12 handige en stijlvolle accessoires voor de dressing

Een dressing van Camber is niet zomaar een dressing. Ze wordt volledig op maat gemaakt van jouw interieur en ook aangepast aan jouw opbergnoden. Het resultaat is dus niet alleen stijlvol, maar ook enorm handig.
Je kan namelijk kiezen uit verschillende accessoires om jouw dressing te personaliseren en je dagelijkse leven een stuk eenvoudiger te maken. In dit artikel geven we je alvast 12 praktische voorbeelden die je kan integreren in jouw maatkasten.

1. Lades met compartimenten voor je accessoires

Heb je momenteel geen vast plekje voor je juwelen, sjaals, zonnebrillen en al je andere accessoires? Dan hebben wij de gepaste opbergoplossing of accessoire voor in jouw dressing: lades met compartimenten. Echt elk item krijgt dan een eigen plekje. Zo is alles netjes opgeruimd en vind je meteen dat paar oorbellen dat perfect past bij je outfit.

Je kan kiezen uit verschillende kleuren van lades. De lades worden exact op maat van jouw accessoires gemaakt. Ga voor een dressingeiland met lades als eyecatcher in de ruimte of voeg enkele lades toe in de maatkasten zelf. Ook de afwerking van de lade is volledig personaliseerbaar. Ga je voor zwart verlour voor je juwelen of strakke leer voor je riemen? Wil je je accessoires extra in de kijker zetten? Kies dan voor glas om een gemakkelijk overzicht te hebben van wat er in je lade ligt.

  • Lades met compartimenten voor accessoires

2. Opgeruimd staat netjes met een uittrekbaar legvlak

Dit accessoire is enorm handig en bovendien multifunctioneel in je dressing. Wil je de was opvouwen of de ruimte helemaal onderin je maatkasten praktisch inrichten? Denk dan aan een uittrekbaar legvlak.

Om kleding op te vouwen

De was opvouwen, het is vaak een huishoudelijke taak waar je niet echt een vaste en geschikte plek voor hebt in huis. Gelukkig hebben wij het gepaste accessoire hiervoor. Een uittrekbaar legvlak vormt de ideale plaats om al je kledingstukken netjes op te plooien. Door dit in je dressing te integreren kan je al je kleding ook meteen opbergen. Zo bespaar je dus kostbare tijd die je met je gezin kan doorbrengen.

Voor je schoenencollectie

De ruimte onderin je dressingkasten lijkt misschien een verloren en onbereikbare ruimte, maar ook daar hebben we een oplossing voor. Je kan deze onderste kasten perfect inrichten met een uittrekbaar legvlak voor schoenen, ook wel een ‘schoenendrager’ genoemd. Daardoor kan je je schoenen eenvoudig naar je toetrekken en in no-time beslissen welk paar je vandaag zal aantrekken. Zeker een must-have voor wie een grote schoenenverzameling heeft.

3. Een must-have voor jouw broeken: de broekendrager

Een andere must-have voor je dressing op maat is een broekendrager. Het is een ideale accessoire om je broeken ordelijk en overzichtelijk op te bergen. Bovendien blijven je broeken er ook mooi gestreken uitzien en voorkom je kreuken. Met slechts één aanraking kan je de broekendrager naar je toe trekken en kan je kiezen welke broek je aandoet.

  • Camber dressing op maat Virginie Jodoigne doorgang broekhanger
  • Camber dressing op maat Virginie Jodoigne doorgang broeken
  • Broekdrager in de dressing op maat

4. (Uittrekbare) Hangroede: totaaloverzicht op jouw kleding

Niet alleen je broeken, maar natuurlijk ook je andere kledingstukken zoals kleedjes, jassen en vesten moet je netjes kunnen opbergen. Daarom mogen hangroedes volgens onze interieurarchitecten zeker niet ontbreken in een dressing als accessoire. Zo win je extra veel ruimte en blijft je kleding er mooi uitzien.

Dat geldt bovendien niet alleen voor je kleding! Een handig idee is om ook je laarzen omhoog te hangen. Zo draag je zorg voor je geliefde schoenen en hoef je ze niet ergens achterin een kleine kast op te bergen. Wanneer je een kleinere ruimte hebt of wanneer de maatkasten niet voldoende diep zijn, kunnen we ook een uittrekbare hangroede voorzien die extra plaats bespaart.

Heb je een verborgen hoekje in je dressing? Ga dan voor schuifdeuren als wand achteraan in je dressing. Zo creëer je extra opbergruimte voor zaken die je niet vaak nodig hebt, zoals valiezen.

