Het lege nestsyndroom: geef uw interieur een tweede leven

Al gehoord van het ‘lege nestsyndroom’? Echt niet? Nochtans is de kans groot dat u hier ooit mee te maken krijgt. Het gaat immers om het moment waarop de kinderen het ouderlijke huis verlaten hebben. De ouders worden geconfronteerd met één of meerdere kamers die leeg staan. De rommel stapelt zich vaak op, vooral omdat het niet evident is afscheid te nemen van de spullen van uw kinderen die nu groot zijn. Dus wat gedaan? Geen paniek, wij hebben de oplossing.

Uw woning reorganiseren en herinrichten

Natuurlijk! De reorganisatie van uw woning is één van de eerste zaken waarover u moet nadenken wanneer de kinderen het huis verlaten hebben. Waarom? Omdat leegstaande kamers nu eenmaal rommel in huis brengen. Door deze kamers een tweede leven te schenken, kunt u vermijden dat deze kamers wanorde creëren in uw woning en dus chaos in uw hoofd.

Bovendien kunnen deze kamers extra opbergruimte creëren, wat altijd een welkom voordeel is.

Een nieuw leven, meer ruimte, reorganisatie

Bij een nieuw leven hoort een nieuw interieur. Heeft u altijd al gedroomd van een U-dressing? Transformeer uw oude kinderkamer in de dressing van uw dromen. Of heeft u kleinkinderen die eraan komen? Dan is het een ideale opportuniteit om de kamer te doen evolueren naar een een multifunctionele logeerkamer of een mooie speelkamer.

Een uitklapbed is een praktische oplossing om de logeerkamer niet te overladen. De kleinkinderen hebben dan voldoende speelruimte wanneer het bed ingeklapt is.

Anderen gebruiken deze kamers liever als bergplaats om meer ruimte te creëren op andere plekken in huis. En nog anderen laten hun creativiteit de vrije loop en ontwerpen een ontspanningsruimte voor hun yogasessies of een bibliotheek voor hun favoriete boeken!

U weet het nu wel: uw kamers hebben potentieel. Maak hier gebruik van!

Wilt u ook uw interieur reorganiseren? Aarzel niet om een bezoek te brengen aan onze interieurarchitecten in uw dichtstbijzijnde showroom of hen meteen online te contacteren.

Uw project realiseren? Vraag hier een offerte
Lees ook
Bekijk alle artikelen