Vijf essentiële basisprincipes van Feng Shui voor meer harmonie in huis

feng shui inrichting kasten op maat camber

Feng shui is een eeuwenoude Chinese levenskunst die zich baseert op de chi, een universele en positieve kracht. Deze organisatieleer wint steeds meer aan populariteit en reikt principes aan om jouw interieur harmonieuzer in te richten. Probeer het gerust zelf uit. Camber deelt de vijf essentiële basisprincipes van feng shui die je absoluut moet kennen!

1. Een propere en ordelijke inkomhal

De inkomhalvan jouw woning speelt uiteraard een cruciale rol, aangezien de positieve energie via die weg de rest van het huis binnen komt. Om er in termen van feng shui een optimaal toegangspunt van te maken, moet de inkomhal niet alleen gezellig maar ook ordelijk en opgeruimd ogen. Hoe minder fysieke en visuele hindernissen er zijn, hoe beter je je daar zal voelen. Een gesloten vestiairekast op maat die zich mooi integreert in het interieur blijkt de ideale oplossing te zijn voor het opbergen van zoveel mogelijk kleding en nuttige voorwerpen die je elke dag nodig hebt.

feng shui inrichting kasten op maat camber

2. Een opgeruimd huis

Een van de fundamentele basisprincipes van feng shui: een ordelijk en georganiseerd huis en open ruimtes zonder chaos. Sorteer, categoriseer en gooi overbodige voorwerpen en kleding weg zodat jouw opbergruimtes minder vol zitten. Om plaats te winnen in de leefruimtes en om daar een open gevoel te scheppen, kan je gerust de opbergruimtes optimaliseren in de vertrekken waar iedereen dikwijls passeert, zoals de gang, de overloop en de inkomhal.

feng shui inrichting kasten op maat camber

3. Optimale positionering van meubilair

Voor een vlotte chi-flow overal in huis zijn de indeling, de plaats en de richting van jouw meubilair doorslaggevend. Installeer jouw kasten daarom zodanig dat iedereen zich ongehinderd door de ruimte kan bewegen. In de woonkamer staat de sofa bijvoorbeeld idealiter tegen een muur en niet in het midden van de ruimte en in de slaapkamer mag het bed niet tegenover een deur staan. Bij kasten op maat kunnen de afmetingen en richting van jouw meubilair worden aangepast aan jouw wensen, maar ook aan de regels van feng shui!

feng shui inrichting kasten op maat camber

4. Ruimtes met elk een eigen functie

Elke ruimte in jouw woning moet duidelijk een andere functie hebben. De slaapkamer moet worden uitgedacht en ingericht om de rust en ontspanning te bevorderen, terwijl een werkruimte je moet stimuleren en goed gestructureerde kasten moet bevatten zodat je onbelemmerd kan werken. De woonkamer moet dan weer een ontspanningsruimte zijn waar comfortabel kan worden gepraat of gegeten. Een inrichting op maat voldoet aan jouw behoeften en wordt aangepast aan jouw levensstijl.

feng shui inrichting kasten op maat camber

Belangrijke details

Ook kleine details kunnen de feng shui en de chi verstoren of net bevorderen. Elk detail telt! Rustgevende kleuren (yin=lichte, pastel- en koude kleuren) zijn geschikter voor ruimtes waar je tot rust moet komen, zoals de slaapkamer, de woonkamer en de badkamer. Omgekeerd lenen energieke kleuren (yang=levendige en warme kleuren) zich uitstekend voor de gang, de keuken en de werkruimte.
Planten spelen ook een rol bij het verspreiden van positieve energie. Opgelet, vermijd planten met doorns en kies voor ronde bladeren. Daarnaast kunnen goed geplaatste spiegels eveneens een invloed hebben op de positieve energie in jouw huis, op voorwaarde dat ze bijvoorbeeld niet tegenover een deur hangen, zodat de energie niet naar buiten wordt geleid.

Neem contact op met het team van Camber voor hun oplossingen om maat om jouw woning harmonieuzer in te richten!