Schuine wanden? Daarom koos Philippe voor maatkasten Woning met unieke vorm efficiënt ingericht dankzij interieurarchitect Aurélie

Philippe woonde heel wat jaren in het bruisende Brussel. Hij werkte daar en kon op die manier de files vermijden. Na zijn pensioen wou hij echter terugkeren naar meer rust en groen. Iets wat hij in het landelijke Mortier heeft gevonden.

Philippe kocht een fijn huis met een prachtig zicht op een uitgestrekt groen landschap. Dankzij het afgeronde dak heeft het een originele en unieke uitstraling, maar dat bracht wel een aantal uitdagingen met zich mee. Een gewone kast zet je hier namelijk niet zomaar neer. Maatwerk was dus noodzakelijk. Op aanraden van zijn ex-collega’s deed Philippe daarvoor een beroep op onze experts.

Philippe
Philippe
Camber-klant

“Ikzelf had moeite om te zien hoe we de ideale opbergoplossingen konden creëren in mijn woning. Interieurarchitect Aurélie had echter meteen tal van ideeën, rekening houdend met wat ik nodig had. Dat het project een succes is geworden is dan ook vooral aan haar te danken.”

Jassen en schoenen bij de hand, maar uit het zicht

Philippe wilde in de eerste plaats voldoende ruimte in zijn inkomhal. Een kleinere ruimte met een schuin plafond waardoor het niet vanzelfsprekend was om alles netjes op te bergen. Hij besefte al snel dat het een uitdaging zou zijn om zijn interieur zo efficiënt mogelijk in te richten. Gelukkig wist onze interieurarchitecte Aurélie, uit de showroom van Rocourt, raad.

Philippe
Philippe
Camber-klant

“Ik had zelf nooit gedacht aan het toevoegen van een bankje in de inkomhal. Toch bleek het de ideale oplossing om de ruimte echt optimaal te benutten.”

Ze stelde een strakke en moderne maatkast met een geïntegreerde zitbank met lades voor. De zachte grijze kleur in combinatie met de warme houttint geven je meteen een welkom gevoel. In de kast werd er voldoende hangruimte voorzien voor jassen en ruimte om schoenen overzichtelijk op te ruimen. Aurélie stelde bovendien een leuk extraatje voor: een spiegel aan de binnendeur. Handig om een laatste blik op je outfit te werpen voor je deur uitgaat.

Carte blanche voor interieurarchitecte Aurélie

De expertise van Aurélie zorgde meteen voor veel vertrouwen. Philippe besloot om haar carte blanche te geven. Een goede zet want het eerste ontwerp sprak hem meteen aan.

De eerste afspraak met Aurélie vond plaats bij Philippe thuis. Op die manier waren de aandachtspunten meteen duidelijk en kon Philippe eenvoudig aangeven waar hij nood aan had. Philippe klopte initieel aan voor een vestiairekast. Tijdens het eerste gesprek gaf hij echter aan dat hij ook in andere ruimtes nog op zoek was naar de ideale opbergoplossing. Zo wist hij zelf niet goed hoe hij zijn dressing het beste kon inrichten. En als hobbyfotograaf was extra opbergruimte voor zijn materiaal en fotoalbums geen overbodige luxe.

Aurélie interieurarchitecte
Aurélie
Interieurarchitect bij Camber

“Het huis heeft een unieke vorm. Een bezoek ter plaatse was dus echt noodzakelijk voor een beter inzicht in de woning zelf. Zo kon ik niet alleen duidelijk zien wat Philippe nodig had maar kon ik ook rekening houden met het authentieke karakter van het huis.”

Aurélie en haar collega’s nemen altijd ruim de tijd om de wensen en noden van de klanten te bespreken. Net als elke klant, is elke kast op maat uniek en dat vraagt om een persoonlijke aanpak. Ook bij Philippe werd er niet alleen goed geluisterd, er werden daarnaast vooral veel vragen gesteld. Alleen zo kunnen we een ontwerp creëren dat bij de klant past. Nadat Aurélie het eerste ontwerp had besproken met Philippe werden alle puntjes op de i gezet en kwam onze opmeter langs voor de finale opmeting.

Aurélie interieurarchitecte
Aurélie
Interieurarchitect bij Camber

“Ook de plaatser, Olivier, verdient een pluim in dit project. Ondanks de uitdagende plafonds heeft hij uitstekend werk geleverd en sluiten alle kasten perfect aan.”

Een stijlvolle dressing in een smalle ruimte

De dressing van Philippe bestond eerst uit goedkopere kasten die niet perfect in de ruimte pasten. De ruimte leek daardoor nog kleiner dan ze al was. Aurélie en Philippe bekeken samen welke kleren allemaal een plek moesten krijgen in de nieuwe dressing op maat. Daarna kon Aurélie op zoek naar de beste manier om de maatkasten in te delen.

Langs de ene kant van de ruimte werd de volledige wand voorzien van legvlakken zodat er voldoende plaats is voor truien, T-shirts… Enkele lades in een lichtere houten tint bieden niet alleen plek voor accessoires, ondergoed en sokken, maar vormen ook een mooi contrast met de zwarte kleur van de kast op maat. Aan de andere kant werden er voornamelijk hangroedes voorzien. Hier zorgt de spiegel in het midden ervoor dat het zwart niet overweldigt én hij biedt bovendien meer ruimtegevoel.

De zwarte kleur zorgt voor een stijlvol geheel en de keuze voor een open dressing creëert meer diepte in de ruimte. Het eindresultaat is een prachtige walk-in closet waar Philippe nog jaren plezier van zal hebben.

Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
  • 7.500 € (exclusief BTW)
  • Aurélie, interieurarchitect
  • Olivier, meubelplaatser

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie

(Opberg)ruimte voor creativiteit

Boven de woonkamer heeft Philippe een mezzanine die hij gebruikt als hobbyruimte. Toch lag de inrichting van deze ruimte ook niet voor de hand door de bijzondere vorm van de woning.

Er werd uiteindelijk een ruime driedelige kast op maat voorzien die mooi aansluit op het schuine plafond. De moderne look en donkergrijze kleur vormen een mooi geheel met de kleine loopbrug die van de trap naar de ruimte leidt.

De hobbyruimte: voor en na

  • Hobbyruimte Philippe voor
    Voor
    Na
WIST JE DAT?

Onze Camber-interieurarchitecten luisteren naar jouw wensen en (opberg)noden zodat elke kast op maat perfect past in jouw leven en interieur. Dankzij hun expertise en de bijna 30 jaar ervaring van Camber kan jij altijd rekenen op maatkasten die tot op de millimeter passen in jouw woning, of je nu rechte of schuine wanden hebt. Zo kan je altijd genieten van de uitstekende Camber-kwaliteit.

Heb jij nood aan efficiënte opbergoplossingen op maat van kleinere ruimtes, schuine wanden en uitdagende hoekjes? Volg het voorbeeld van Philippe en laat je adviseren en begeleiden door onze experts. Download alvast onze brochure en laat je inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen.