Hoe richt je de ideale speelkamer in?

inrichting speelkamer op maat camber
inrichting speelkamer op maat camber

Een speelkamer is de droom van elk kind en bovendien bijzonder praktisch voor de ouders! De kunst is om de perfecte plek ervoor te vinden en de kamer slim in te richten. Met onze tips en adviezen wordt dat ongetwijfeld een succes.

Waar komt de speelkamer?

Een klassiek beeld: overal in de zitkamer ligt speelgoed verspreid. U hebt het vast al eens bij vrienden gezien. En nu maakt u hetzelfde mee! Geen paniek, de speelkamer kan perfect een ruimte in een andere kamer zijn. Het is belangrijk dat u die plek afbakent en de kinderenvoldoende opbergmogelijkheden biedt. Een voordeel is dat kinderen niet veel ruimte nodig hebben. Zorg voor een kleine maar goed ingerichte ruimte en het avontuur kan beginnen.

inrichting speelkamer op maat camber

Drie adviezen voor het plezier van de kinderen… en de ouders!

1. Voorzie goed bereikbare opbergruimtes

Het is de bedoeling om hen een eigen hoekje of kamer te geven waar ze met al hun speelgoed kunnen spelen. Alles begint met het vrijmaken van zoveel mogelijk vloerruimte. Daarom moeten al hun spullen ergens kunnen worden opgeborgen. Waarom geencombinatie van opbergruimtes waar de kinderen gemakkelijk bij kunnen en een aantal opbergruimtes in de hoogte? Op die manier optimaliseert u de beschikbare ruimte en kunt u bepaalde voorwerpen buiten hun bereik opbergen of hun mooie zelfgemaakte kunstwerkjes uitstallen. Denk ook aan de beveiliging van die opbergkasten. Een remsysteem op de deuren en ladenstaat garant voor onbetaalbare gemoedsrust.

inrichting speelkamer op maat camber

2. Verras ze met een geheime bergplaats!

Kinderen hebben een grenzeloze verbeelding. U herinnert zich vast nog hoe verrukt en enthousiast u vroeger zelf was als u ergens een geheime bergplaats vond. Verras uw kinderen met een kast met een dubbele bodem tussen twee legvlakken of een lade met een dubbele bodem. Een luxe voor de kinderen en meer ruimte voor de ouders.

inrichting speelkamer op maat camber

3. Speelgoed is er in alle maten

Combineer laden en legvlakken van verschillende afmetingen. Boeken en gezelschapsspellen worden op een andere manier opgeborgen dan knuffels, poppen of legoblokjes.

4. En waarom van de speelkamer ook geen logeerkamer maken?

Als de speelkamer groot genoeg is, kunt u er ook een logeerbed zetten. Kies dan voor een logeerbed met opberglades eronder of voor een opklapbed dat speelruimte vrijmaakt als het opgeklapt is.

inrichting speelkamer op maat camber

En als de kinderen groter zijn …

Een goed ontworpen speelkamer kan gemakkelijk meegroeien. In hun puberteit kunnen ze de kamer gebruiken om er hun eigen wereld te creëren en vrienden uit te nodigen. Met kasten om hun cursussen, stripverzamelingen, maquettes en sportmateriaal op te bergen. En het goede nieuws voor de ouders: als het speelgoed verdwenen is (of naarde zolderverhuist), is al die opbergruimte weer voor u! Ontwerp de ideale speelkamer met de teams van Camber.