3 tips voor een praktische wasplaats

georganiseerde wasplaats opbergruimte kasten op maat camber

Misschien is je wasplaats niet de meest sexy ruimte in je huis. Toch schenken steeds meer mensen bijzondere aandacht aan deze plek. Ontdek in dit artikel onze tips voor een praktische wasplaats die er steeds netjes bijligt.

georganiseerde wasplaats opbergruimte kasten op maat camber

1. De tip van onze home organizer: regel van 3 bewegingen

Heb je ooit gehoord van de regel van drie bewegingen?
OnzeHome Organizerlegt uit:

“Organiseer je spullen per categorie en mate van gebruik. Wat je één keer per dag gebruikt, moet je binnen handbereik houden. Dit betekent dat je in maximaal drie bewegingen aan het voorwerp moet kunnen. Neem je tijd om voor iedere categorie specifieke ruimte te voorzien. Dit is de basis van een goede organisatie. Want een plaats voor alles is alles op zijn plaats! Zo ontstaat er geen chaos meer.”

De regel van 3 bewegingen is universeel en kan je toepassen voor alle ruimtes in huis, dus ook voor de wasplaats. Door je wasmiddelen bijvoorbeeld op een legvlak nabij jouw machine te verplaatsen kun je de regel van 3 bewegingen respecteren. Pas deze regel toe en de was en de plas wordt geen lastig karwei meer!

georganiseerde wasplaats opbergruimte kasten op maat camber

2. Een wasplaats op maat voor jouw gewoontes

Als er één ruimte is die functioneel en afgestemd moet zijn op jouw gewoontes, is het wel de wasplaats. Ze moet je het leven in de eerste plaats eenvoudiger maken. Onze interieurarchitecten hebben ontelbare tips, ideeën en accessoires die je wasplaats omtoveren tot de meest georganiseerde ruimte in huis!

Door bijvoorbeeld een uittrekbaar haakje te voorzien kan je delicate blouses meteen in je wasplaats laten drogen. Door je machines op hoogte te installeren, voorkom je rugpijn. Wat dacht je van een uittrekbaar legvlak waar je je wasmand op kunt plaatsen. Heel praktisch om direct je was aan te pakken en alles netjes te stapelen. Als dat niet handig is! Wat er ook niet mag ontbreken in de berging, zijn grote lades onderaan om bijvoorbeeld je wasproducten of andere huishoudproducten op te bergen.

Kortom, heel wat handige ideeën en oplossingen die je huishoudelijke taken een stuk eenvoudiger maken!

georganiseerde wasplaats opbergruimte kasten op maat camber

3. Een praktische EN stijlvolle wasplaats?
Het kan!

In veel wasplaatsen vind je veelal ook een boiler of een elektriciteitskast terug. Deze zijn meestal minder aangenaam om op te kijken. Aarzel dus niet om ze weg te bergen achter de deuren van je nieuwe kast.

Hetzelfde geldt voor bezems, stofzuigers en al het andere kuismateriaal dat vaak moeilijk op te bergen is in een klassieke kast. Dankzij ons maatwerk en het advies van onze interieurarchitecten kan je ook hier van je wasplaats de geknipte plek maken om al jouw schoonmaakproducten te stockeren. Het resultaat? Een praktische ruimte waarbij alles z’n vaste opbergplekje heeft die ook nog eens mooi oogt!

Je wilt de Camber experience beleven en meer informatie ontvangen over de oplossingen op maat voor je toekomstige wasplaats? Aarzel dan niet om ons te contacteren of een bezoek te brengen aan een van onze showrooms. Samen zullen we precies vinden wat jij zoekt!