Een tienerkamer inrichten: 8 nuttige tips en voorbeelden

inrichting tienerkamer op maat Camber

Wat gaat de tijd toch snel. Je kind wordt ouder, verzamelt meer spullen en heeft behoefte aan een nieuwe inrichting van zijn of haar “kinderachtige” slaapkamer. Helaas, groeien niet alle kamers automatisch mee met je puber. Nood aan extra opbergruimte? Laat je jeugdkamer inrichten door Camber met maatkasten en ga voor een slaapkamer die wél meegroeit!

Ontdek in dit artikel 8 tips en tricks van onze professionele interieurarchitecten en enkele toffe tienerkamer realisaties!

inrichting jeugdkamer op maat Camber

1. Een tiener wil verandering

Vergeet de kinderachtige motiefjes, de bontgekleurde gordijnen of andere “babydecoratie”. De tienerkamer staat voor een nieuwe fase in het leven. En wat voor één! Hoe pak je de veranderde smaken en stijlen tijdens de puberteit aan? Elegant, praktisch en tijdloos basismeubilair – uiteraard stijlvol, maar ook functioneel – is de sleutel.

De verf, de decoratie, en andere accessoires kunnen gemakkelijk worden verwisseld na verloop van tijd. Een tiener heeft genoeg verbeelding om z’n kamer te personaliseren met wat decoratie naargelang zijn stemming. Hoe voeg je wat kleur toe aan het meubilair? Als je kiest voor schilderbaar mdf is het heel eenvoudig om mettertijd de kleur van bepaalde kastdeuren te veranderen. Een jeugdkamer inrichten is dankzij Camber een eenvoudige taak!

inrichting tienerkamer op maat onder trap Camber

2. Creëer de nodige opbergruimte

De fameuze opgeruimde kamer waar ouders zo op hopen, kan nu werkelijkheid worden. Hoe? Door de jeugdkamer in te richten met handige opbergruimtes. Een opgeruimde kamer zal dan natuurlijk volgen. Inbouwkasten bieden de mogelijkheid om de kamer optimaal te benutten en er alles op te bergen, op voorwaarde dat er goed is nagedacht over de indeling van die kasten. Bureau, kleerkast, bed, legplanken, enz., al het onmisbare voor een tiener mooi geïntegreerd. Een aparte commode of kleerkast voldoet slechts aan een deel van hun opbergbehoeften.

inrichting tienerkamer op maat Camber

3. Betrek je kind bij de inrichting

Je kind is een echte puber geworden, die zijn of haar eigen stijl heeft ontwikkeld en dus ook nood heeft aan een eigen unieke plek waar studeren én ontspannen voorop staan. Een jeugdkamer inrichten staat dus bovenaan je to-do-lijstje. Zit even samen met je tiener en kom te weten welke functie de tienerkamer absoluut moet bieden en hoe jullie de tienerkamer samen zullen inrichten.

Heeft je kind nood aan een bureau op maat, om al het schoolgerief en -werk een plek te geven en in de beste omstandigheden te studeren? Ga je die bureau in de slaapkamer of in een andere ruimte plaatsen? En waarschijnlijk mogen dressingkasten ook niet ontbreken om kleding netjes op te bergen en extra plaats te besparen in de ruimte om vrienden uit te nodigen?

inrichting tienerkamer op maat Camber

4. Het belang van een bureau voor een tiener

Een bureaumeubel wordt onmisbaar tijdens de puberteit. Een tiener heeft over het algemeen heel wat schoolmateriaal en de computer moet ook een plaats krijgen in de kamer. Het bureau kan in een hoek of onder het dak worden geplaatst, in het verlengde van de kleerkast of geïntegreerd in een meubel om plaats te winnen. Voorzie in ieder geval opbergruimte in de buurt. Mappen, schriften en ander schoolgerief moeten gemakkelijk een plaatsje vinden. Want om jouw droom van een opgeruimde tienerkamer te laten uitkomen, moet je ze natuurlijk wel de middelen ervoor geven.

Teenerkamer op maat Camber

5. Jeugdkamer inrichten in verschillende zones

De tienerkamer is een multifunctionele ruimte en is dus meer dan alleen een kamer om te slapen. Je moet het toegeven, het is de kamer waar tieners het grootste deel van zijn tijd doorbrengen. Daarom is het een goede oplossing om de kamer in te delen in verschillende zones. Bijvoorbeeld een ontspanningsruimte die zich onderscheidt van de werk/studeerzone. Hoe doe je dat in kleine kamers? Grote laden onder het bed of een extra (verborgen) bed onder het bed zijn de klassieke opties om de ruimte te optimaliseren, maar waarom geen opklapbed waardoor er heel wat plaats vrijkomt in de kamer.

inplakbaar bed jeugdkamer op maat vriendenkamer

6. Een hippe meisjeskamer

Een meisjeskamer vraagt natuurlijk een iets andere inrichting dan die van een jongen. De meubels blijven dezelfde, maar de kleuren kan je aanpassen aan de stijl van je puber.

Pastelkleuren zijn helemaal hip & trendy. De tienerkamer inrichten met maatkasten in deze kleuren is perfect mogelijk. Combineer een maatkast in een pasteltint, met wat stoerdere kasten of open nissen in hout. Resultaat: een hippe meidenkamer waar je tienerdochter nog járen blij mee gaat zijn.

Jeugdkamer op maat rose

7. Of een stoere jongenskamer inrichten

Een jeugdkamer inrichten met maatkasten in een pastelkleur is waarschijnlijk een minder goed idee voor een jongen. Maar ook voor een puberzoon is een stoere sfeer essentieel. Kies daarom voor maatkasten in een blauwe of groene tint. Brengt je zoon veel tijd door achter de computer? Dan is een comfortabel bureau met veel opbergruimte voor games, boeken en elektronica zeker belangrijk.

Tienerkamer op maat Camber

8. Voorzie dressingruimte

Kleren worden alsmaar belangrijker als kinderen opgroeien. Tieners en hun kleren, dat is heilig! Commode, hangkast, kleerkast, laden of legplanken? Combineer ze allemaal in een kast op maat. In tegenstelling tot de kleurrijke commode of het wandrek in de industriële stijl die dit jaar erg in de mode is, blijven jouw ingebouwde kasten tijdloos.

Jeugdkamer inrichten dressing op maat Camber

Overtuigd van onze tips en wil je graag de jeugdkamer inrichten met kasten op maat? Om de perfecte kamer op maat te creëren voor jouw tiener, waar iedereen blij mee zal zijn, kan je contact opnemen met onze interieurarchitecten. Bovendien ontvang je een gratis offerte!