La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Binnenkijken: Een kleinere woning slim ingericht met inbouwkasten! 

In dit klantenverhaal laten we je graag binnenkijken in een mooie woning die werd ingericht met inbouwkasten door Camber. Deze keer is dat de woning van Joleen, Maarten en hun schattige dochtertje Lune.

Een tijdje geleden, toen ze nog in verwachting waren, besloten ze om te verhuizen van een drukkere straat naar een rustigere ligging. Ze lieten hun oog vallen op een kleinere, maar fijne woning in een doodlopende straat en waren meteen verliefd! Joleen en haar man wisten dat ze de woning goed en slim zouden moeten inrichten. Niet veel later namen ze daarom, op aanraden van zijn broer, contact op met Camber! Ontdek in deze blog hoe ze alles uit hun woning haalden met slimme inbouwkasten op maat.

Kleiner wonen en maatwerk gaan hand in hand!

Het is ons gelukt om op een kleinere oppervlakte, ruimtes te creëren die voldoende opbergruimte bieden én een open gevoel. Maatwerk is dus een slimme, ecologische én minder grote investering dan een aanbouw. Daarbij verlies je ook geen kostbare oppervlakte buiten!

Joleen
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“We hebben er bewust voor gekozen om geen aanbouw te plaatsen, maar net de ruimte die er al is optimaal te gaan benutten. Er zijn al zoveel huizen, zoveel beton. We moeten aan de toekomst denken en allemaal een beetje kleiner gaan wonen.”

Verbinding tussen de leefruimte en de tuin

De ideale manier om een open gevoel te creëren in de living, is om de tuin naar binnen te trekken. Dat deden we dus ook in de woning van dit gezin. Interieurarchitecte Nikki stelde voor om inbouwkasten en een zitbank met opbergruimte tegen de wand te plaatsen. Daardoor kan het gezin gewoon recht de tuin in lopen en is er een leuke eethoek met opbergruimte gecreëerd!

En het is niet zomaar een eethoek met opbergruimte geworden. De wand is volledig op maat gemaakt van hun favoriete items. Het is een traditie geworden dat Joleen jaarlijks met haar verjaardag platen krijgt. Door de jaren heen heeft ze dus een hele verzameling opgebouwd die een opvallend opbergplekje verdienen in de inbouwkasten! De interieurarchitect heeft daarom enkele open nissen toegevoegd op maat van de platen en de platenspeler. In de nis van de platenspeler werd een stopcontact voorzien. Ook plantjes, decoratie en boeken kan Joleen uitstallen in een extra open nisje.

Joleen
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“Met de eerste verjaardag van onze dochter Lune hebben we de hele familie kunnen uitnodigen en iedereen is kunnen aanschuiven op de ruime zitbank. Toen wist ik: missie geslaagd!”

In de leefruimte spendeert het gezin het meeste tijd samen. Een hoekje voor dochter Lune waar ze kan spelen en ook haar speelgoed kan opbergen, mocht er daarom niet ontbreken. Gelukkig zag de interieurarchitect meteen de mogelijkheden. Er was nogal een raar hoekje in de vorm van een driehoek waarmee het koppel niet echt wist wat doen. Interieurarchitecte Nikki heeft daar een inbouwkast op maat voorzien waar ze allerlei spulletjes, van speelgoed tot pampers, kunnen opbergen.

Home office met handige accessoires

Op naar de bovenverdieping! Meteen bovenaan de trap werd er nog een plekje slim ingericht met maatwerk: het bureau. Het bewijst dat je geen aparte kamer moet hebben om een home office te creëren, het kan ook perfect in de gang zoals hier. Het bureau bevindt zich naast de kamer van kleine Lune, zo blijft papa Maarten toch in de buurt.

Het bureau met opbergruimte werd volledig op maat gemaakt van hun gewoonten en behoeften. Zo is er een uitschuifbare legplank voorzien voor de printer en een handig stopcontact in het bureaublad.

Wat nog leuk is aan deze bureau op maat, is het werkblad dat matcht met de originele marmeren vloer. Het is een accent dat het huis extra uniek maakt en dus extra in de kijker mag gezet worden.

Maarten
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“Ik dacht dat het wel aangenaam kon zijn om een bureau op de overloop te plaatsen, vlak naast de kamer van Lune. Zo kan ik met haar contact houden terwijl ze leuk aan het spelen is en ik aan het werken.”

Droomdressing in de slaapkamer

De dressing, “every girl’s dream”. En dat is deze dressingroom zeker! De slaapkamer is een hele grote ruimte die voor de helft van vloer tot plafond werd ingericht met inbouwkasten. De schuine wand maakte het moeilijk om gewone kasten te plaatsen en dus was maatwerk hier echt wel noodzakelijk. Er werden allerlei accessoires toegevoegd die het plaatje compleet maken.

Joleen
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“De dressing is voor mij een hele bijzondere plek in huis. Daar kan ik als jonge mama echt een me-time momentje beleven.”

Daarbij werd zowel aan haar, als aan hem gedacht! De ingemaakte dressingkasten bestaan uit broekendragers, hangruimte voor lange kledingstukken, legvlakken om opgeplooide kledij op te bergen en voor schoenen. Omdat de ruimte groot genoeg is, werd hier ook gekozen voor een dressingeiland met zitbankje. Dat is de ideale plek om zaken op te plooien en je schoenen aan te trekken. Wanneer het gezin hun outfit heeft aangetrokken kunnen ze nog een kijkje nemen in de grote spiegel aan de binnenkant van de kastdeur.

Joleen
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“Wij geloven dat het vinden van een betaalbare woning met de juiste oppervlakte net iets moeilijker wordt als vroeger. Als je dan kan werken met het maatwerk van Camber, kan je de ruimtes juist indelen en net heel veel ruimte winnen.”

Wil jij de oppervlakte in huis ook optimaal benutten en inrichten met inbouwkasten? Onze interieurarchitecten ontvangen je graag in één van onze showrooms om jouw project te bespreken. Maak een afspraak en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.