3 gouden regels voor de inrichting van jouw woonkamer

woonkamer meubels op maat camber

De woonkamer is het gezellige en bruisende hart van iedere woning. We kijken tv, ontvangen gasten, werken, spelen met de kinderen in deze ruimte die niet voor niets de ‘leefruimte’ wordt genoemd. Jouw woonkamer inrichten kan een moeilijke opdracht lijken omdat de ruimte net zoveel invullingen krijgt.

Met onze drie gouden regels tover je de woonkamer om in een multifunctionele ruimte die voldoet aan jouw wensen en gewoontes! Ontdek ze hier.

1. Een inrichting die past bij jouw gewoontes

Het eerste wat je bij het inrichten van de woonkamer moet doen, is jezelf de juiste vragen stellen! Wat doe je allemaal in de living? Welke zaken berg je er allemaal op? Wat is volgens jou het belangrijkste element in een woonkamer? Stem de ruimte volledig af op jouw gewoontes en behoeftes. En niet omgekeerd.

De televisie en audio-installatie nemen een centrale plek in

Zijn de televisie en geluidsinstallatie de belangrijkste elementen in jouw woonkamer? Houd daar dan rekening mee bij de inrichting van de ruimte. Creëer een centrale en esthetische (opberg)plek. Hoe? Door te kiezen voor een tv-meubel op maat.

Voor een strak en stijlvol interieur hebben we bovendien een handig accessoire! We kunnen binnenin je maatkast een discrete sensor toevoegen zodat je van tv-zender kan veranderen zonder dat de kastdeur openstaat.

Kijk je maar af en toe televisie? Of gebruik je de woonkamer ook voor andere gelegenheden en wil je de tv wegbergen? Dan kan je ook kiezen voor een schuifbare wand om hem weg te toveren!

Lectuur en meditatie, meer niet!

Echte boekenwurmen doen niets liever dan boeken verslinden tijdens lange winteravonden of cocoonen onder een dekentje op de sofa. Geldt dat ook voor jou? Een boekenkast is dan onmisbaar in jouw woonkamer.

Je kan kiezen voor legvlakken in verschillende groottes, in de hoogte, diepte of breedte, naargelang de formaten van jouw boeken of decoratie. Er wordt vaak gewerkt met contrasten: vakken met verschillende afmetingen, verschillende hellingsgraden, combinaties van open en gesloten kasten, enzovoort.

Deze afwisseling creëert een speels effect en maakt van jouw boekenkast een echte blikvanger. Ga je voor een strakke of speelse woonkamer inrichting? Aan jou de keuze! Heb je een hoog plafond of een mezzanine? Durf dan de volledige hoogte te benutten en in te richten als boekenkast. Met behulp van een stijlvolle ladder kan je ook aan de bovenste legvlakken!

Een multifunctionele woonkamer inrichten

Voor heel wat gezinnen is de woonkamer een leefruimte die verschillende functies krijgt naargelang het uur van de dag: televisieplek, bureau of speelkamer. Eigenlijk moet je de inrichting van jouw woonkamer gemakkelijk en snel kunnen afstemmen op verschillende activiteiten.

De oplossing? Je woonkamer inrichten met slimme en multifunctionele meubels op maat. Denk bijvoorbeeld aan een volledige tv-wand met een ingewerkt bureau, opberguimte voor documenten, mappen, spelconsoles, speelgoed, en veel meer. Zodra je kinderen groter zijn, kan de kastruimte gemakkelijk een andere functie krijgen, zoals opbergruimte voor extra dekentjes. Zo creëer je een leefruimte op maat van vandaag én morgen!

Nog een leuk en handig element voor in de leefruimte is een zitbank met opbergruimte. Onder het raam als leesplekje of aan de eettafel als zitplek, beide zijn mogelijk. Enorm praktisch om in een kleine ruimte een extra opbergplek te creëren!

2. Houd rekening met technische details

Om jouw woonkamer optimaal in te richten en te benutten, raden we je aan rekening te houden met de (verborgen) technische details.

  • Denk je dat een radiator, stopcontacten, vensterbanken of andere elementen je verhinderen om de ruimte te optimaliseren? We bewijzen je graag het tegendeel. Meubels op maat omzeilen deze technische moeilijkheden. Onze interieurarchitecten zorgen ervoor dat ze mee verwerkt worden in de kast.
  • Een nis is niet noodzakelijk een verloren ruimte. Door een boekenkast of tv-meubel op maat te voorzien, kun je deze plaats optimaal benutten en krijgen deco elementen een speciaal plekje.
  • Om extra veel opbergruimte te creëren kan je de woonkamer inrichten met een volledige kastenwand tot het plafond. Indien je dat wenst kunnen we een ladder toevoegen om aan de bovenste legvlakken te kunnen.
  • Vergeet de verlichting niet. Door ledverlichting in te werken in de legvlakken van jouw kast, creëer je sfeer en laat je objecten extra goed tot hun recht komen.

3. Less is more: tijdloos meubilair

Kijk eens naar je meubels en spullen die nu deel uitmaken van jouw woonkamer. Oogt de ruimte druk en onordelijk? Wees gerust, dat is bij veel mensen zo. We zijn trendgevoelig en seizoensgebonden en hebben daardoor de neiging om in de loop van de tijd van alles te verzamelen. Resultaat? Plaatsgebrek en een mengelmoes van meubelstukken.

Wil je liever een woonkamer inrichten waarin je kunt ontspannen en tot rust komen? Denk aan functionele en stijlvolle opbergoplossingen die perfect in jouw woning passen en jouw leefplek verbeteren.

Eerst en vooral kan je sorteren à la Marie Kondo. Stel jezelf de vraag: aan welke spullen ben ik het meest gehecht en van welke spullen word ik blij? Het voordeel van maatkasten is dat de meubels perfect geschikt zijn voor alles wat jij of jouw gezinsleden erin kwijt willen en niet omgekeerd. Ga voor een tijdloze basis zodat je eindeloos kunt blijven afwisselen met decoratie. Wil je graag meer opruimtips? Lees dan zeker ons artikels over home organizing.

Ben je fan van een bepaalde stijl en zijn sommige ruimtes in huis al volgens jouw smaak ingericht? We kunnen deze stijl volledig doortrekken in heel je interieur. Onze interieurarchitecten komen graag langs bij je thuis om jouw interieurstijl te ontdekken en zo de gepaste inrichting te ontwerpen.

Geniet nu van onze eindejaarsactie

Laat je woonkamer inrichten en op maat ontwerpen door Camber en geniet nu van onze eindejaarsactie. Je ontvangt een korting op maat in al onze showrooms.

Neem contact op met het Camber-team om jouw ideale woonkamer te realiseren!