12 inspirerende ideeën voor maatkasten onder schuine wand

Heel wat woningen hebben schuine wanden, vaak gaat het om de zolder, de ruimte onder de trap, maar ook andere kamers. Deze ruimtes kunnen een grotere uitdaging vormen om in te richten. Je kan je aan de zoektocht wagen om kasten te vinden die zo goed mogelijk passen, maar zo ga je de ruimte niet optimaal benutten.

Maatkasten vormen de perfecte oplossing om de ruimte onder de schuine wand in te vullen. Omdat de kasten volledig op maat worden gemaakt benut je ieder plekje, creëer je een ruimtegevoel en ziet de ruimte er super strak uit.

Wij tonen je in dit artikel graag inspirerende ideeën en tips voor maatkasten onder een schuine wand. Ontdek de mogelijkheden!

Idee 1: Dressing onder schuin dak

Een ruimte onder het dak, zoals de zolder of een andere ruimte, vormt de ideale plek voor een dressing op maat!

De plek vlak onder het raam kan je inrichten met lage inbouwkasten. Je kan gaan voor legplanken voor je schoenen, of voor lades om accessoires en ondergoed overzichtelijk op te bergen. De hogere muren onder de schuine wand kunnen we dan weer inrichten met hoge maatkasten met hangruimte voor kleedjes of winterjassen bijvoorbeeld.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte onder de schuine wand, ontwerpen onze interieurarchitecten de gepaste maatkasten. Daarbij hebben ze steeds de spullen die je wil opbergen in hun achterhoofd!

ingebouwde dressing op zolder onder schuin dak in landelijke stijl

Idee 2: Boekenkast onder schuine wand

Ben je op zoek naar een origineel idee om de ruimte onder een schuine wand in te richten? En heb je een grote boekencollectie die je wil opbergen? Dan is een boekenkast op maat iets voor jou!

We kunnen de volledige wand inrichten met vakken voor je boeken, tot in de nok van het dak. Zo transformeer je de zolder of een andere ruimte om in een echte bibliotheek waar je in alle rust kan genieten van een goed boek.

zwarte bibliotheek op maat camber

Idee 3: Vestiairekast onder de trap

Een ruimte waar je misschien niet meteen aan dacht, maar die je wel kan inrichten met heel wat extra opbergkasten is de ruimte onder de trap!

Laat die open plek dus niet verloren gaan, maar benut die optimaal met maatkasten onder de trap. Zeker als je trap in de inkomhal staat, kan je de ruimte omtoveren in een vestiairekast. Jij en je gasten kunnen meteen bij het binnenkomen de jas weghangen. Tip: ga voor gesloten kasten en creëer een ordelijke en rustgevende indruk in de inkomhal.

vestiairekasten meubels op maat onder schuinte Camber

Idee 4: Tv-ruimte op zolder met wandkast op maat

Heb je een ruime zolder en weet je niet meteen hoe je die moet inrichten? Waarom maak je er geen gezellige tv-ruimte van met een tv-meubel op maat? Ideaal voor tv-avonden met het hele gezin, slaapfeestjes van je kinderen of ongestoord die spannende voetbalmatch te kijken!

Neem bijvoorbeeld deze zolderruimte, waar we een volledige wand hebben ingericht met maatkasten. Voor de televisie ontwierpen we een grote nis die het middelpunt vormt van de inbouwkasten. Een echte eyecatcher door het lichte hout dat contrasteert met de donkere gesloten kasten.

wandkast op maat camber

Idee 5: Kinderkasten onder schuine wand

Is de kinderkamer gelegen onder een schuine wand? Geen zorgen! Dankzij maatkasten kan je de kamer inrichten met voldoende opbergruimte voor al het speelgoed, kleding en andere kinderspullen.

Onder de schuine wand kunnen we bijvoorbeeld een bureau plaatsen met inbouwkasten, kledingkasten en/of een boekenkast. Afhankelijk van de oppervlakte en jouw wensen ontwierpen onze interieurarchitecten de gepaste schuine wand opbergers.

Camber Showroom Sint-Martens-Latem kinderkamer elegant stijlvol strak functionneel moderne elegant kinderkamer die goed is ingericht met slimme opbergoplossingen en een geoptimaliseerde ruimte. Aan de linkerkant staat een grote kledingkast met schuifdeuren, waarvan sommige van matglas zijn en andere gekleurd. Het eenpersoonsbed met een onderschuifbed eronder is ideaal voor logerende vrienden of voor extra opbergruimte. Aan de rechterkant past een op maat gemaakte opbergeenheid onder de schuine daklijn, met open schappen en gesloten compartimenten, die een mix van display- en opbergzones biedt. De zachte kleuren van de meubels contrasteren mooi met de lichte houten vloer, en de geïntegreerde studeertafel maakt het geheel af, waardoor er een functionele werk- of speelruimte ontstaat.

