Ruimtegevoel in een kleinere woning? Kijk binnen bij Joleen en Maarten
Slim ingericht met maatkasten dankzij trotse meubelplaatser Wouter

We nemen een kijkje in de mooie woning van Joleen, Maarten en hun schattige dochtertje Lune. Een tijdje geleden, toen ze nog in verwachting waren, besloten ze om te verhuizen van een drukkere straat naar een rustigere ligging. Ze lieten hun oog vallen op deze kleinere, maar fijne woning in een doodlopende straat in Brasschaat en waren meteen verliefd!

Joleen en haar man wisten dat ze de woning goed en slim zouden moeten inrichten. Daarom namen ze, op aanraden van Maarten zijn broer, contact op met Camber. En dat bleek een schot in de roos. Een paar maanden later ging onze meubelplaatser Wouter bij hen aan de slag. Hij toont met fonkels in z’n ogen het eindresultaat!

Kleiner wonen en maatwerk gaan hand in hand

Het doel van Joleen en Maarten was om op de kleinere oppervlakte ruimtes te creëren die toch voldoende opbergruimte én een open gevoel bieden. En dat is volgens hen meer dan gelukt dankzij een doordachte aanpak met maatwerk. Het is een slimme en ecologische oplossing én bovendien een minder grote investering dan een aanbouw. Daarbij verlies je ook geen kostbare oppervlakte buiten!

Joleen
Camber-klant

“We hebben er bewust voor gekozen om geen aanbouw te plaatsen, maar net de ruimte die er al is optimaal te gaan benutten. Er zijn al zoveel huizen, zoveel beton. We moeten aan de toekomst denken en allemaal een beetje kleiner gaan wonen.”

Ervaring en passie

Het koppel kon rekenen op de jarenlange ervaring van meubelplaatser Wouter. Hij haalt naar eigen zeggen nog elke dag veel voldoening uit zijn job wanneer hij iets moois en praktisch kan maken voor onze klanten. En dat was bij Joleen en Maarten niet anders. Klanten zeggen het hem wel vaker, dat als hij het resultaat laat zien, hij nog steeds een twinkel in zijn ogen heeft. Iets wat Joleen en Maarten nu ook kunnen beamen.

Wouter
MEUBELPLAATSER BIJ CAMBER

“Ik wist al van mijn 12 jaar dat ik iets wou creëren, en zeker in interieur. Dat maakt mijn job heel plezant.”

Verbinding tussen de leefruimte en de tuin

De ideale manier om een open gevoel te creëren in de woonkamer, is om de tuin naar binnen te trekken. Dat deden we dus ook in de woning van dit gezin. Interieurarchitecte Nikki stelde voor om inbouwkasten en een zitbank met opbergruimte tegen de wand te plaatsen. Daardoor kan het gezin gewoon recht de tuin in lopen en is er een leuke eethoek met opbergruimte gecreëerd!

En het is niet zomaar een eethoek met opbergruimte geworden. De wand is volledig op maat gemaakt van hun favoriete items. Het is een traditie geworden dat Joleen jaarlijks met haar verjaardag platen krijgt. Door de jaren heen heeft ze dus een hele verzameling opgebouwd die een opvallend opbergplekje verdient in de inbouwkasten! De interieurarchitecte Nikki heeft daarom enkele open nissen toegevoegd op maat van de platen en de platenspeler. Ook plantjes, decoratie en boeken kan het koppel uitstallen in een extra open nisje.

De woonkamer : voor en na 

  • voor - brasschaat
    Voor
    na - brasschaat
    Na
Joleen
Camber-klant

“Met de eerste verjaardag van onze dochter Lune hebben we de hele familie kunnen uitnodigen en iedereen is kunnen aanschuiven op de ruime zitbank. Toen wist ik: missie geslaagd!”

In de leefruimte spendeert het gezin de meeste tijd samen. Een hoekje voor dochter Lune waar ze kan spelen en ook haar speelgoed kan opbergen, mocht er daarom niet ontbreken. Gelukkig zag Nikki, onze interieurarchitecte, meteen de mogelijkheden. Er was nogal een raar hoekje in de vorm van een driehoek waarmee het koppel niet echt wist wat doen, maar met hulp van de Camber-experts werd het een ideale plek voor het opbergen van allerlei spulletjes, van speelgoed tot pampers.

camber zitbank salon kast op maat
Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
  • 9.300 €
  • Nikki, interieurachitect
  • Wouter, Jonas & Luka, meubelplaatsers

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie

Home office met handige accessoires

Op naar de bovenverdieping! Meteen bovenaan de trap werd er nog een plekje slim ingericht met maatwerk: het bureau. Het bewijst dat je geen aparte kamer moet hebben om een home office te creëren, het kan ook perfect in de gang zoals hier. Het bureau bevindt zich naast de kamer van kleine Lune, zo blijft papa Maarten toch in de buurt.

Het bureau met opbergruimte beschikt over een uitschuifbare legplank voor de printer en een handig stopcontact in het bureaublad. Wat nog leuk is aan dit bureau op maat, is het werkblad dat matcht met de originele marmeren vloer. Het is een accent dat het huis extra uniek maakt en dus extra in de kijker mag gezet worden.

Maarten
Camber-klant

“Ik dacht dat het wel aangenaam kon zijn om een bureau op de overloop te plaatsen, vlak naast de kamer van Lune. Zo kan ik met haar contact houden terwijl ze leuk aan het spelen is en ik aan het werken.”

Droomdressing in de slaapkamer

De dressing, “every girl’s dream”. En dat is deze dressingroom zeker! De slaapkamer is een hele grote ruimte die voor de helft van vloer tot plafond werd ingericht met inbouwkasten. Ideaal om de ruimte onder de schuine wanden optimaal te benutten.

Joleen
Camber-klant

“De dressing is voor mij een hele bijzondere plek in huis. Daar kan ik als jonge mama echt een me-time momentje beleven.”

En er werd zowel aan Joleen, als aan Maarten gedacht! De ingemaakte dressingkasten bestaan uit broekendragers, hangruimte voor lange kledingstukken, legvlakken om opgeplooide kledij op te bergen en voor schoenen. Omdat de ruimte groot genoeg is, werd hier ook gekozen voor een dressingeiland met zitbankje. Dat is de ideale plek om zaken op te plooien en je schoenen aan te trekken. En om zeker te zijn dat ze de perfecte outfit hebben gekozen, neemt het koppel simpelweg een kijkje in de grote spiegel aan de binnenkant van de kastdeur.

Marteen
Camber-klant

“Wij geloven dat het vinden van een betaalbare woning met de juiste oppervlakte net iets moeilijker wordt als vroeger. Als je dan kan werken met het maatwerk van Camber, kan je de ruimtes juist indelen en net heel veel ruimte winnen.”

WIST JE DAT?

Bij Camber werken we met de meest kwalitatieve materialen en geven we 10 jaar garantie op elke kast op maat. Dankzij je investering in de ideale maatkasten en opbergoplossingen zorg je bovendien voor een reële meerwaarde voor jouw woning.

Wil jij de oppervlakte in huis ook optimaal benutten en inrichten met inbouwkasten? Laat je inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen in onze brochure.