Efficiënt en rustig thuiswerken met kinderen in huis

In deze ongewone periode is thuiswerken verplicht waardoor u veel meer thuis bent dan gewoonlijk. Ook kinderen moeten thuisblijven en hun lessen vanop afstand volgen. Als ouder is het dus niet eenvoudig om rustig en gefocust te kunnen werken. Het is dan ook belangrijk om een pauzemoment in te lassen en te ontspannen.

Gelukkig bestaan er manieren om tijdens deze moeilijke periode het leven als werknemer en ouder op elkaar af te stemmen. Ontdek hier onze tips die u het leven eenvoudiger maken!

Gezinsplanner

De lockdown is een situatie die iedereen aangaat. Het is dan ook belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. De sleutel tot succes om deze periode in alle rust en orde te doorkomen, schuilt in een goede organisatie.

Aarzel dus niet om een duidelijke planning op te maken waarin u beide de werkuren en de momenten van ontspanning aangeeft. Zo ontstaat een zekere routine en worden gewoontes gecreëerd. Benut bijvoorbeeld het middagdutje van de jongste in huis om op een rustige en aangename manier door te werken.

Het is ook belangrijk om een werkruimte af te bakenen. Hier concentreert u zich enkel op uw professionele taken. Probeer uit deze ruimte te blijven als uw werkdag erop zit. Zo blijft uw werk gescheiden van uw privé.

Een ideale thuiswerkplek

Veel werknemers moeten verplicht thuiswerken maar niet iedereen is hierop voorbereid. Hebt u thuis een bureau? Of heeft u nog geen werkplek? Een bureau moet hiervoor geen aparte ruimte zijn. Ga creatief om met de ruimte en richt uw bureau op maat in op zolder, in de woonkamer of zelfs onder een trap. Op die manier bent u toch dicht bij de kinderen wanneer u aan het werken bent.

Hoe kan iedereen zijn werk doen? U kunt bijvoorbeeld een groot bureaublad voorzien dat u kunt delen met de kinderen. Zo kunt u gezellig samenwerken. 

Camber Club

Tips van onze Home Organizer

Voorzie hierbij ook lades met compartimenten voor ieder gezinslid zodat elke accessoire een vast plekje krijgt.

Nog een extra tip: voorzie legvlakken op hoogte van iedereen: Gebruik de hoogste legvlakken voor uw administratie en de laagste voor de huistaken van uw kinderen.

Een opgeruimde woonkamer voor een kalme avond

Iedereen is nagenoeg altijd thuis en dus moeten er ook voldoende momenten van ontspanning ingelast worden. Tussen 2 lessen door voor de kinderen en 2 mails voor de ouders is het tijd om samen pauze te nemen. De kinderen kunnen hun speelgoed bovenhalen en zich uitleven in de woonkamer of tuin. Maar let erop dat na elk pauzemoment niets blijft rondslingeren! Na het opruimen is het terug tijd om aan de slag te gaan.

Vergeet ook niet om speelse activiteiten te voorzien zodat de kinderen zichzelf kunnen bezighouden in de woonkamer terwijl u aan het werk bent en toch een oogje in het zeil kunt houden.

‘s Avonds is het moment om samen in de zetel te zitten en te genieten van een gezellige familie avond. Maar om echt te kunnen genieten, moet alles er netjes bijliggen. Wist u trouwens dat u door op te ruimen niet enkel uw hoofd kunt leegmaken, maar ook uw levenskwaliteit en dagelijks comfort kunt verbeteren? Zo denkt onze Home Organizer Joke er alleszins over. Aarzel alvast niet om ons artikel eens te lezen over de impact van opruimen op het dagelijkse leven!

De vestiaire, nu gemakkelijk op te ruimen!

Tijdens deze maatregelen is een leuke wandeling maken essentieel voor ons welzijn. Het enige probleem is dat de kinderen bij thuiskomst al snel een zooitje kunnen maken van de inkomhal.

Een vestiaire op maat is echter de oplossing! Dankzij een hangroede op hoogte van uw kinderen kunnen ze zelf hun jas weghangen. Voorzie ook specifieke opbergruimtes zoals een laag opbergmeubel waarop ze gemakkelijk kunnen zitten terwijl ze zelf hun schoenen aan- en uittrekken.

Zorg ervoor dat ze bij de lades en legvlakken kunnen. Zo hebben ze geen excuus en kunnen ze niet anders dan hun spullen op hun vast plekje leggen!

Al deze inspanningen zullen lonen, zodat de orde en rust in uw huis bewaard blijven. Weet wel dat er wat tijd en moeite in deze inspanningen steekt, maar dat ze ook een grote impact op uw thuiswerk en het moraal van het volledige gezin hebben.

Camber hecht als familiebedrijf veel belang aan de gezondheid van haar team, klanten en hun familie.

Wij nemen dan ook de gepaste maatregelen om uw vragen te blijven beantwoorden. Aarzel dus niet om onze interieurarchitecten te contacteren via telefoon, mail, videogesprek of door online een offerte aan te vragen.

Vraag hier vrijblijvende offerte
Lees ook
Bekijk alle artikelen