Idee 6: Lage inbouwkasten op zolder

De schuine wanden op zolder zijn vaak voorzien van dakramen, het liefst zo groot mogelijk om heel veel daglicht binnen te halen. De ruimte onder de ramen kan je optimaal benutten met maatkasten.

Het daglicht creëert een open en ruim gevoel. Doordat je geen kasten tegen de andere wanden moet plaatsen bespaar je bovendien extra plaats en vergroot je het ruimtegevoel!

dressing ontwerpen door Camber

Idee 7: Bureau met maatkasten onder schuin dak

Werk je regelmatig van thuis en heb je een zolder? Dan is een kantoor op zolder dé oplossing om niet gestoord te worden tijdens je werk! We kunnen een bureau op maat voorzien met handige schuine wand opbergers.

Hoog en droog, in alle stilte bellen met je collega’s en die deadline halen. Thuis werken was nog nooit zo fijn!

bureau inrichten kasten op maat camber

Idee 8: Wasruimte onder de trap

We toonden je eerder al dat je de ruimte onder de trap kan inrichten als vestiaire, maar dat is niet de enige mogelijkheid! Wat dacht je van een wasplaats? Ideaal als je geen aparte (berg)ruimte hebt waar je je wasmachine kan plaatsen.

We kunnen je wasmachine perfect opbergen in een wasmachinekast op maat met gesloten deuren zodat je er niets van ziet! Nog enkele vakken voor je wasproducten en de wasmand en de plek onder de trap is optimaal benut.

Idee 9: Opklapbed onder het dak

Je kan van de zolder ook een multifunctionele ruimte maken en deels inrichten als logeerkamer. Hoe? Met een opklapbed! Door de dag kan je de zolder bijvoorbeeld gebruiken als werkplek en ’s avonds klap je het bed naar beneden en wordt het een logeerkamer. Door één slimme maatkast tover je een extra ruimte in je huis.

slaapkamer kasten op maat inrichten camber

Idee 10: Scheidingswand op maat

Nog een leuke manier om van de zolder (of een andere kamer onder schuinte) een multifunctionele ruimte te maken, is door een scheidingswand te plaatsen. In plaats van een extra muur, kan je een maatkast in de ruimte plaatsen die tegelijk fungeert als scheiding en als opbergruimte. Ga bijvoorbeeld voor een kast op maat die langs de ene zijde dient als boekenkast en aan de andere zijde als kledingkast.

kleine ruimte inrichten boekenkast

Idee 11: Uitschuifbaar bed

Wil je een kamer onder schuine wand graag inrichten als logeerkamer, maar ben je geen fan van een opklapbed? In de ruimte onder de dakramen kan je ook een uitschuifbaar bed plaatsen. Zeker voor een kinderkamer onder een schuin dak is dit een heel leuk en handig idee. Ideaal voor slaapfeestjes!

Idee 12: Speelkamer onder schuine wand

Een ruimte onder een schuine wand biedt dus heel erg veel handige opbergruimte, dat hebben al onze ideeën al bewezen. Een laatste idee: de ruimte inrichten als speelkamer. Zeker de zolder is hiervoor een geweldige kamer. Niets zo fijn als je uitleven op een grote zolder met een hoog plafond.

Dankzij maatkasten kan je zoveel mogelijk oppervlakte behouden om te spelen en toch heel wat opbergruimte voorzien. Onder de schuine wanden kan je oneindig veel speelgoed opbergen! Heeft je zolderplafond nog authentieke balken? Ideaal! Daar kan je een schommel of gymringen aanhangen. Gelukkige kinderen gegarandeerd.

Wil je nog meer tips en advies?

Hopelijk hebben we je met deze ideeën kunnen inspireren voor de inrichting van jouw ruimtes onder een schuine wand.

Ben je op zoek naar nog meer advies voor de inrichting van een ruimte onder een schuin dak? Lees dan zeker ons artikel met tips voor de zolderinrichting. We leggen je onder meer uit welke soort kasten en welke kleur je het beste kiest!

Voor advies op maat kan je ook steeds terecht in een toonzaal van Camber. Onze interieurarchitecten helpen je graag verder. Voor al jouw interieurwensen en opbergnoden ontwerpen zij de gepaste maatkasten. Maak nu online een afspraak voor een gratis offerte.