De droomwoning van Melinda en Bart? Moderne nieuwbouw met maatkasten
Experts Stijn en Dieter maakten het plaatje compleet voor het gezin van vijf

Melinda en Bart zijn leerkracht en hebben drie kinderen: oudste zoon Max en de tweeling Lio en Lola. Toen Bart een job vond in een school in de Antwerpse groene rand begon het te kriebelen om de drukte van de stad Antwerpen achter zich te laten en zich te settelen in het rustigere en groenere platteland. Ze kochten en verbouwden een huis, verwelkomden Max en een paar jaar later bleek Melinda zwanger van een tweeling. Het werd dus tijd voor een grotere woning. Het ideale moment om hun droom waar te maken en een eigen huis te bouwen. Zo kwamen ze uiteindelijk terecht in Kapellen.

Kasten op maat integreren bij de bouw van het huis leek logisch volgens Melinda. Ze willen thuis tot rust kunnen komen en dat kan alleen in een nette opgeruimde woning. Zo gezegd, zo gedaan. De architect integreerde het in de plannen en voorzag voldoende ruimte voor de maatkasten. Ook de keuze voor Camber lag voor de hand. In hun vorige woning hadden ze al samengewerkt met onze experts en dat was zo goed verlopen dat ze weer bij ons aanklopten.

Melinda
Melinda
Camber-klant

“’s Ochtends is het bij ons heel druk. Ik werk in Antwerpen dus ik moet vroeg vertrekken en Bart zorgt ervoor dat de kinderen op school geraken. Als ik dan ’s avonds thuiskom, wil ik echt tot rust kunnen komen en dat kan voor mij alleen in een clean en opgeruimd interieur.”

Een echte walk-in closet

Wat absoluut niet mocht ontbreken was een dressing. Daar werd bij het tekenen van de bouwplannen dus een aparte ruimte voor voorzien. Melinda en Bart wilden voldoende plek om al hun kleren op een overzichtelijke manier op te bergen. En wat er voor het koppel absoluut niet mocht ontbreken? Een uittrekbaar legvlak om kleren makkelijk op te plooien.

Bart
Bart
Camber-klant

“Alles loopt heel vlot bij Camber. In de showroom kan je zoveel materialen, kleuren en indelingen met elkaar vergelijken waardoor het ontwerp bijna meteen goed is. Ook de levering en de plaatsing verliepen erg efficiënt.”

De open kasten werden volledig gemaakt in eik-kleur op vraag van het koppel. Het zorgt niet alleen voor een warme uitstraling, maar past ook mooi bij de betonnen vloer. Een stijlvolle combinatie waarbij moderne en klassieke materialen samenkomen. De kast zelf bleef open zodat je in één oogopslag ziet wat waar ligt. Aan de ene kant werden er hangroedes en broekendragers voorzien terwijl de andere kant voorzien werd van legvlakken en lades. Die laatste zijn heel handig voor het opbergen van sokken, ondergoed en accessoires.

Een gedeelde passie voor creativiteit

Stijn, interieurarchitect bij Camber in de showrooms van Antwerpen en Schoten , tekende het ontwerp. Dieter, meubelplaatser bij ons sinds 2009, bracht het op zijn beurt tot leven. Op de vraag waarom ze hun job zo graag doen zijn ze unaniem: de ruimte voor creativiteit en de kwaliteit van het materiaal waarmee ze aan de slag gaan.

Stijn
Interieurarchitect bij Camber

“Dankzij de uitgebreide keuze aan accessoires, kleuren en materialen hebben we als interieurarchitect enorm veel creatieve vrijheid. Het geeft ons echt de ruimte om maatkasten te creëren die passen bij onze klanten.”

En van een uitdaging deinzen beide heren niet terug. Bij dit project was het voor Dieter niet altijd eenvoudig om met de grote panelen te manoeuvreren in de smallere ruimte van de dressing. Maar als je aan het einde van de werkdag ziet dat de klant tevreden is, kan je volgens hem fier zijn op het geleverde werk. Toevallig was Dieter ook de maatkasten gaan plaatsen in de vorige woning van Melinda en Bart. Dat was voor hem en het Antwerpse koppel een aangename verrassing.

Melinda
Melinda
Camber-klant

“We waren blij toen Dieter ook in deze woning onze kasten op maat zou komen plaatsen. De samenwerking was de eerste keer heel goed verlopen waardoor we er nu ook helemaal gerust in waren.”

Ook Stijn ziet elk project als een uitdaging omdat elke klant en dus elke kast op maat uniek is. Als hij dan in zijn opzet slaagt dan is ook zijn dag goed. De samenwerking met Melinda en Bart vond hij heel fijn. Ze wisten goed wat ze wilden waardoor hij hen meteen doelgericht kon adviseren en begeleiden.

 

Een kinderkamer met plek voor de Lego van Max

Max is net als zijn mama heel gestructureerd en houdt alles graag bij de hand. Zijn kleren lagen vroeger in de kleerkast van zijn ouders, maar met zijn nieuwe maatkast hoeft dat niet meer. Iets waar hij enorm blij om is. Naast zijn kleren werd er ook plaats voorzien voor zijn Lego, tekengerief en boeken. Tot slot mocht ook een bureau niet ontbreken. Vandaag handig voor zijn huiswerk, later een ideale plek om te blokken.

De kinderkamer: voor en na 

  • Kinderkamer Max - voor
    Voor
    Na
Melinda
Melinda
Camber-klant

“Max houdt net als ik van orde. Hij is nog maar 9 jaar oud maar hij legt nu al het liefst zelf zijn kleren in de kast. Zelfs zijn sokken sorteert hij op kleur.”

Interieurarchitect Stijn stelde ook hier een neutrale maar warme combinatie aan tinten voor die passen bij de betonnen vloer. Bovendien zijn het tijdloze kleuren en materialen. Zo voelt Max zich hier later als tiener ook nog helemaal thuis. Een leuke extra touch is het zitbankje en de open elementen aan de muur in de hoek. Een ideaal leeshoekje waar hij vaak vertoeft met zijn favoriete boeken.

Melinda
Melinda
Camber-klant

“Vroeger lag de Lego overal, ook op de grond. En iedere ouder weet hoe pijnlijk het is om op zo’n blokje te stappen. Nu heeft hij meer dan voldoende opbergruimte en is dat eindelijk verleden tijd!”

En Max zijn zusjes? Die delen nu nog één grote kamer maar als ze wat ouder zijn dan mogen onze experts nog eens langskomen. Momenteel vinden ze samen slapen nog het leukste wat er is, maar later zullen ze wel wat meer privacy willen. Op dat moment zullen Melinda en Bart de kamer met een grote kast op maat in twee delen.

Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
  • 7.130 € (exclusief BTW)
  • Stijn, interieurachitect
  • Dieter, meubelplaatser

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie
WIST JE DAT?

Bij Camber werken we enkel met zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsmaterialen zodat we van elke kast op maat de optimale combinatie kunnen maken tussen functioneel en mooi. Met bijna 30 jaar ervaring kan je bij ons rekenen op een multidisciplinaire expertise voor al je maatkasten.

Plan jij dit jaar een verbouwing of heb je plannen voor een nieuwbouw? Doe net als Melinda en Bart een beroep op onze experts die je van ontwerp tot plaatsing voorzien van persoonlijk advies en begeleiding. Download alvast onze brochure en laat je inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen.