Minimalistische mood Basic, clean en strak

Minimalistische interieurs bestaan nog niet zo heel lang. Het is pas sinds de jaren 1960 dat deze stijl de weg vond naar onze woningen maar sindsdien is hij niet meer weg te denken. Een minimalistisch interieur kan het best beschreven worden als basic, clean en strak. Functionaliteit is hier de rode draad en al het overbodige gooien we overboord maar wel in stijl natuurlijk.

Het minimalisme en de keuze van materialen

Monochroom wit, grijs of zwart en rechte geometrische vormen, dat is minimalisme in ons interieur. Een subtiel kleuraccent kan, maar minimalisme kenmerkt zich vooral door het gebruik van eenzelfde kleur. Dat zien we ook terug bij de materiaalkeuze waar glas, metaal, beton en glad hout de voorkeur krijgen. Details zoals handgrepen laten we achterwege en het geheel straalt symmetrie uit. De rechte lijnen vormen een harmonieus en rustig geheel.

Minimalistisch Leven: Eenvoud en Rust

Less is more. In een minimalistisch interieur heeft alles een functie en een vaste plek. Dat zorgt niet alleen voor orde maar vooral voor rust. Bovendien is opruimen op die manier een stuk eenvoudiger. Kabels en draden worden netjes weggewerkt en spullen die je bij de hand wil houden verdwijnen achter een gesloten deur. Die eenvoud wordt doorgetrokken in de decoratie. Kies voor een beperkt aantal stukken die bij elkaar passen. Op die manier behoud je de rust in je woning maar krijgt elk stuk ook de aandacht die het verdient.

Lichtinval is een belangrijk aspect van een minimalistisch interieur. Het versterkt het ruimtegevoel, zeker in combinatie met wit. Grote raampartijen zijn een must maar ook kunstlicht krijgt hier een plaats. Strakke vloerlampen, ingebouwde plafondspots of geïntegreerde led-strips krijgen zo hun eigen rol in het spel van rechte lijnen.

Je eigen moodboard creëren?

Vertaal jouw unieke interieurstijl naar een moodboard op maat. Met de hulp van onze Moodboard Builder vertaal je jouw stijl naar een eigen mood en zet je eenvoudig de eerste stap naar je kasten op maat.

Ik creëer mijn moodboard
Moodboard van Felice Dekens via Moodboard Builder
Dressing als achtergrond

De Camber moods

Onze experts hebben verschillende interieurstijlen gecreëerd om jou te inspireren. Van modern tot klassiek, van landelijk tot minimalistisch, van cosy tot luxueus… Ontdek de unieke kenmerken van elke stijl en hoe zich dat vertaalt naar functionele kasten op maat.