Dressing in U-vorm, L-vorm of rechte inrichting? Voor elke ruimte een dressing op maat!

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Kleerkasten die uitpuilen… We hoeven daarvoor niet elke week iets nieuws te kopen, er blijft te weinig plek om alles op een behoorlijke manier op te bergen. Een aparte, functionele, mooie en compacte ruimte om al die kleren en accessoires op te bergen is dan ook een absolute must.

Een dressing is bedoeld om ons het leven makkelijker te maken en is dan ook veel méér dan een gewone  opbergruimte. De bedoeling van een dressing is dat we in één enkele oogopslag en op één enkele plaats de outfit zien die we die dag willen dragen. Bovendien is een dressing niet louter opbergruimte voor jouw kleding, maar ook een ruimte waar je eindeloos jouw outfits kan passen, combineren en defileren. Vandaag moet een dressing zich perfect aanpassen aan de beschikbare ruimte, aan onze tijdsbesteding, aan ons.

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Bij Camber maken we ook een duidelijk onderscheid tussen een dressing voor haar en een dressing voor hem. Alles wordt op maat gemaakt om perfect in te spelen op de individuele behoeften en gewoonten. In een herendressing vinden we vooral korte hang-ruimte en zijn de legvlakken wat breder. In een damesdressing voorzien we speciale systemen voor schoenen en laarzen en hangruimtes voor zowel lange jurken als korte blouses.

Camber: voor de dressing van jouw dromen, op maat van jouw ideeën!

Een U-dressing: de allure van een heuse boetiek

Droom je van een grote inloopkast? Een U-dressing biedt een kijk van 270° op jouw hele garderobe. Je bent dus echt volkomen omgeven door al jouw favoriete klerenen accessoires. Een U-dressing wordt vaak opgevat als een heus vertrek op zich en mag aan één kant gerust volledig open blijven, want alles is tot in de puntjes afgewerkt.

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Waarom dat eiland trouwens niet omtoveren tot de make-up tafel waar je altijd van gedroomd hebt? Via een vernuftig  systeem van centraal geplaatste spots valt er dan sfeervol, diffuus licht op het bovenblad van het eiland. Juwelen bergt je  elegant op in enkele met leder beklede compartimenten, die de schoonheid van ringen en halssnoeren koesteren  als  heuse  juwelenkistjes. Op de glazen legvlakjes kan je zalfjes, make-up en andere beautygeheimpjes kwijt.

Uiteraard is het een goed idee om twee of drie laden op te delen in kleinere compartimenten voor lingerie, kousen en andere fijne spulletjes. Zet de kroon op het werk met een spiegel die volledig in de dressing is ingewerkt: op een  schuifdeur, op de binnenkant van een gewone draaideur of op een vrij muurvlak. Ideaal om snel jouw make-up bij te werken of om te bewonderen hoe elegant die nieuwe mantel je staat…

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Een dressing onder een schuine dakwand: verloren hoekjes worden opbergruimte

Velen denken dat het onmogelijk is om in een kamer onder het dak een handige en mooie dressing in te richten. Een misvatting waar niets van aan is. Zichtbare balken, een kantelbaar dakraam, schuine wanden: voor jou zijn het obstakels, voor Camber uitdagingen om te bewijzen hoe deskundig en ingenieus we zijn. En de vrije ruimte net onder zo’n raam is geknipt voor een laag meubel zoals een commode of zelfs een verzorgingstafel voor baby’s.

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Om de ruimte onder schuin dak te optimaliseren, kan je opteren voor een kast met ‘dubbele diepte’: vooraan een hanggedeelte met daarachter nog een gedeelte met legvlakken. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van je garderobe en jouw kleren elk seizoen anders rangschikken. In de zomer kan je de winterkleren bv. opslaan in de ruimte achterin de kast, in de winter doe je net andersom. De kledingroede voorin de kast kan je dan gebruiken voor het ophangen van jouw huidige outfits. Als dat niet handig is!

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Een L-dressing: altijd een blikvanger

In een degelijk ingerichte dressing moet je ook comfortabel kunnen bewegen. Een L-dressing verzoent zichtbaarheid met toegankelijkheid, vooral in vertrekken die aan de smalle of de kleine kant zijn. Meestal wordt er voor elke zijde met een verschillende kastdiepte gewerkt.

Ook  heel decoratief: open en gesloten gedeeltes met elkaar afwisselen. In het open gedeelte leg je horloges, parfums en decoratieve snuisterijen. Camber ontwierp ook al verschillende L-dressings met een ingewerkte make-up tafel. Heel mooi en praktisch!

Ook een dressing met twee ingangen, als verbindingsvertrek tussen slaapkamer en badkamer, is een optie. Op die manier ontstaat een echte samenhang en behoudt elke ruimte toch zijn eigen functie.

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur
dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Een rechte dressing: van eenvoudige muurkast tot volledig ingericht vertrek

De rechte dressing is zonder enige twijfel de meest flexibele oplossing, want deze type dressing kan inspelen op ieders wens.

Zo’n dressing kan zich heel onopvallend tegen een muur vlijen. Of hij wordt rechts en links van een deur, bed of venster  uitgewerkt om zo het onderscheid te maken tussen het  “domein” van mevrouw en dat van mijnheer. De rechte dressing kan  ook versmelten met de andere elementen: niets belet je om voor heel de kamer een en dezelfde bekleding te kiezen met een regelmatig lijnenspel. Het bedframe, de schrijftafel, de hangkasten: je kan alle elementen van het vertrek combineren tot één multifunctioneel en harmonieus, rustgevend geheel.

dressing op maat gemaakt in U vorm Camber spiegel schuifdeur

Eindeloos veel mogelijkheden, steevast feilloos afgewerkt

Camber reikt voor jouw dressing de oplossing aan die het best past in de ruimte en die het best tegemoetkomt aan jouw behoeften en wensen. Maar een aantal dingen moet je echt helemaal zelf kiezen. Net door die keuzes wordt jouw dressing een uniek werkstuk op maat van jouw persoonlijkheid.

Stel jezelf de juiste vragen: Hoe berg je jouw kleren op? Heb je voorkeur voor een open of gesloten dressing? Welke accessoires verkies je en wat zijn onmisbare accessoires voor een “diva-dressing”? In een open dressing kan je met één blik jouw volledige garderobe aanschouwen. Ideaal dus om op een mooie dag opnieuw dat oude vintagejurkje uit te halen en het met nieuwere accessoires te combineren tot een flatterende outfit waar je anders nooit aan zou hebben gedacht.