Opbergoplossingen op maat voor de originele woning van Philippe

Camber realiseerde praktische en esthetische maatkasten voor dit unieke huis

Philippe, die nog niet zo lang geleden met pensioen ging, verhuisde naar het landelijke Mortier om volop van zijn vrije tijd te genieten. De architectuur van zijn woning is zo uniek dat hij niet anders kon dan kiezen voor maatkasten. Hij was snel overtuigd door de expertise van Camber die al 30 jaar opbergoplossingen op maat van de woning én de bewoner creëert. De 100% Belgische knowhow waarbij kwaliteit en minutieuze afwerking in elk project centraal staan, trok hem over de streep.

Aurélie, interieurarchitecte in de showroom van Rocourt, zag meteen dat de inrichting van deze woning met schuine plafonds en muren een uitdaging zou zijn voor het Camber-team. In haar ontwerp hield ze niet alleen rekening met de eigenheid van de woning, ook aan de verwachtingen van Philippe werd voldaan.

Aurélie interieurarchitecte
Aurélie
Interieurarchitect bij Camber

“Nadat ik de unieke plafonds van het huis had gezien, wist ik dat het een uitdaging zou worden voor Camber. Onze meubelplaatser Olivier verdient hier dus zeker een pluim want hij heeft uitstekend werk geleverd. Elke kast sluit naadloos aan op de muren en plafonds.”

De kasten moesten in de eerste plaats praktisch zijn. Samen met Philippe besprak Aurélie hoe ze niet alleen ruimte gingen voorzien voor zijn alledaagse spullen zoals kleren, maar ook voor zijn materiaal dat hij nodig heeft als hobbyfotograaf. Philippe had meteen het volste vertrouwen in Aurélie en gaf haar carte blanche bij het ontwerpen van de maatkasten voor de inkomhal, de dressing en de mezzanine boven de woonkamer. Wat Philippe betreft is dit project meer dan geslaagd, zowel op vlak van ontwerp als realisatie.

Voor de inkomhiel ontwierp Aurélie een stijlvolle vestiairekast op maat waar Philippe makkelijk zijn jassen en schoenen kan opbergen. Er werd ook een praktische zitbank met lades voorzien. De combinatie van lichte grijstinten en warme houttinten zorgt voor een hartelijke sfeer waar het aangenaam thuiskomen is.

Verder werd de smalle ruimte naast de slaapkamer dankzij zwarte maatkasten omgetoverd tot een elegante inloopdressing waar Philippe altijd een overzicht heeft over zijn garderobe. De dressing bestaat uit diverse accessoires gaande van legplanken, lades tot hangroedes, zodat er voldoende plek is voor truien, broeken, ondergoed en accessoires. Dankzij de centrale spiegeldeur kan hij steeds zijn outfit bekijken voor hij de deur uitgaat.

De mezzanine boven de woonkamer bleek door het schuine plafond allesbehalve eenvoudig in te richten. Dankzij maatwerk staat er vandaag een ruime kast met drie delen waar Philippe zijn fotoalbums als amateurfotograaf kan bewaren.

Maatkasten voor schuine wanden
Ontdek het volledige klantenverhaal