Hoe richt u de ideale speelkamer in?

Een speelkamer is de droom van elk kind en bovendien bijzonder praktisch voor de ouders! De kunst is om de perfecte plek ervoor te vinden en de kamer slim in te richten. Met onze tips en adviezen wordt dat ongetwijfeld een succes.

Waar komt de speelkamer?

Een klassiek beeld: overal in de zitkamer ligt speelgoed verspreid. U hebt het vast al eens bij vrienden gezien. En nu maakt u hetzelfde mee! Geen paniek, de speelkamer kan perfect een ruimte in een andere kamer zijn. Het is belangrijk dat u die plek afbakent en de kinderen voldoende opbergmogelijkheden biedt. Een voordeel is dat kinderen niet veel ruimte nodig hebben. Zorg voor een kleine maar goed ingerichte ruimte en het avontuur kan beginnen.

Drie adviezen voor het plezier van de kinderen... en de ouders!

1. Voorzie goed bereikbare opbergruimtes

Het is de bedoeling om hen een eigen hoekje of kamer te geven waar ze met al hun speelgoed kunnen spelen. Alles begint met het vrijmaken van zoveel mogelijk vloerruimte. Daarom moeten al hun spullen ergens kunnen worden opgeborgen. Waarom geen combinatie van opbergruimtes waar de kinderen gemakkelijk bij kunnen en een aantal opbergruimtes in de hoogte? Op die manier optimaliseert u de beschikbare ruimte en kunt u bepaalde voorwerpen buiten hun bereik opbergen of hun mooie zelfgemaakte kunstwerkjes uitstallen. Denk ook aan de beveiliging van die opbergkasten. Een remsysteem op de deuren en laden staat garant voor onbetaalbare gemoedsrust.

 

 

2. Verras ze met een geheime bergplaats!

Kinderen hebben een grenzeloze verbeelding. U herinnert zich vast nog hoe verrukt en enthousiast u vroeger zelf was als u ergens een geheime bergplaats vond. Verras uw kinderen met een kast met een dubbele bodem tussen twee legvlakken of een lade met een dubbele bodem. Een luxe voor de kinderen en meer ruimte voor de ouders.

 

3. Speelgoed is er in alle maten

Combineer laden en legvlakken van verschillende afmetingen. Boeken en gezelschapsspellen worden op een andere manier opgeborgen dan knuffels, poppen of legoblokjes.

4. En waarom van de speelkamer ook geen logeerkamer maken?

Als de speelkamer groot genoeg is, kunt u er ook een logeerbed zetten. Kies dan voor een logeerbed met opberglades eronder of voor een opklapbed dat speelruimte vrijmaakt als het opgeklapt is.

En als de kinderen groter zijn …

Een goed ontworpen speelkamer kan gemakkelijk meegroeien. In hun puberteit kunnen ze de kamer gebruiken om er hun eigen wereld te creëren en vrienden uit te nodigen. Met kasten om hun cursussen, stripverzamelingen, maquettes en sportmateriaal op te bergen. En het goede nieuws voor de ouders: als het speelgoed verdwenen is (of naar de zolder verhuist), is al die opbergruimte weer voor u! Ontwerp de ideale speelkamer met de teams van Camber.

Lees ook
Bekijk alle artikelen