Een gezellig huis met authentieke art-deco-elementen en maatkasten

Dit zijn Alexandra en Jonas, een jong koppel dat recent de woning van hun dromen renoveerden in hun vroegere studentenstad, Leuven. Maar liefst 2 jaar deden ze erover om dit unieke huis uit 1947 in art-decostijl te vinden. Ze werden verliefd op de authentieke elementen, zoals het glas in lood en speciale vloer die het huis karakter geven.

Meteen vanaf het begin wisten ze dat ze de woning wilden inrichten met moderne maatkasten die tegelijk de vroegere stijl respecteren. Daarom namen ze contact op met Camber, op aanraden van hun ouders, om de geslaagde renovatie compleet te maken. Ontdek in dit artikel het unieke resultaat!

Jonas
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“De interieurarchitect van Camber gaat heel goed na wat jouw wensen zijn, jouw gevoel is en stijl. Die persoonlijke aanpak hebben we heel erg geapprecieerd.”

Vestiairekast op maat als ruimteverdeler

Het huis heeft heel wat art-deco-elementen, waar het koppel helemaal fan van is! Deze wilden ze dus graag extra in de verf zetten. Bij hun eerste bezoek aan de showroom van Camber hadden ze daarom foto’s meegenomen van de authentieke vloer en houten boog. De nieuwe vestiairekast die ze graag wilden moest perfect passen bij deze oorspronkelijke elementen.

De interieurarchitect van Camber was helemaal mee met hun verhaal en ontwierp een moderne vestiairekast op maat met een knipoog naar de art-decostijl. Het resultaat is een maatkast in een donkere houtstructuur met gouden handgrepen.

Oorspronkelijk was de inkomhal wat te klein om nog een vestiaire te integreren. Tijdens de renovatie hebben ze daarom beslist om de muur tussen de hal en de leefruimte af te breken en later in de plaats een maatkast te plaatsen. Een hele slimme zet, want zo is de ruimte toch in twee verdeeld en heb je extra opbergruimte! Nu kan het koppel eenvoudig hun jassen, hoeden, helmen en zelfs het kuisgerief en de stofzuiger opbergen.

Jonas
GETUIGENIS VAN DE KLANT

Mijn oma gaf mij van kinds af aan boekjes en heeft haar passie voor lezen doorgegeven.”

Boekenkast met ladder, de blikvanger in de leefruimte

Vanaf dag één van de renovatie wilde het koppel graag een boekenkast op maat. Al sinds zijn kindertijd heeft Jonas een grote liefde voor boeken. Tijdens zijn studententijd in Leuven is die liefde enkel maar gegroeid door veel tijd door te brengen in stoffige bibliotheken. Zo’n bibliotheek vindt hij heel charmant en dus was dit het eerste dat vast stond bij de renovatie van hun nieuwe woning, er zou een bibliotheek komen in hun huis.

Ook hier kozen ze voor maatkasten in een zwarte kleur met messing accenten. De boekenkast met ladder is een echte blikvanger geworden en maakt de leefruimte ook extra huiselijk. In de kast kunnen ze niet alleen alle boeken tentoonstellen, maar ook het art deco servies en glazen een mooi plekje geven.

“Het inladen van de boekenkast op maat was fantastisch. Hier stonden heel veel dozen met alle boeken. We hebben een leuk muziekje opgezet, zijn de maatkasten beginnen vullen en zagen stukje bij stukje hoe het huiselijker werd.”

Gezellige zitbank voor poes Frits

Nog in de leefruimte werd onder het brede raam een zitbank op maat toegevoegd. Ook hier werd dezelfde donkere houtlook gebruikt om een mooi geheel te creëren.

Het is een gezellig aperitiefhoekje geworden, met handige opbergruimte voor kussens en gezelschapsspelletjes. Maar belangrijkste van al, het is de ideale slaapplek voor Frits de kat. Die ligt er ’s ochtends lekker in de zon te rusten.

Persoonlijke aanpak op maat

Bij elk project gaan we steeds op zoek naar de wensen, stijl, noden van de mensen om hen het interieur van hun dromen te bezorgen. Dus ook hier, waar Alexandra en Jonas een erg specifieke stijl en wens hadden om hun art deco huis respectvol in te richten met maatkasten.

Voor de bibliotheek had onze interieurarchitect bijvoorbeeld aangeraden om niet de volledige wand in te nemen. Deze grenst namelijk aan een raam en het mocht ook niet te bombastisch ogen. Omdat het koppel ook graag andere decoratie, zoals de glazen van oma, wilden opbergen ontwierp ze een lagere kast aan de bibliotheek op maat van hun spullen.

 

“Camber is geen supermarkt. Ze gaan echt samen meedenken en -werken om een project af te leveren dat volledig aan je wensen voldoet. Daarbij volgen ze elke stap in het proces nauwkeurig op.”

Ben jij ook je woning aan het (ver)bouwen en op zoek naar een maatwerkspecialist om mee samen te werken? Kom gerust je project bespreken met onze interieurarchitecten en ontvang een gratis offerte. Je kan terecht in één van onze 19 showrooms. Maak nu een afspraak online.