Kleiner wonen maar ook slimmer

kleine ruimte woning kast op maat camber
kleine ruimte woning kast op maat camber

Doordat de prijs per vierkante meter alsmaar stijgt, worden woningen gemiddeld kleiner. Logisch, toch? De manier waarop we leven verandert ook: meer in de stad, meer in appartementen en dichter bij elkaar. Maar kleiner wonen wil niet zeggen dat u moet inboeten aan wooncomfort. Grote oppervlakken zijn niet altijd noodzakelijk. Kortom, de tijd van de kleine woningen is aangebroken, en dat vraagt nieuwe en specifieke inrichtingsbehoeften.

kleine ruimte woning kast op maat camber

Aangepast opbergmeubilair voor kleine ruimten

Maar hoe kunt u een kleine woning nu optimaliseren?  Een gouden regel is om de ruimten niet vol te proppen. En dat doet u in de eerste plaats door te kiezen voor aangepast opbergmeubilair. Met andere woorden, maatwerk is de oplossing voor kleine woningen! Ruimten die vaak leeg of onbenut blijven, zoals een smal hoekje of een kronkelige inkomhal, worden op die manier tot de kleinste vierkante centimeter benut. Maak hier gebruik van!

kleine ruimte woning kast op maat camber

Minimale inkomhal, maximale bergruimte

In kleine appartementen en huizen is de inkomhal vaak heel beperkt. Soms is er zelfs helemaal geen hal en komt men meteen in de leefruimte terecht. Toch is eenvestiaireeen essentiële ruimte in een woning, vooral om te vermijden dat allerlei rommel in de leefruimte rondslingert.

Het is dus zeker geen overbodige luxe om een opbergruimte te hebben voor jassen, tassen, sportmateriaal en andere spullen die u in huis niet meer gebruikt. Ook dan kan maatwerk een pasklare oplossing zijn voor een vestiaire die perfect is afgestemd op uw behoeften en op de afmetingen van uw inkomhal.

kleine ruimte woning kast op maat camber

Speel met kleuren en materialen

Er zijn nog een heleboel andere tips om een kleine ruimte maximaal te benutten. Door bijvoorbeeld daglicht te laten binnenvallen en vrije ruimte te laten, wekt u een ruimere indruk. Gesloten kasten, die een uniforme look creëren, zijn een andere manier om het wanordelijke gevoel van een open kast of rommelige schappen te vermijden. Of werk met een felle kleur of een houttint om uw interieur dynamischer te maken. Ook de materialen die u gebruikt, zullen een impact hebben op het ruimtelijke gevoel.  Een vestiaire in de lengte inkleden met deuren in getint glas zal bijvoorbeeld meer diepte geven aan de gang.

kleine ruimte woning kast op maat camber

Multifunctioneel inrichten

Weg met de slaapkamer of woonkamer die slechts één enkele functie heeft! De slaapkamer is meer dan een plaats om te slapen. Creëer uw eigen master bedroom met een dressing en een TV-hoek op maat. Of een woonkamer waarin meerdere meubels zich versmelten in één kast: een boekenkast, bureau en tv-meubel. Plaatsbesparend en nog eens mooi ook!

dressingkasten slaapkamer op maat camber

Het mag duidelijk zijn: het is zeker mogelijk om een kleine woning optimaal in te richten! Met kasten op maat, die alle beschikbare ruimtes en volumes benutten, en door te spelen met kleuren en materialen, zal uw interieur plots veel groter en comfortabeler lijken.

Neem gerust contact op met onze interieurarchitecten of breng een bezoek aan een van onze showrooms. Dan kunnen we samen bekijken wat Camber voor u kan doen!