Transformeer verloren hoekjes in slimme opbergruimte

dressing onder schuinte onder schuin dak Camber

Je hebt ondertussen waarschijnlijk het gevoel elke centimeter van je huis te kennen. Maar er valt er nog meer te ontdekken dan je denkt. Soms zit geluk in een klein hoekje. Iedere woning heeft immers veel verborgen plekjes die je met een clevere aanpak kunt omtoveren tot praktische opbergruimte. Ontdek onze 4 tips voor organisatorisch geluk in de verloren hoekjes van je woning.

Camber kasten op maat opbergruimte dubbele diepte

1. Schatten op zolder

Misschien is jouw zolder wel groot genoeg om een extra slaapkamer, logeerkamer of bureauruimte van te maken. Sowieso is er voldoende plaats om enkele slimme opbergoplossingen te voorzien. Een zolder is tenslotte ideaal voor het opbergen van al die spullen die je maar een bepaalde periode of zelfs maar af en toe nodig hebt, zoals kerstdecoratie, zomer- en winterkleren, skijassen, valiezen en oud speelgoed.

Hoe? Kies voor slimme opbergkasten op je zolder en voorzie hangroedes en planken of lades om spullen op/in te stapelen. Door voor een kast op maat met dubbele diepte te kiezen, heb je dubbele ruimte met vooraan een hangroede en daarachter legplanken. Zo kan je je kleren met het wisselen van de seizoenen makkelijk verplaatsen: de wintertruien achterin op de planken, de fleurige zomerjurkjes vooraan op de kapstok. Voorzie deuren in lichte kleuren. Die houden ten eerste al je spullen veilig van stof en licht; en ten tweede laat de afwerking in een lichte kleur je ruimte groter lijken.

Camber kasten op maat opbergruimte dubbele diepte

2. Level up met de trap

De plaats onder een trap is vaak een verloren ruimte. In het beste geval loopt de trap naar de kelder eronder, of zit er een gastentoilet ingewerkt. Maar ook zonder grote graaf- of loodgieterswerken haal je het maximum uit deze plek. De schuine wand leent zich namelijk ideaal voor een knus bureau, leeshoekje of gewoonweg als extra opbergruimte.

Hoe? De meest voor de hand liggende oplossing is uiteraard om de volledige ruimte te vullen met een kast op maat. In een inkom kan je er makkelijk je jassen, schoenen en tassen in kwijt. Wil je dit plekje echt laten leven, installeer dan een bureau dat plaats biedt aan al je boeken, mappen, bureaumateriaal en zelfs je printer. Je kan er ook een boekenkast van maken die de treden volgt. Met een extra bankje en wat kussens, maak je een heerlijke cocon om op zondag te genieten van een boek.

Camber kasten op maat opbergruimte dubbele diepte

3. Dromen van een slaapkamer

Een slaapkamer voor de ouders moet in de eerste plaats rustgevend en relaxt zijn. Voor de kinderen moet het dan weer een multifunctionele plek zijn waar ze hun creativiteit en persoonlijkheid in kwijt kunnen. Wat beide kamers gemeenschappelijk hebben, is dat er nooit genoeg opbergruimte kan zijn. Of het nu voor die rustige sfeer is, of voor de hopen brandweerwagentjes en liefdesbrieven.

Hoe? Een tweepersoonsbed geef je een statig hoofdeinde door voor een ontwerp te kiezen dat tegelijk ook als kast kan dienen. Opbergruimte binnen in het hoofdeinde met toegang van bovenaf of legplanken opzij vergroten de grandeur en het gebruiksgemak. Je kan er makkelijk extra kussens of die dikke winterdons in kwijt. In een kinderkamer kies je voor een lade onder het bed. Hiermee tover je in een handomdraai een extra slaapplaats uit je mouw voor wanneer een vriendje blijft logeren. De lade kan ook gebruikt worden om speelgoed of andere spullen in op te bergen.

Camber kasten op maat opbergruimte dubbele diepte

4. Een dressing tot in de puntjes

Een ruime dressing met plaats voor kleren, schoenen en accessoires, wie droomt er niet van? Sommige ruimtes lenen zich enkel tot één ingebouwde wand met één grote rechte kast, andere kunnen groots uitpakken met een dressing in U- of L-vorm. Voor elke ruimte een oplossing.

Hoe? De ‘verstopte’ hoek in een dressing in U- of L-vorm haal je binnen handbereik met hangroedes. De hangroedes zijn door hun smalle vorm erg handig. Afhankelijk van de ruimte die er beschikbaar is, kan je er jassen, kleedjes of hemden in weghangen.

Pak jouw verborgen hoekjes aan met Camber

Zitten er een aantal ongebruikte hoekjes verstopt in je huis en kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken? Onze interieurarchitecten helpt je graag om deze verloren ruimtes praktisch en volledig op maat in te vullen. Maak eenafspraak in onze showrooms.