6 originele plekken voor een home office 

kleine ruimtes inrichten bureau in woonkamer

Wie ontdekt heeft hoe het is om thuis te werken, weet dat een home office toch wel een must is. Omdat we vandaag kleiner en minimalistischer gaan wonen, moeten we op zoek naar slimme oplossingen om thuis een eigen werkplek te creëren. Bij Camber geloven we dat er in elke woning wel plaats is voor een bureau. We geven je graag enkele originele ideeën om elke kamer in een multifunctionele ruimte om te toveren!

kleine ruimtes inrichten bureau in woonkamer

Een home office als pronkstuk in de woonkamer

Soms heb je niet genoeg kamers in huis om een aparte ruimte als home office in te richten. Je kan dan, in plaats van bijvoorbeeld aan de eettafel te werken, een bureau installeren in je woonkamer. Dat betekent niet dat het iets storend of bombastisch zal zijn. Het kan net een plek worden waar je boeken of andere leuke decoratie, zoals een vaas of foto’s, kan tentoonstellen. Kortom: het kan je woonkamer interieur verrijken en net dat tikkeltje meer geven.

  Camber home office op maat

  Plaats voor een verborgen bureau in elke ruimte

  Ben je iemand die pas kan ontspannen als al het werk uit je zicht is? Dan kies je best voor een bureel dat je gemakkelijk kan opbergen, namelijk een inklapbaar bureau. Voordeel: je creëert zo een multifunctionele ruimte. Elke ruimte kan dan een potentieel home office worden. Denk bijvoorbeeld aan de berging, de vestiaire en ook voor de woonkamer is dit een leuk idee. Nog een ander voordeel? Als je een extra ruimte in huis hebt, dan kan je die zowel gebruiken voor een werkplek en voor die dressing waar je altijd al van gedroomd hebt J.

  kleine ruimte inrichten bureau

  Creëer een persoonlijke werkplek in de dressing

  Het is misschien niet meteen de plek waar je aan denkt, maar een dressing kan perfect dienen als home office. Het kan de ideale oplossing zijn om niet te moeten kiezen tussen een droomdressing en een praktische werkruimte. Wellicht kies je best voor gesloten, in plaats van open, dressingkasten als achtergrond voor je online meetings. Bovendien kan je dit bureau ook als make-up tafel gebruiken, handig voor wanneer je partner of de kinderen de badkamer hebben ingepalmd. Kortom: de dressing wordt jouw droomkamer, jouw ‘(wo)man cave’.

  Camber home office op maat

  Maak een stressvrije zone in de slaapkamer

  Wanneer je geen aparte ruimte beschikbaar hebt, is de slaapkamer vaak de eerste plek in huis waar je aan denkt voor het creëren van een home office. Het is inderdaad een goede optie. Dit is vaak de enige plek waar door de dag geen huisgenoten komen en waar je dus kan werken zonder afgeleid te worden. Het kan verleidelijk zijn en comfortabel lijken om vanuit je bed te werken, maar dat is het allesbehalve. Om je rug en nek te besparen werk je dus beter aan een bureel. Met een op maat gemaakt bureau van Camber tover je je slaapkamer om in een rustgevende én motiverende thuiswerkplek.

  Camber home office op maat

  Tover je zolder om in een home office

  Wil je graag een rustige plek om te werken? Dan is een home office op zolder de ideale optie. Je kan genieten van alle rust en stilte. Met opbergkasten op maat van Camber gebruik je elke centimeter van je zolderkamer. Zo benut je ook meteen een ruimte die je anders niet ten volle gebruikt. Deze ruimte is vaak ook ruim genoeg om een groot bureau, van muur tot muur te installeren. Ideaal om te delen met het hele gezin, wat meteen ons volgende idee is voor een werkplek bij je thuis!

  Camber home office op maat

  Deel een bureau met het hele gezin

  Heb je het geluk om een echte werkruimte te hebben in huis? En moet je partner of kinderen net als jij regelmatig thuiswerken of studeren? Waarom kiezen jullie er dan niet voor om een home office te delen? Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Misschien boost het wel je motivatie of gaat het maken huiswerk veel vlotter. Bovendien krijgen jullie zo ook het gevoel dat jullie als gezin meer samen zijn. Heeft één van jullie een meeting? Geen probleem. Er bestaan hoofdtelefoons die storend omgevingsgeluid dempen.

  Camber home office op maat

  Wil je graag aan de slag met één van onze ideeën en eindelijk een eigen werkplek bij je thuis creëren? Camber helpt je graag bij het realiseren van een home office op maat van jouw wensen en noden! Neem contact op met onze interieurarchitecten voor een afspraak in een van onze showrooms.