Home organizing: meer ruimte en tijd met een opgeruimd huis

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Ben je de laatste tijd meer thuis dan gewoonlijk? Gebruik deze tijd om de vergeten of niet gebruikte hoekjes in huis op te zoeken om ze optimaal te benutten en dus rommel uit de weg te gaan.

Sinds het begin 2020 wordt de organisatie van ons huis(houden) serieus op de proef gesteld: laptops, schoolboeken en spelletjes van de kinderen; de hele inboedel van jouw werkplek die nu naar de woonkamer is verhuisd; de karrenvrachten aan boodschappen. Een huis zou voor minder uit z’n voegen barsten. Tenzij je de minutieuze opruimstrategie van opbergspecialist Camber toepast. Rust in jouw huis en hoofd gegarandeerd!

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Stappenplan voor een efficiënte opruimbeurt

Ga voor een succesvolle aanpak slechts één kamer per keer te lijf. Pas vervolgens in elke ruimte dezelfde strategie toe:verzamelen – sorteren – opbergen.

  • Verzamel alle spullen per categorie in het midden van de kamer zodat je voldoende plaats hebt voor de volgende stap.
  • Sorteren en beslissen. Ga stuk voor stuk door de stapel en verdeel de spullen in kleinere stapeltjes met de volgende categorieën: wat houd je bij; wat gooi je weg; en wat geef je weg? Wacht niet te lang met het weggooien en weggeven van spullen die je niet meer gebruikt, want van uitstel komt in dit geval vaak afstel.
  • Opbergen en organiseren. Leg de spullen die je bijhoudt op een vaste plek.
home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Reorganiseer jouw leefruimtes

Inkomhal

Plaats in devestiaireeen hangroede of kapstok op hoogte van je kinderen. Zo kunnen ze bij het binnenkomen meteen zelf hun jasjes aan de haak hangen. Denk ook aan een zitmeubel met onderin opbergruimte zodat de schoenen meteen op de juiste plaats liggen.

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Bureau

Zet dezelfde spullen bij elkaar: mappen bij mappen, pennen bij pennen, elektronica bij elektronica … en leg alles in lades met compartimenten zodat niets door elkaar geraakt. Zorg voor uniformiteit in jouw mappen, dit zal veel rustiger ogen. Plaats de printer op een uittrekbaar legvlak onder het bureau – of nog beter: kies voor een bureau op maat zodat er geen kostbare plaats ingenomen wordt. Maar je kan ook kiezen voor een bureau dat je kan delen met de kinderen terwijl je aan het telewerken bent.

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Woonkamer

Kinderen in huis? Voorzie grote opbergbakken die de grillige vormen van het speelgoed de baas kunnen en plaats ze op hoogte van jouw kind. Zorg daarnaast voor kasten die ze makkelijk kunnen openen dankzij het tip-on sluitsysteem. Geen excuses meer!

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Dressing

Het organiseren van dedressingis een hele kunst, waarbij alles in de details zit. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende hangruimte voor jouw korte(re) en lange(re) kleren. Voorzie lades met compartimenten om te voorkomen dat alles door elkaar raakt. En heel belangrijk: voorzie een uittrekbaar legvlak zodat je op tijd jouw kleren terug opplooit! Zo’n nette kast waarin alles zijn vast plekje heeft zal je vast en zeker wel aanmoedigen.

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Benut alle ruimtes in huis!

Richt jouw zolder in

Heb je het gevoel dat de muren op je afkomen? Waarom de zolder dan niet inrichten? Ook al ligt de zolder onder het dak van jouw woning, dan nog kan hier opbergruimte gecreëerd worden dankzij enkele slimme tips. Benut bijvoorbeeld de volledige ruimte onder het dak dankzij kasten met dubbele diepte.

Zou het trouwens niet mogelijk zijn om de zolder om te toveren tot een echte speelkamer? De kinderen kunnen hier spelen en zo veel lawaai maken als ze willen zonder dat ze storen terwijl je aan het werken bent. Door een extra leefruimte te creëren komen de andere kamers ook minder vol te staan. Een zolder kan enorm veel mogelijkheden scheppen en zelfs omgebouwd worden tot de grote slaapkamer waar je altijd al van droomde.

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Gebruik de volledige woonkamer

Nog niet alle ruimte in de woonkamer wordt ten volle benut? Misschien dat hoekje met die stoel waar je nooit op gaat zitten maar de jassen en andere zaken zich wel opstapelen? Dat is nu precies wat wij een ‘hotspot’ noemen!

Gebruik dit hoekje verstandig door er bijvoorbeeld een laag meubel of een gezellig zithoekje te installeren die een aanvulling vormen op het TV-meubel. Om een kast te realiseren die functioneel en praktisch is, moet je goed weten wat je hierin zal opbergen. Als je bijvoorbeeld het glas- en vaatwerk wil wegzetten, kan je kiezen voor een kast met glazen deuren om een echte bar te creëren. Of wil je liever plaids of gezelschapsspelletjes opbergen? Kies dan voor kasten met grote lades.

Eén ding is zeker: Je wint niet alleen aan ruimte maar ook aan tijd als je goed weet waar alles staat.

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Gebruik de ruimte onder de trap

De ruimte onder de trap wordt vaak niet gebruikt terwijl ook deze opbergmogelijkheden schept. Alles hangt natuurlijk af van de plek waar deze ruimte zich bevindt. Is dat in de inkomhal? Gebruik deze dan als vestiaire. Of in de woonkamer? Richt deze dan in als bureau. In periodes met verplicht thuiswerk is een aangenaam en praktisch bureau dan ook een echte must.

home organizing opruimen opbergruimte op maat camber

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

In dit artikel las je handige tips voor meer rust in huis. Dit zal ongetwijfeld wat denk- en zoekwerk vragen, maar in ruil hiervoor krijg je een opgeruimd huis waar iedereen blijer van wordt. Tijd voor actie!

Aarzel niet om onze interieurarchitecten te contacteren voor een vrijblijvende een offerte.