Nieuw hoofdstuk voor het appartement van Brigitte Dreyfuss

Onze Camber-interieurarchitecte Hélène creëerde een bibliotheek én dressing op maat

Brigitte Dreyfuss is in Franstalig België vooral bekend als columniste en is een populaire gast in panels op tv en op de radio. Bovendien helpt ze als communicatie-experte anderen met het durven spreken in het openbaar. In haar nieuwe appartement wilde ze graag een bibliotheek op maat van haar boekencollectie en een ruime dressing om haar kleding overzichtelijk op te bergen. Daarom klopte ze aan bij Camber.

Met haar nieuwe appartement begint er voor Brigitte, zoals ze zelf zegt, een nieuw hoofdstuk in haar leven. En daar hoort een interieur op maat bij. Eerst en vooral was er de bibliotheek voor haar uitgebreide verzameling boeken. Haar wens was een strakke kast op maat die de tientallen kilo’s boeken kon dragen, inclusief enkele gesloten kastruimte om het vintage servies op te bergen. Voor de dressing op maat werd er resoluut voor kleur gekozen die de persoonlijkheid van Brigitte mooi weerspiegelt.

Een eerste ontmoeting bij Brigitte thuis

Voor dit project op maat werkte Brigitte samen met onze interieurarchitecte Hélène van de showroom in Ukkel. De eerste ontmoeting tussen beide dames vond plaats bij Brigitte thuis. Iets waar onze interieurarchitecten veel belang aan hechten. “Zo heb je meteen een goed beeld van de ruimte, de lichtinval en de stijl van de klant”, aldus Hélène. Het zijn stuk voor stuk belangrijke aspecten die niet te zien zijn op een plan of op foto’s maar waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerp. Hélène nam terwijl ook de eerste maten en kon nadien aan de slag om de maatkasten uit te tekenen.

Brigitte
Gast in panels op tv en op de radio

“Ik ben heel ongeduldig om het eindresultaat van dit ontwerp te zien.”

Volgende stap? Het ontwerp bespreken in de showroom

Nadat Hélène een eerste ontwerp had getekend, werd Brigitte uitgenodigd in de showroom. Alles werd besproken en onze interieurarchitecte toonde ook de verschillende accessoires die deel uit zouden maken van haar kast. Van hangroedes op verschillende hoogtes, broekendragers tot lades met compartimenten voor juwelen, alles werd grondig bekeken en besproken. Zo kreeg Brigitte meteen een goed beeld van hoe alles eruit zou zien in haar eigen kasten op maat.

Hélène
Interieurarchitect bij Camber

“Het was heel fijn samenwerken met Brigitte aan haar interieurproject, ze heeft heel wat ideeën en houdt van kleur.”

Moodboard dressing op maat Brigitte Dreyfyss met blauw, houttint en gouden handgreep
De persoonlijkheid van Brigitte in een moodboard

De volgende stap om het ontwerp af te maken was de atelierzone in de showroom. Daar ontdekte Brigitte de verschillende kleuren, materialen en handgrepen. De perfecte manier om te kijken wat het best bij elkaar past en om een voorproefje te krijgen van het eindresultaat. Hélène stelde voor om een houttint als accentkleur te gebruiken voor de open elementen naast de blauwe hoofdkleur van de dressing.

Wil jij net als Brigitte een moodboard samenstellen op maat van jouw woning en stijl? Dat kan in een paar simpele klikken dankzij onze Moodboard Builder.

Ik creëer mijn moodboard