La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

3 gulden regels voor de inrichting van jouw woonkamer

kasten inrichting woonkamer kast op maat camber
kasten inrichting woonkamer kast op maat camber

Een inrichting die past bij uw gewoontes

Het eerste wat u bij de inrichting van uw woonkamer moet doen, is uzelf de juiste vragen stellen! Hoe gebruikt u precies uw leefruimte? Wat zijn uw voornaamste bezigheden in uw living? Wat is volgens u het belangrijkste element in een woonkamer? Stem uw woonkamer af op uw gewoontes. Niet omgekeerd.

·         De televisie en audio-installatie nemen een centrale plek in

Zijn uw televisie en audio-installatiede belangrijkste elementen in uw woonkamer? Houd daar dan rekening mee bij de inrichting van de ruimte, zonder het esthetische aspect te verwaarlozen. Hoe? Door te werken met multimediameubelen op maat. Maak gebruik van een discrete sens of binnenin de kast waardoor u kunt zappen of de radiozender veranderen zonder dat uw elektronische apparaten zichtbaar zijn opgesteld of dat u uit uw sofa moet komen!

kasten inrichting woonkamer kast op maat camber

·         Lectuur en meditatie, meer niet!

Echte boekenwurmen doen niets liever dan boeken verslinden tijdens lange winteravonden of cocoonen onder een dekentje op de sofa. Een boekenkastis dan onmisbaar in uw woonkamer. Zo kunt u werken met verschillende legvlakken in de hoogte, diepte of breedte, naargelang de formaten van uw boeken, cd’s of decoratiestukken. Tegenwoordig wordt er vaak gewerkt met contrasten: legvlakken met verschillende afmetingen, verschillende hellingsgraden, combinaties van open en gesloten delenenz. Dat spel van ongelijke dieptes en hoogtes creëert volume. Deze creatieve toetsen geven uw meubilair dat extra cachet. Hebt u een hoog plafond of een mezzanine? Durf dan de volledige hoogte te benutten om uw boekenkast in te richten. Met behulp van een ladder kunt u ook aan de bovenste legvlakken.

kasten inrichting woonkamer kast op maat camber

·         Een multifunctionele leefruimte

Voor heel wat gezinnen is de woonkamer een leefruimte die verschillende functies krijgt naargelang het uur van de dag: televisieplek, bureau of speelkamer. Eigenlijk moet u de inrichting van uw woonkamer gemakkelijk en snel kunnen afstemmen op de verschillende activiteiten. De oplossing? Slimme en multifunctionele meubels op maat. Denk bijvoorbeeld aan een speelgoedbak die geïntegreerd zit in uw meubilair. Zodra uw kinderen groter zijn, kan die ruimte gemakkelijk getransformeerd worden tot lade om uw dekens in op te bergen.

kasten inrichting woonkamer kast op maat camber

Houd rekening met de technische details

Om uw woonkamer optimaal te kunnen benutten, moet u rekening houden met de (al dan niet verborgen) technische details.

  • Denkt u dat stopcontacten, een radiator of balken u verhinderen om de ruimte te optimaliseren? Fout gedacht. Meubels op maat omzeilen deze technische moeilijkheden.
  • Een nis is niet noodzakelijk een verloren ruimte. Door een boekenkast of tv-meubel op maat te voorzien, kunt u deze plaats optimaal benutten.
  • Vergeet de verlichting niet. Door ledverlichting in te werken in de legvlakken van uw kast, creëert u sfeer en laat u waardevolle objecten extra goed tot hun recht komen. Bovendien is de bediening extreem snel en gebruiksvriendelijk!
kasten inrichting woonkamer kast op maat camber

Less is more: tijdloos meubilair

Kijk eens naar uw meubels en spullen die nu deel uitmaken van uw woonkamer. Lijkt alles bomvol te staan? Wees gerust, dat is bij veel mensen zo. We zijn trendgevoelig en seizoensgebonden en hebben daardoor de neiging om in de loop van de tijd van alles te verzamelen. Resultaat? Plaatsgebrek en een mengelmoes van meubelstukken. Wilt u liever een woonkamer waarin u kunt ontspannen en tot rust komen? Denk aan functionele en stijlvolle opbergoplossingen die perfect in uw woning passen en uw leef plek verbeteren.

Eerst en vooral kunt u sorteren. Stel uzelf de vraag: aan welke spullen bent u het meest gehecht en van welke spullen wordt u blij? Het voordeel van maatkasten is dat de meubels perfect geschikt zijn voor alles wat u of u gezinsleden erin kwijt willen en niet omgekeerd. Ga voor een tijdloze basis zodat u eindeloos kunt blijven afwisselen met decoratie.

Wilt u graag een woonkamer op maat die volledig beantwoordt aan uw behoeften en levensstijl? Neem contact op met het Camber-team om uw ideale woonkamer te realiseren!