaliseren en ruimte te besparen, of in de woonkamer in je woning zodat je probleemloos gasten kunt ontvangen en laten verblijven.

opklapber op maat Camber woonkamer

Verschillende soorten opklapbedden

Camber maakt een bedkast steeds volledig op maat van jouw wensen, noden en beschikbare ruimte. Een 1- of 2-persoons bed, eentje met een boekenkast en/of bureau. Alles kan met een bed op maat.

Afhankelijk van de ruimte kan je ook kiezen tussen een verticaal of horizontaal uitklapbed. Wil je een extra slaapplek creëren in een smalle ruimte? Dan raden onze interieurarchitecten een horizontaal opklapbed voor. Of heb je voldoende plek beschikbaar? Dan is een verticaal uitklapbed wellicht perfect mogelijk! Ontdek het verschil tussen beide opties hieronder.

Verticaal opklapbed

Bij een verticale optie werken we in de hoogte tegen de muur en bevindt het hoofdeinde zich in de bedkast. Doordat het volledig openklapt in de ruimte, neemt het wel meer plek in beslag. Je kan steeds kiezen tussen een verticaal een- of tweepersoonsbed.

verticaal uitklapbaar bed camber slaapkamer

Of horizontaal uitklapbed

Hier komt het bed horizontaal in de ruimte te staan, evenwijdig met de muur waartegen de bedkast staat. Het neemt minder plek in beslag dan de verticale optie en is dus ideaal voor smalle en minder hoge ruimtes. Je kan het dus perfect in de gang of onder een schuin dak plaatsen.

horizontaal inklapbaar bed kinderkamer bureau op maat

Een multifunctionele kast die verdwijnt in je interieur!

Een opklapbed is uiteraard praktisch omdat je er ruimte mee wint. Maar het is ook een meubel met een esthetische functie. In plaats van een traditioneel bed is dit immers een meubel dat in jouw interieur verdwijnt en de verschillende stijlregels in huis volgt. De mysterieuze kant van een verborgen meubel is bovendien ook verrassend en geeft jouw woning een zekere uitstraling.

uitklapbed multifonctioneel kast op maat camber
WWW.LUCNIX.BE

Een opklapbed is een meubel dat inspeelt op heel wat eigentijdse verwachtingen en behoeften. Wil je graag meer informatie? Kom kennismaken met de oplossingen op maat van Camber! Maak een afspraak in één van onze showrooms voor een vrijblijvende offerte.