3 tips om een lange ruimte in te richten

een lange of smalle ruimte op maat inrichten camber
een lange of smalle ruimte op maat inrichten camber

Een lange ruimte optimaal maar ook luchtig inrichten is geen eenvoudige klus. Met deze waaier aan tips zal deze ruimte er alvast minder als een gang uitzien. Camber reikt u 3 tips op maat aan voor de perfecte inrichting!

1. Spelen met de hoogte en vorm van de meubels breekt de lengte

In een lange ruimte is het vooral de bedoeling om de te rechtlijnige vorm snel te doorbreken. Hiervoor raden wij aan om te kiezen voor meubels met verschillende hoogtes en vormen. Meubels met verschillende hoogtes vestigen de aandacht minder op de diepte van de ruimte. Combineer ook open en gesloten opbergruimte om een leuk contrast te creëren. Met deze tip ontwerpt u gevarieerde dieptes en vult u de ruimte op een originele manier. Door maatwerk kunt u uw meubels zo personaliseren dat ze het langwerpige en hoekige aspect van de ruimte doen vergeten.

2. Spelen met kleur en houttinten

Als u een smalle ruimte groter wilt laten lijken, moet u uiteraard spelen met kleur. Met lichte kleuren kunt u een ruimte met om het even welke afmetingen vergroten en opentrekken. Op de langste muren raden we donkere kleuren ten zeerste af. Om uw blik daarentegen opnieuw af te leiden en om een gezelligere en intiemere sfeer te creëren, mogen de kortste muren gerust in een donkerdere tint worden geschilderd.
U kunt ook spelen met spiegels. Die scheppen een optische diepte. Maar opgelet! Hang ze aan de zijmuren van de ruimte, want op de achterste muren versterken ze dat gevoel van rechtlijnige diepte dat u net wilt vermijden.

een lange of smalle ruimte op maat inrichten camber
WWW.LUCNIX.BE

3. Meer reliëf? Integreer decoratieve nissen

Een opennis dient om uw favoriete decoratie of voorwerpen extra in de verf te zetten. En in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kan een nis erg praktisch zijn! In een lange ruimte kan een decoratieve nis de eentonigheid van een grote muur doorbreken en een bepaald reliëf creëren.

4. Geef de ruimte en de meubels meerdere functies!

Een van de beste manieren om de diepte en rechtlijnigheid van een ruimte te doorbreken, is er meerdere functies aan geven. En wat gaat er boven multifunctionele meubels op maat om hieraan tegemoet te komen? Bijvoorbeeld een voldoende laag opbergmeubel dat in een deel van de lengte van de ruimte kan dienen als zitbank zodra het gesloten is. Richt uw lange ruimte in met meubels op maat die zich aan alle hoeken en kanten aanpassen.

een lange of smalle ruimte op maat inrichten camber

U kunt bijvoorbeeld ook meerdere gezellige hoekjes inrichten, zoals een boekenkast met een nis ingericht als leeshoekje, vlak bij de woonkamer of eetkamer. U moet echt een soort ritme scheppen binnen de ruimte zodat het gevoel van rechtlijnigheid wordt doorbroken.

Camber reikt u oplossingen op maat aan voor alle ruimtes in huis. Aarzel niet langer en ontdek wat onze interieurarchitecten voor u kunnen betekenen!

een lange of smalle ruimte op maat inrichten camber