5. Een 360° beeld op jouw outfit met een spiegel

Een accessoire dat zeker niet mag ontbreken is natuurlijk een spiegel. En hoe groter, hoe beter je zicht op je outfit! Heb je gekozen voor een gesloten dressing? Dan kan je bijvoorbeeld een spiegel toevoegen aan de binnenkant of op de kastdeuren zelf. Je ruimte wordt in een oogopslag ook veel ruimer. Enkel maar voordelen dus!

  • dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur
  • dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

6. Kom tot rust op deze zitbank met opbergruimte

Een plekje om gezellig een boek te lezen, waar je eenvoudig je schoenen kan aan- en uittrekken en waar je allerlei spullen kan opbergen? Een zitbank met lades biedt het allemaal! Het is een praktische en multifunctionele accessoire die ook nog eens mooi oogt in jouw dressing!

7. Zet deco in de kijker met een ingebouwde nis

Een accessoire om de ruimte op te fleuren zijn op maat gemaakte nissen. Ideaal om stijlvolle decoratie of je mooiste handtassen in de kijker te zetten. Je kan spelen met allerlei kleuren en materialen en zo je dressing een persoonlijke touch geven. Ga voorbeeld voor een moderne Scandinavische look en combineer witte gesloten dressingkasten met houten nissen. Onze interieurarchitecten geven je interieuradvies zodat je samen tot een prachtige en unieke dressing op maat komt.

  • bureau nis op maat camber

8. Een dressing accessoire dat niet mag ontbreken: LED-verlichting

Een accessoire waar je misschien niet meteen aan dacht, maar dat heel erg belangrijk is in een dressing: goede verlichting. Zeker wanneer er geen of onvoldoende daglicht naar binnen schijnt. Enkel plafondverlichting zal waarschijnlijk onvoldoende zijn om een goed overzicht te hebben op jouw kleding en je outfit nauwkeurig te bekijken. Onze interieurarchitecten denken daarom graag vooruit en kunnen op de juiste plaatsen in je dressingkasten led-verlichting voorzien.

9. Win extra tijd dankzij een uittrekbaar haakje

Win ’s ochtends extra tijd door je kleding de avond voordien al klaar te hangen aan een uittrekbaar haakje. Je hoeft geen tijd te verliezen door ’s ochtends een mooie outfit samen te stellen. Je moet enkel alles aantrekken en je bent in geen tijd vertrokken naar je werk. Dit accessoire is ook handig om gedragen kleding op te hangen om nog eens aan te trekken of om op te frissen met een kledingstomer.

  • opberg tips

10. Handig accessoire voor hem: uitschuifbare dassendrager

Nog een accessoire dat je kan verstoppen in de dressing en tevoorschijn kan toveren, is de uitschuifbare dassendrager. Handig voor mannen die hun dassen netjes willen opbergen en mooi gestreken willen houden. Je kan er ook voor kiezen om ze op te bergen in lades met compartimenten. Welk accessoire je ook kiest, je kan er altijd gemakkelijk aan.

  • opberg tips

11. Extra opbergruimte met de kledinglift

Heb je veel kleding en hang je die het liefst op? Dan zal onze interieurarchitecte zoveel mogelijk hangruimte voorzien in je dressing. Zelfs de ruimte bovenaan de maatkasten zal ze optimaal benutten en inrichten met kledinghangers. Dankzij de kledinglift kan je eenvoudig de hangroede naar beneden halen en is je blazer of

12. Een rustig en geheim werkplekje in de dressing

Werk je (regelmatig) van thuis uit? En droom je al lang van een rustig plekje waar je ongestoord kan werken? Waarom installeer je geen bureau in je dressing? Het is misschien een verrassend idee waar je nog niet meteen aan had gedacht, maar het biedt heel veel voordelen!

Dankzij maatwerk kunnen we perfect maatkasten met een bureau integreren. Zo bespaar je plek in een andere ruimte, kan je rustig werken op een plekje waar huisgenoten niet komen en kan je al je kantoormateriaal netjes opbergen. Dankzij een uitklapbaar bureau kan je zelfs je laptop en toebehoren samen met het bureau ’s avonds helemaal doen verdwijnen! Door de dag wordt je dressing je kantoor en ’s avonds wordt jouw kantoor weer omgetoverd tot dressingroom.

nis op maat camber

13, 14, 15 … accessoires voor je dressing

Naast deze 12, kan je kiezen uit nog veel andere accessoires. En dat niet alleen voor de dressing, maar ook voor andere maatkasten. Kom zeker eens langs in één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. Onze interieurarchitecten geven je graag persoonlijk advies en een gratis offerte op maat!