Camber & Home organizer Joke Himpens: opbergen wordt een plezier!

Na het lanceren van de serie Tidying up van Marie Kondo bent u vast en zeker bekend met de fameuze “home organizing” en opruimtrend. Een fris opgeruimd huis waar alles zijn eigen plaats heeft, geeft rust. Met onze praktische opbergtips & tricks helpen Camber en home organizer Joke u graag op weg om uw leefruimtes te (her)organiseren met opbergoplossingen op maat die bij u passen. Maak komaf met onndige rommel die u niet gelukkig maakt en geef uw favoriete spullen een opbergplek die ze verdienen!

Joke Himpens: onze Home Organizer

Als meisje van tien jaar leerde Joke al om haar speelgoed op een specifieke plaats op te bergen. Het was alsof ze een klik gemaakt had: ze vond het gewoonweg fantastisch! Dat ze later als volwassene haar eigen Home Organizing-zaak ‘Practical Joke’ zou oprichten, was dan ook de logica zelve. Haar credo: opruimen is geen doel op zich maar een methode om rust te creëren, om overzicht te hebben in je kast, rust in je huis en in je hoofd. Voor haar gaan opruimen en minimalisme onvermijdelijk hand in hand. Ze pleit ervoor om terug te keren naar de essentie, maar legt hiervoor geen vaste methode op aan haar klanten.

Voor Joke is het belangrijk dat opbergen leuk blijft. Het moet een moment van ontspanning zijn. Elk voorwerp moet heel natuurlijk zijn plaatsje vinden. Als je plezier leert te hebben in opbergen, zal je vanzelf volhouden en voortdoen!

Camber & Practical Joke: het plezier in opbergen!

Iedereen kent dat gevoel dat er overal in huis spullen rondslingeren, van in de inkomhal tot in de bureau en slaapkamer. “Home organizing” omvat zowel het ontspullen als het efficiënt leren opruimen van uw woning. Zijn onze home-organizers dan helemaal anti-spullen? Camber en Joke zijn het hierover eens: er zit nu eenmaal leven in huis, en we worden omgeven door spullen. Ontspullen zodat uw (t)huis geen leven of harmonie meer uitstraalt, zal u niet gelukkiger maken.

Welke aanpak raadt Joke aan? Ze legt de nadruk op het belang van de sorteerfase met vragen die u uzelf kunt stellen zoals: Is dit voorwerp nog altijd in goede staat? Gebruik ik het minstens één keer per jaar? Zo niet, dan adviseert ze om deze voorwerpen weg te gooien of door te geven indien deze niet meer nuttig zijn.
Daarnaast raadt Joke aan om efficiënt uw kasten te organiseren en slim uw spullen op te bergen. Daarvoor is praktische en gemakkelijke opbergruimte belangrijk!

En wat is dan hét voordeel van opbergruimte op maat? Naast maatwerk in functie van de ruimte en uw behoeften biedt Camber ook oplossingen op maat aan die zijn afgestemd op uw opbgerggewoontes. Deze combinatie van moderne opruimtechnieken en kasten op maat zal van dit karwei een plezier maken!

Elk voorwerp moet heel natuurlijk zijn plaatsje vinden.

Hoe vindt u snel uw favoriete sjaal, de passende schoenen of uw lievelingsboek terug? Met oog en oor voor uw specifieke wensen en nood werken onze interieurarchitecten een oplossing uit met de juiste details zodat uw kasten passen zich aan aan alles wat ù erin kwijt wilt en niet omgekeerd! Zo vindt u in één oogopslag meteen hetgeen u zoekt. U wint tijd, energie, plaats én... het wordt een plezier om op te bergen!

Hoe kan opruimen een leuke alledaagse klus worden? We vroegen advies aan Joke:

“Je spullen telkens op een vaste en logische opbergplek leggen, is dé sleutel om het opruimen beter vol te houden. Eens je een soort van opruimritueel  hebt, voelt het  minder als ‘opruimen’ en ‘schoonmaken’ maar gewoon als een routine waarbij je alles  terug  op zijn plaats legt”.
Opruimen en opbergen moet dus een moment van ontspanning zijn. Als je plezier leert te hebben in opbergen, zal je vanzelf volhouden en voortdoen!”

Benieuw om Joke in actie te zien met Camber?

Voor onze Home Organizing wedstrijd schakelden wij Practical Joke in voor een eerste coaching sessie bij de winnaars in Mechelen. Het doel? Met behulp van Joke konden Goedele & Kristof de goede selectie en afweging maken van wat in de gloednieuwe Camber kast terecht ging komen (en wat niet). De suggesties en bedenkingen gaan dan naar onze interieurarchitect Naomi, die hun droomkast uittekent.

Bent u benieuwd hoe Joke te werk gaat? Hoe zij ervoor zorgt dat de nieuwe maatkasten van Goedele & Kristof geen rommeltje worden? Ontdek hier het voor-na resultaat van dit home-organizing project.  

Schrijf u in voor onze Camber workshop
Lees ook
Bekijk alle artikelen