Vijf essentiële basisprincipes van feng shui voor meer harmonie in huis

Feng shui is een eeuwenoude Chinese levenskunst die zich baseert op de chi, een universele en positieve kracht. Deze organisatieleer wint steeds meer aan populariteit en reikt principes aan om uw interieur harmonieuzer in te richten. Probeer het gerust zelf uit. Camber deelt met u vijf essentiële basisprincipes van feng shui die u absoluut moet kennen!

1. Een propere en ordelijke inkomhal

De inkomhal van uw woning speelt uiteraard een cruciale rol, aangezien de positieve energie via die weg de rest van het huis binnen komt. Om er in termen van feng shui een optimaal toegangspunt van te maken, moet de inkomhal niet alleen gezellig maar ook ordelijk en opgeruimd ogen. Hoe minder fysieke en visuele hindernissen er zijn, hoe beter u zich daar zult voelen. Een gesloten vestiairekast op maat die zich mooi integreert in het interieur blijkt de ideale oplossing te zijn voor het opbergen van zoveel mogelijk kleding en nuttige voorwerpen die u elke dag nodig hebt.

2. Een opgeruimd huis

Een van de fundamentele basisprincipes van feng shui: een ordelijk en georganiseerd huis en open ruimtes zonder chaos. Sorteer, categoriseer en gooi overbodige voorwerpen en kleding weg zodat uw opbergruimtes minder vol zitten. Om plaats te winnen in uw leefruimtes en om daar een open gevoel te scheppen, kunt u gerust de opbergruimtes optimaliseren in de vertrekken waar iedereen dikwijls passeert, zoals de gang, de overloop en de inkomhal.

3. Optimale positionering van meubilair

Voor een vlotte chi-flow overal in huis zijn de indeling, de plaats en de richting van uw meubilair doorslaggevend. Installeer uw meubels daarom zodanig dat iedereen zich ongehinderd door de ruimte kan bewegen. In de woonkamer staat de sofa bijvoorbeeld idealiter tegen een muur en niet in het midden van de ruimte en in uw slaapkamer mag het bed niet tegenover een deur staan. Bij meubels op maat kunnen de afmetingen en richting van uw meubilair worden aangepast aan uw wensen, maar ook aan de regels van feng shui!

4. Ruimtes met elk een eigen functie

Elke ruimte in uw woning moet duidelijk een andere functie hebben. De slaapkamer moet worden uitgedacht en ingericht om de rust en ontspanning te bevorderen, terwijl een werkruimte u moet stimuleren en goed gestructureerde meubels moet bevatten zodat u onbelemmerd kunt werken. De woonkamer moet dan weer een ontspanningsruimte zijn waar comfortabel kan worden gepraat of gegeten. Een inrichting op maat voldoet aan uw behoeften en wordt aangepast aan uw levensstijl.

Belangrijke details

Ook kleine details kunnen de feng shui en de chi verstoren of net bevorderen. Elk detail telt! Rustgevende kleuren (yin=lichte, pastel- en koude kleuren) zijn geschikter voor ruimtes waar u tot rust moet komen, zoals de slaapkamer, de woonkamer en de badkamer. Omgekeerd lenen energieke kleuren (yang=levendige en warme kleuren) zich uitstekend voor de gang, de keuken en de werkruimte.
Planten spelen ook een rol bij het verspreiden van positieve energie. Opgelet, vermijd planten met doorns en kies voor ronde bladeren. Daarnaast kunnen goed geplaatste spiegels eveneens een invloed hebben op de positieve energie in uw huis, op voorwaarde dat ze bijvoorbeeld niet tegenover een deur hangen, zodat de energie niet naar buiten wordt geleid.


Neem contact op met het team van Camber voor hun oplossingen om maat om uw woning harmonieuzer in te richten!

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen