Hoe Carine en Gérard hun appartement optimaal benutten met maatkasten?
Genoeg opbergruimte dankzij advies van Camber-interieurarchitecte Noémie

Carine en Gérard ontvangen ons in hun nieuwbouwappartement in Genval (Rixensart). Tot voor kort woonde het koppel in een groot huis maar omdat hun kinderen hun vleugels hebben uitgeslagen wilden ze graag verhuizen naar een kleinere woning.

Allebei houden ze van een opgeruimd huis waar ze echt tot rust kunnen komen. Ze wisten dat dit alleen mogelijk was dankzij maatwerk en deden dus een beroep op het Camber-team. Samen met interieurarchitecte Noémie van de showroom in Waver creëerden ze een mooi en strak interieur waar alles een logische opbergplek kreeg.

camber klant
Carine
Camber-klant

“Alles moet georganiseerd en opgeruimd zijn in huis. Dat kan alleen dankzij kasten op maat.”

Thuiskomen in een opgeruimde woning

Het lijkt misschien niet vanzelfsprekend om in een smalle inkomhal al je spullen netjes op te bergen zonder in te boeten op dat ruimtegevoel. Toch zijn Carine en Gérard, met de hulp van onze interieurarchitecte Noémie, daar meer dan in geslaagd.

witte vestiaire kast camber

Na een eerste bezoek stelde Noémie witte kastdeuren zonder handgrepen voor. Zo krijg je een strak geheel en laat je de ruimte groter lijken. Om toch wat warmte toe te voegen, integreerde ze een houten nis in het ontwerp. Een mooie eyecatcher die er ook voor zorgt dat je meteen je sleutels bij de hand hebt. De nis werd voorzien van een ingebouwd stopcontact en een schakelaar. Makkelijk om je gsm op te laden of om de inkomhal eenvoudig te stofzuigen.

Door de ondiepe ruimte ging het koppel op aanraden van Noémie voor een kast met een uittrekbare hangroede, de perfecte opbergoplossing om de doorgang zo breed mogelijk te houden. Onderaan werden er lades voorzien voor de schoenen. Op die manier kunnen ze altijd makkelijk bij het onderste deel van de kast én zijn hun schoenen altijd netjes opgeruimd.

 • uittrekbare kledingkast
 • uittrekbare plank schoenen
 • lade op maat camber
 • kledingkast
 • grote vestiaire op maat
 • nis voor sleutel vestiaire
 • groste lade kast op maat
Ontdek deze realisatie

Van eerste gesprek met interieurarchitect tot stijlvolle kast op maat

Volgens Carine en Gérard klikte het meteen met interieurarchitecte Noémie. Tijdens hun eerste afspraak in de showroom in Waver werd er niet alleen aandachtig geluisterd naar wat zij en haar man nodig hadden, maar ze kregen ook nuttige tips en advies.

Onze interieurarchitecten gaan zelfs een stap verder dan alleen luisteren naar de wensen van de klanten. Ze nemen als het ware een kijkje in hun privéleven om te begrijpen wat ze echt nodig hebben.

interieurarchitect Camber
Noémie
Interieurarchitect bij Camber

“Bij Camber nemen we de tijd om onze klanten echt te leren kennen en te achterhalen welke voorwerpen een plekje moet krijgen in onze maatkasten. Elke kast moet voldoen aan de unieke wensen en opbergbehoeften van onze klant en dat is voor iedereen anders.”

Elke kast is uniek, Noémie en haar collega’s kiezen dan ook altijd voor een persoonlijke aanpak van elk project. Dat was bij Carine en Gérard niet anders. Het begon bij een uitgebreid gesprek over hun ideeën en opbergbehoeftes en een bezoekje thuis zodat ze de ruimte goed kon inschatten. Op basis daarvan werd een eerste ontwerp gecreëerd dat vervolgens besproken, aangepast en verfijnd werd met het koppel. Pas toen Carine en Gérard 100% tevreden waren met het ontwerp en de 3D-simulatie werd alles doorgestuurd naar onze ateliers. Daar gingen ze vervolgens aan de slag met het voorbereiden van de onderdelen voor deze kasten op maat.

