Onze tips voor de inrichting van kleine ruimtes!

In deze tijd waar woningen steeds kleiner worden, zijn kleine maar praktische ingerichte ruimtes waardevoller dan ooit. Ontdek de voordelen en oplossingen van Camber en de kunst van maatwerk

Steeds kleinere oppervlaktes

De bewoonbare oppervlakte van het vastgoed in België wordt elk jaar kleiner. Woningen zijn tegenwoordig gemiddeld 20% kleiner dan 20 jaar geleden. Desondanks heeft de Belg nog steeds een baksteen in de maag. Tegenover die kleinere oppervlakte staat dan weer een grotere behoefte aan opbergruimte. We moeten dus creatiever worden. Maatwerk is een oplossing die altijd al een ideaal antwoord kon en nog steeds kan bieden op dit hedendaags fenomeen!

De grootte doet er niet toe!

Zowel in een klein appartement als in een groot huis is het niet de grootte maar wel de organisatie die van tel is. Daarnaast moet u zich er ook goed voelen. Een kleine ruimte kan zeker en vast een leuke plek zijn om te wonen. Deze uitdaging gaan de interieurarchitecten van Camber elke dag aan door kasten en andere meubelen op maat te ontwerpen! Zo zal een klein appartement dat goed is ingericht, met handige opbergruimtes en een optimale benutting van de totale ruimte, aangenamer zijn om in te wonen en beter verkocht raken dan een grote woning die slecht is ingedeeld. De inrichting van kleine ruimtes blijkt een echte meerwaarde te zijn voor uw vastgoed!

Ook kleine ruimtes met veel kleur!

Ook kleuren spelen een belangrijke rol om een gevoel van ruimte te creëren. Geef de voorkeur aan lichte tinten, zonder donkere kleuren helemaal te weren. Op bepaalde plaatsen kan een donkere kleur zoals zwart bij een correcte toepassing zelfs voor diepte zorgen. Als u daarnaast ook nog eens slim aan de slag gaat met spiegels, lijkt uw appartement plots veel groter!

Elke ruimte optimaliseren met maatwerk

Maatwerk is niet alleen bedoeld voor speciale en karaktervolle huizen, het kan ook een geweldige bondgenoot zijn voor kleine woningen en kleine opbergruimtes!

Millimeterwerk!

In een kleine woning is het absoluut noodzakelijk om kleine opbergruimtes maximaal te benutten! Met meubilair op maat kan elke millimeter in de hoogte en diepte, elk hoekje en elk gaatje dienstdoen, terwijl ze bij een klassieke of traditionele inrichting met standaard meubelen leeg zouden blijven. Kies dus voor een briljante optimalisering op maat en bespaar plaats!

Multifunctionele meubelen

Eén meubelstuk voor meerdere zaken gebruiken is een uitstekende manier om extra ruimte te creëren. Zowel in de woonkamer – waar de boekenkast ook een plekje kan bieden aan de tv en een bureau, als in de slaapkamer, waar het hoofdeinde van het bed kan dienen als nachttafel maar ook als extra boekenkast – bieden Camber en de kunst van het maatwerk u een bijna eindeloze waaier aan oplossingen voor de inrichting van al uw kleine ruimtes!

Bij de inrichting van uw woning denkt u uiteraard aan opbergruimte en een optimale benutting van de beschikbare ruimte, maar ook aan het esthetische en decoratieve aspect. Vergeet uzelf echter niet! Met maatwerk krijgt u de mogelijkheid om een gepersonaliseerd meubel te ontwerpen dat niet alleen handig, mooi en exclusief is, maar ook afgestemd is op uw wensen en passies! Of het nu gaat om een vitrine om uw mooiste collectie uit te stallen of een kast voor uw favoriete spulletjes, Camber heeft altijd een oplossing!

Veranderende behoeftes

In de loop der jaren en naarmate u ouder wordt, komen er enerzijds nieuwe behoeftes bij en anderzijds veranderen uw bestaande behoeftes. De behoefte aan opbergruimte en vrije ruimte is geen uitzondering op die regel! Camber gaat met zijn maatwerk de uitdaging aan om aan uw veelzijdige, uiteenlopende en steeds talrijkere behoeftes te beantwoorden!

Wil u graag een voorstel dat perfect inspeelt op al uw behoeftes? Vraag een gratis offerte aan onze specialisten in maatwerk!

 

Bekijk onze realisaties op maat
Lees ook
Bekijk alle artikelen