Enkele tips voor de inrichting van jouw slaapkamer

inrichting slaapkamer op maat mast bedroom Camber

De multifunctionele slaapkamer

  • Een mooi en praktisch hoofdeinde

Het hoofdeinde kan verschillende functies hebben en toch mooi zijn. Zo kan je bijvoorbeeld twee ruimtes creëren. Hoe? Aan de ene kant kan het hoofdeinde getransformeerd worden tot zitgedeelte of toilettafel. Aan de kant van het bed kan het hoofdeinde zowel in de hoogte als aan de zijkanten worden benut. Dankzij een tafeltje, nis of lade langs de kant van het bed kan je er boekjes, kadertjes of andere decoratiestukken neerzetten. Dat is een slimme én esthetische oplossing. Eigenlijk is een hoofdeinde een perfecte opbergruimte.

inrichting slaapkamer op maat mast bedroom Camber
  • Een boekenkast met een tv

Voor velen is de televisie onmisbaar geworden in de slaapkamer. Een tv-toestel dat mag opvallen, of toch liever subtiel verwerkt achter een schuifdeur? Het is allemaal mogelijk. Zo’n kast op maat beantwoordt aan al jouw wensen. Of lees je graag op andere momenten een boek in bed? Wat dacht je dan van een multifunctionele wandkast – tv-meubel en boekenkast tegenover het bed? Heb je eerder een kleinere ruimte, dan kan je ook opteren voor een nis, waarbij de televisie in de kast wordt geïntegreerd.

inrichting slaapkamer op maat mast bedroom Camber

Een warme plek waar je zen wordt

De slaapkamer moet een warme plek zijn waar je je geborgen voelt, maar tegelijkertijd ook een plek waar je tot rust komt en helemaal ‘zen’ wordt.

  • Inrichting van de wand achter het hoofdeinde voor een echt cocon-effect

Kastruimte rond het bed creëert in de eerste plaats een cocon-gevoel. Het is niet alleen gezellig, maar ook functioneel. Wat wil je nog meer? Als je de volledige wand zo optimaal mogelijk wil benutten, is maatwerk zeker een goed idee.

  • Opbergruimte en kleuren voor een zen kamer

Rust zorgt voor orde en vice versa. Als je tot rust wilt komen na een lange werkdag of als je het verdiend hebt om eens goed uit te slapen tijdens het weekend, moet de slaapkamer ordelijk zijn. Hoe begin je daaraan? Probeer zoveel mogelijk plek te benutten met functionele meubels waarin je spullen kan opbergen die anders onnodig veel ruimte in beslag nemen. Werk met neutrale en warme kleuren, zoals wit, hout- of grijstinten. Zo creëer je een warme, tijdloze kamer.

inrichting slaapkamer op maat mast bedroom Camber
  • Afgeronde legvlakken

Verkies je afgeronde hoeken boven hoekige lijnen in de slaapkamer? Dan kan je werken met afgeronde legvlakken langs de kast. Daarop kan je verschillende decoratiestukken zetten, of boeken, juwelendoosjes… Zo krijgt jouw kast een luchtiger uitzicht.

inrichting slaapkamer op maat mast bedroom Camber

Een zolderkamer ingericht als slaapkamer

Een zolderkamer inrichten is tegenwoordig een echte trend. Het is de perfecte manier om de totale ruimte van de woning zo optimaal mogelijk te benutten. De slaapkamer krijgt pas de allure van een echte “Master Bedroom” als je de ruimte compleet en harmonieus inricht. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk plaats verspilt. Er zijn mogelijkheden genoeg om ruimten onder een schuine wand in te richten. Ontdek hier onze 5 tips om jouw zolderkamer slim in te richten .

  • Splits de ruimte op om een multifunctionele plek te creëren

Een zolder is vaak vrij ruim en daarom uitermate geschikt om op te splitsen. Op die manier kan je  verschillende ruimtes in eenzelfde vertrek creëren, bijvoorbeeld: een werkruimte, een zithoekje, een ontspanningsruimte of zelfs een dressing. Zo kan je de ruimtes afbakenen met behulp van kasten op maat, een boekenkast of een meubelstuk als het bedhoofdeinde. Deze oplossingen vormen zowel functionele als esthetische scheidingswanden.

Fantaseer niet langer over jouw ideale slaapkamer. Neem contact op met het Camber-team om jouw dromen om te zetten in realiteit!