Een bureau met een ziel

Gerard heeft een passie voor auto- en motorsport en wou dit graag integreren in zijn bureau. Zijn helmen kregen een prominent plekje zodat het unieke verhaal achter elke helm nu echt in de kijker staat. Hoe? Dankzij een kast met een nis op maat van elke helm. Interieurarchitecte Noémie noteerde daarvoor nauwkeuring de afmetingen van elk exemplaar.

camber klant
Carine
Camber-klant

“Mijn man is al zijn hele leven gebeten door auto- en motorsport, het was voor hem dan ook belangrijk dat zijn bureau in teken kwam te staan van zijn passie.”

wandkast en tv-kast en boekenkast op maat

De praktische kant werd natuurlijk ook niet vergeten. De printer kreeg een plekje in de kast op een uittrekbaar legvlak. Uit het zicht maar heel toegankelijk zodat het koppel eenvoudig de inkt kan vervangen of documenten kan scannen. Net als in de inkomhal werden er onderaan lades voorzien zodat ze overal snel en makkelijk bij kunnen.

Net als Carine en Gérard is ook interieurarchitecte Noémie bijzonder tevreden met het resultaat. Het is een uniek bureau geworden waarin de persoonlijkheid en passie van Gérard perfect weerspiegeld worden.

interieurarchitect Camber
Noémie
Interieurarchitect bij Camber

“We ontwerpen kasten die een leven lang mee moeten gaan. Vertrouwen creëren tussen ons en de klant is dan ook essentieel.”

wandkast en tv-kast en boekenkast op maat
Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
 • 3.900 €
 • Noémie, interieurachitect
 • Marc & Raphaël, meubelplaatsers

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie

Een zwarte, open dressing met plek voor elk kledingstuk

Carine heeft heel veel kleren en schoenen. De perfecte dressing kon dan ook niet ontbreken in hun nieuwe thuis. Daar gingen dus heel wat praktische vragen aan vooraf.

 • Hoe zag de vorige dressing eruit?
 • Hoe lang zijn de jassen?
 • Over hoeveel paar schoenen spreken we?

Zo bepaalden Carine en Noémie samen de ideale plaats voor elk kledingstuk en elke accessoire.

Voldoende hangroedes voor bloesjes, broeken en jurken, een vitrinekast voor handtassen, lades … Carine is meer dan tevreden met haar prachtige én praktische zwarte dressing. En Noémie voegde nog een paar leuke accessoires toe. Zo is er bijvoorbeeld een uittrekbare legplank zodat Carine haar kleren makkelijk kan opplooien en opruimen. Het uittrekbare haakje is dan weer handig om haar outfit voor de volgende dag alvast klaar te hangen. De lichte houten en open nissen creëren een mooi kleurencontrast en bieden volgens Carine een duidelijk overzicht van haar favoriete truien.

dressing op maat genval
camber klant
Carine
Camber-klant

“Noémie heeft echt geluisterd naar wat ik wenste en wat ik nodig had. In mijn ogen is het nu de perfecte dressing die helemaal bij mij past.”

Gérard heeft dan wel minder kleren dan zijn wederhelft, maar ook voor hem werd een strakke kast op maat uitgetekend. Interieurarchitecte Noémie maakte daarvoor gebruik van een verloren inham achter de deur zodat elke centimeter van de ruimte benut kon worden. De broeken kregen een plekje op een handige uittrekbare hanger zodat er voldoende plaats was om extra lades te voorzien voor accessoires. Gérard kreeg dus ook zijn (kleinere) maatkast waar hij al zijn kleren netjes en overzichtelijk in kon opbergen.

 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
 • dressing op maat camber klantenverhalen
Ontdek deze realisatie
WIST JE DAT?

Onze Camber-interieurarchitecten luisteren naar jouw wensen en (opberg)noden zodat elke kast op maat perfect past in jouw leven en interieur. Dankzij hun expertise en de 30 jaar ervaring van Camber kan jij altijd rekenen op het beste advies en een zorgvuldige begeleiding van ontwerp tot plaatsing. Zo hoef je alleen nog maar te genieten van de uitstekende Camber-kwaliteit.

Verhuis jij binnenkort naar een kleinere woning en wil je zeker zijn dat je elke ruimte optimaal benut? Laat je net zoals Carine en Gérard adviseren en begeleiden door onze interieurarchitecten en kies voor 100% Belgisch maatwerk. Download onze brochure en laat je alvast inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen.